ayyo KNOWLEDGE ENRICHMENT PAGE OF YBRAO A DONKEY

ayyo mcqs onlinetests
ayyo 1000 subjects mcqs

Image courtesy Treasury.gov. (USA)
Created, designed and maintained by ybrao a donkey.
Contact About home

Study Material

SEARCH IN AYYO MEDICAL DICTIONARY SAMPLE TEXT Click to go to Medical Dictionary Educational Sample Text Search. This Search is being made available without any warranties of use, for whatsoever purpose.



SLIDE SHOW of the MCQs in all subjects at random.

EXPLANATIONS AND CLARIFICATIONS


For explanations and clarifications on using these web pages, pl. see this explanations page.Click.


READING MATERIAL / STUDY MATERIAL in alphabetical order




RECENT additions in ayyo MCQS

Newly added questions. These questions can be absolutely new or those questions which were omitted earlier or which were not available earlier, collected/designed now.
Click to see recent additions at ayyo MCQs.




A
Abbreviations to Adrenal Glands
ae - Aeronautics - African Geography - an
ae - Aeronautics - African Geography - akz
al - Albumin infusions - amygdala - amz
anatomy
anb Apache Scores to Applied Therapeutics
aq Aqua
ar Arithmetic
arj to az.

B
Bacteria to Balanced Diet
Biology
Bj - Body Chemistry - Botany - Bt
Bu - Bz

C
Calcium blockers to Cardiology
Cells to Current Affairs

D
Data bases
Declaration of Rights to Development
Diabetology to Dyspnea

E
Economic Current Affairs to Economics
Eerie to English Vocabulary

F
Family Planning to Fugacious

G
Galician Language to GDP
Gemology to Geology
Grammar to Gynecology

H
Hague Protocol to Heterogenous individuals
History to Human Development Index

I
Iatronic Causes to Identify the word
Immune System to Immunology
Industrial Melanism to Italian Current Affairs

J
Jacob-Zuma to Jurisprudence - jz

K
Kalumpang to Kyoto Convention -kz

L
Labelling Products to Law and Justice
Le - Library and Information Science to Literature -lz

M
Martial Arts to Mathematics
Measurements to Myeloma

N
Narcolepsy to Nato
Neonatology to Numerical Ability

O
Obstructive Sleep to Official Development Assistance
Oldest to Outdoor Sports

P
Paediatrics to Pathophysiology
Paediatrics to Pathophysiology

Q
Qatar affairs to Qoph
Quantittive Aptitude - to qz

R
Radio to Rays
Reasoning
Religion to Retailers - to rz
Rhinoplasty to Russian History

S
Sacred-Books to Sciences
SEANAD EIREANN to Short Selling
Silicon Waffers to Sleep
Sobriquets to Space Research
Sulfinpyrazone to Suzzan Pet
From Sv - Synonyms - to Sz

T
Tacit to Terrorist Current Affairs
Thanatology to Three Gorges Dam
Tieas to Time-and-Space
Topical Therapy to Trazodone
tu -tulle gras - to tz

U
Ubiquitous to Uxoricide

V
Virology to Volcanic Mount

W
Watery mouth to Written Down Value Method - to wz

X
Xanax to Xylophone

Y
ya to -yachting to - Yousuf Ali Raza -to yz

Z
za zanu zoology zucchini zz



READING MATERIAL / STUDY MATERIAL subject-topic-wise in alphabetical order

Anatomy
Antonyms
Arithmetic
Astronomy


Biology
Books and Authors
Botany
Chemistry
Computers and Information Technology
Diagnostics
English Literature
Numerical ability
Pathology
Pathophysiology
Physics
Quantitative Aptitude
Reasoning (Verbal)
Sports
Synonyms
Thesaurus search.


Zoology


Readers can have a look at 500 English grammar rules.
click.



ADDED INDIA CONTENT for those who are interested in India
Click




disclaimer: While every effort is made to maintain accuracy, no liability or responsibility, pecuniary or otherwise, can be accepted for errors creeping in. Sometimes, others may have copyrights on images and materials presented here. Hence, commercial use is to be avoided, absolutely.

THANKS TO x10hosting.COM
without whose generosity, we could not have run these pages.
Occasionally, our web pages may not open owing to technical problems at host server. There is no need to get disheartened. Readers, may please try, after few hours, by which time, the problem may get corrected.


SUGGESTION


Even if you answer three random tests per day, over a period of one year, you will complete these 1000 tests. Rome is not built in a day. Edison tested his bulb a thousand times, before he gave us the incandescent lamp.

Search-topic-based ayyo onlinetests with scoring and answers



10 RANDOM TESTS IN Synonyms Antonyms Synonyms-antonyms 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10



10 RANDOM TESTS IN ARITHMETIC Arithmetic 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS in Arithmetic of Time and distances, trains and speeds
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN computers Computers 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Numerical Skills Numerical 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Reasoning Reasoning 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN anatomy Anatomy 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN diagnostics Diagnostics 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |




10 RANDOM TESTS IN pathology Pathology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN pathophysiology Pathophysiology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |





Links to ybrao a donkey`s writings at blogspot.com.

Africa yb



Reasoning Multiple Choice Question Tests

Atharvana Veda YB

AUTOBIOGRAPH





AYURVEDA yb

BHAGAVADGITA yb

BHARTRUHARI YB - please read this blog when you feel depressed/stress...

Buddha and Buddhism

BUSINESS IN INDIA yb

CONVERSATION STYLES

FAMILY YB

FASHIONS yb

FRANCE yb

Free letter samples

FREE THINKING WORLD YB

FREE THOUGHT AND SPEECH yb

FREE WORLD YB

friends yb

GANDHIJI YB

GITA REVIEWS yb

ENGLISH, GK AND REASONING

Medical Terms analyses and Objective type MCQs. HEALTH yb

HINDUISM REFORMS yb

HINDU PHILOSOPHY REVIEW YB

HOMOEOPATHY yb

INDIAN NATION

INDIAN ECONOMIC PROBLEMS YB

INDIAN ECONOMY YB

Indian Education yb

INDIAN LAW YB

INDIAN LITERATURE yb

INDIAN POLITICS YB

INDIAN SOCIETY yb

INDIAN STATES SWOT YB

INDO EUROPEAN DICTIONARY (SANSKRIT - Latvian, Lithuanian, Old Prussian, Sudovian)

WORLD LEGAL SCENARIO

Leftist Studies yb

MAHA BHAGAVATA YB

MAHABHARATA YB

MANAGEMENT ISSUES yb

Manu Smriti

ENGLISH GRAMMAR (yb)

Law glossary and issues

ENGLISH USAGE REVIEWS

Vocabulary exercises

VOCABULARY TONICS

RAMAKRISHNA PARAMAHAMSA yb

RAMAYANA YB

RECIPES YB

Russia yb

SANKARACHARYA (ADI SHANKARACHARYA)

SANSKRIT ENGLISH MINI DICTIONARY & ENCYCLOPAEDIA

SATHYA SAI BABA yb (satya sai baba)

SECULARISM yb

Shirdi Sai Baba yb

SHORT PARAGRAPH WRITING

SOUTH INDIAN VEGETARIAN COOKING YB

SOUTH ASIA YB

S`ringara S`atakam yb

SUMATI SATAKAM YB

UK YB

UPANISHADS yb

US AND THE WORLD yb

Vairagya Satakam

VEMANA Satakam YB

Viveka Chudamani Yb

Vivekananda YB

ONE WORD SUBSTITUTES



World Literature



Word Select

WORLD General Awareness (GK)

Problems of Telugus

Paramahamsa Yogananda Yb

Non-filmi Classical Music















READING MATERIAL

sports

1. ANATOMY - THORACIC DUCT - transports a) lymph b) oxygenated blood c) endolymph d) karyolymph Answer: a.

2. HANTAVIRUS - Who among following are vulnerable to virus? a) rural workers b) sewerage workers c) persons engaged in water sports d) all Answer: d.

3. INTERNATIONAL SPORTS - AGAKHAN TROPHY is associated with : a) Basket ball b) cricket c) hockey d) football Answer: c.

4. SPORTS - DAVID BECKHAM who retired in 2013 is associated with a) athletics b) boxing c) football d) tennis Answer: b.

5. SPORTS - Eagle is a term associated with a) aquatics b) baseball c) golf d) hockey Answer: c. golf. a score of two strokes under par on a hole.

6. SPORTS - FLOID MAYWEAR a world top highly paid person is associated with a) athletics b) boxing c) football d) tennis Answer: b.

7. SPORTS MEDICINE - ATHLETE‷s FOOT is ___infection. a) bacterial b) fungal c) viral d) congenital Answer: b.

8. SPORTS MEDICINE - ATHLETE‷s FOOT is a) autoimmunal disorder b) acquired and contagious infection c) supra infection d) opportunistic infection Answer: b.

9. SPORTS MEDICINE - though many sports involve excess walking, running, jumping, ___ball seems to be more prone to ACHILLES TENDINITIS. a) american football b) basket ball c) volley ball d) table tennis Answer: b.

10. WORLD SPORTS - 18th SAFETY OLYMPICS were held at a) Beijing b) London c) Seoul d) Sydney Answer: c.

11. WORLD SPORTS - Arena - is special name for playground used in a) Cricket b) Lawn Tennis c) Wrestling d) Skating Answer: c .

12. WORLD SPORTS - Arena la plaine Quebec is famous ground for a) ice hockey b) cricket c) tennis d) athletics Answer: a.

13.
SPORTS : SUPER BOWL is associated with . a) boxing b) football c) basket ball d) base ball Answer: b.

14.
SPORTS OF USA -'2gap 3-4 Defence System'is a strategy used in a) basket ball b) base ball c) foot ball d) boxing Answer: c.

15.
AMERICAN SPORTS : SUPER BOWL is associated with . a) boxing b) football c) basket ball d) base ball Answer: b.

16.
BALL SPORTS - Arthur Ashe Tennis Stadiumvin a) London b) New York c) Chicago d) Los Angeles Answer: b.

17.
HISTORY OF SPORTS: Olympics 2012 was hosted by a) Moscow b) Paris c) New York d) London Answer: d.

18.
MARKETING MANAGEMENT OF INSURANCE: INSURANCE AGAINST ABDUCTION BY EXTRA-TERRESTRIAL ALIENS: Shirly Maclaine is said to have insured herself for US$25 million. She is a __. a) actor-singer b) sports-star c) business-executive d) Senator Answer: a.

19.
OUTDOOR SPORTS - FRENCH OPEN TENNIS 2013 Serene William won by defeating a) Maria Sharapova b) Sara Errani c) Jelena Jankovic d) Victoria Azarenka Answer: a.

20.
OUTDOOR SPORTS - FRENCH OPEN TENNIS 2013 champion a) Maria Sharapova b) Sara Errani c) Serene Williams d) Victoria Azarenka Answer: c.

21.
OUTDOOR SPORTS - Wimbledon is played on courts of a) clay b) grass c) synthetic surface d) cement Answer: b.

22.
SPORTS - BORIS GELFAND is associated with a) athletics b) boxing c) chess d) football Answer: c.

23.
SPORTS - Billie Jean King National Tennis Center is in a) Newyork b) Chicago c) Los Angeles d) San Francisco Answer: a.

24.
SPORTS - Chess Grandmaster BORIS GELFAND is from a) Norway b) Holland c) Israel d) Russia Answer: d.

25.
SPORTS - Chess Grandmaster DMITRY ANDREIKEN is from a) Germany b) Holland c) Italy d) Russia Answer: d.

26.
SPORTS - Chess Grandmaster FABIANO CARUIANA is from a) Germany b) Holland c) Italy d) Japan Answer: c.

27.
SPORTS - Chess Grandmaster MAGNUS CARLSEN is from a) Norway b) Holland c) Italy d) Russia Answer: d.

28.
SPORTS - DANIEL NEGREANU is associated with a) formula racing b) golf c) poker d) yachting Answer: c.

29.
SPORTS - DMITRY ANDREIKEN is associated with a) athletics b) boxing c) chess d) football Answer: c.

30.
SPORTS - FABIANO CARUIANA is associated with a) athletics b) boxing c) chess d) football Answer: c.

31.
SPORTS - JULIANE SCHENK is associated with : a) athletics b) badminton c) chess d) discus throw Answer: b.

32.
SPORTS - LAWN TENNIS - 2013 French Open Men‷s Title was won by Rafael Nadal by defeating : a) Federer b) Djokovic c) Andy Murray d) David Ferer Answer: d.

33.
SPORTS - LAWN TENNIS - 2013 French Open Men‷s Title winner : a) Federer b) Djokovic c) Nadal d) David Ferer Answer: c.

34.
SPORTS - LAWN TENNIS: I am not blaming the girl, but if you are a 16-year-old and you are drunk like that, your parents should teach you - do not take drinks from other people.--These words were reported to have been said by the Tennis star and apologised for, later: a) Victoria Azarenka b) Maria Sharapova c) Serena Williams d) Venus Williams Answer: c.

35.
SPORTS - LEE CHONG WEI is associated with a) athletics b) boxing c) badminton d) football Answer: c.

36.
SPORTS - LEE CHONG WEI is from a) China b) North Korea c) Malaysia d) Indonesia Answer: c.

37.
SPORTS - LINDSEY VONN is associated with a) swimming b) ski-racing c) tennis d) yachting Answer: b.

38.
SPORTS - MAGNUS CARLSEN is associated with a) athletics b) boxing c) chess d) football Answer: c.

39.
SPORTS - NOVOK DJOKOVIC is associated with a) Lawn Tennis b) Swimming c) Weight-lifting d) Boxing Answer: a.

40.
SPORTS - PHIL IVEY is associated with a) formula racing b) golf c) poker d) yachting Answer: c.

41.
SPORTS - Sprinter who broke the record of 20 sec. in 200 meters run : a) Justin Gatlin b) Usain Bolt c) Franky Fredericks d) no one has so far broken Answer: c.

42.
SPORTS - TOP TENNIS STAR RAFAEL NADAL is from a) England b) France c) Spain d) Switzerland Answer: c.

43.
SPORTS : 2014 FIFA WORLD CUP host city a) Santiago b) Sao Paulo c) Rio De Jeneiro d) Buenos Aires Answer: b.

44.
SPORTS : 2014 FIFA WORLD CUP host is a) Argentina b) Brazil c) Chile d) Ecuador Answer: b.

45.
SPORTS : FIFA World Cup 2010 - winner : a) Germany b) Netherlands c) South Africa d) Spain Answer: d.

46.
SPORTS : Keegan Bradley plays a) billiards b) golf c) tennis d) cricket Answer: b.

47.
SPORTS : San Lorenzo, River Plate, Independentiente are football teams from a) Argentina b) Brazil c) Chile d) Ecuador Answer: a.

48.
SPORTS : TEE is a sport term associated with a) formula racing b) golf c) equestrian d) foot ball Answer: b.

49.
SPORTS AT OLYMPICS: Largest number of 46 gold medals at London Olympics 2012 were won by . a) USA b) Russia c) England d) China Answer: a.

50.
SPORTS AT OLYMPICS: Most medalled Olympian of all times, is . a) Michael Phelps b) Usain Bolt c) JOHNNY WEISSMULLER d) Jim Thorpe Answer: a.

51.
SPORTS CURRENT AFFAIRS: BOOKS AND AUTHORS. Author of the book THE CRICKET CAULDRON is a) Shaharyar Khan b) Sachin Tendulkar c) Greg Chapel d) Zaved Miandad Answer: a.

52.
SPORTS CURRENT AFFAIRS: Carolina Kluft is associated with a) triathlon b) tetrathlon c) pentathlon d) heptathlon Answer: d.

53.
SPORTS CURRENT AFFAIRS: JACKIE JOYNER KERSEE is associated with a) triathlon b) tetrathlon c) pentathlon d) heptathlon Answer: d.

54.
SPORTS CURRENT AFFAIRS: LARESA TUREHINSKAYA is associated with a) triathlon b) tetrathlon c) pentathlon d) heptathlon Answer: d.

55.
SPORTS OF OLYMPICS: A sport should be played at least in __ countries for inclusion in Olympics. a) 25 b) 50 c) 75 d) 100 Answer: c.

56.
SPORTS OF OLYMPICS: Which of the following may not find a place in 2016 Olympics? a) Badminton b) Boxing c) Basketball d) Baseball Answer: d.

57.
SPORTS OF US OPEN TENNIS: 2013 Men‷s Singles Winner Rafael Nadal defeated a) Novak Djokovic b) Roger Federer c) Andy Murray d) Jamie Loeb Answer: a.

58.
SPORTS OF USA - oddman out : a) Buffalo Bills b) Miami Dolphis c) New York Jets d) Atlantic Sandpipers Answer: d. Atlantic City Sandpipers play basket ball.

59.
SPORTS OF USA: Tom Luchsinger is associated with a) steeple chase b) sprint c) swimming d) yachting Answer: c.

60.
SPORTS OF WATER: Which of the following is not a swimmer? a) James Magnussen b) Nathan Adrian c) Ryan Lochte d) Steven Gerrard Answer: d. Mr. Steven Gerrard is a footballer.

61.
SPORTS TERMS - En passe is used in : a) badminton b) chess c) tennis d) NOT Answer: b.

62.
SPORTS of USA - TOM BRADY is associated with a) basket ball b) base ball c) foot ball d) boxing Answer: c.

63.
SPORTS of doping: ‷I simply took part in this system. I am a human being.‷ -- these are said to be the words of a) Lance Armstrong b) Chris Froome c) Franky Fredericks d) Usaine Bolt Answer: a.

64.
SPORTS of indoor BALL GAMES: Ping pong is another name for a) lawn tennis b) badminton c) table tennis d) football Answer: c.

65.
SPORTS of outdoor BALL GAMES: Samuel Etoo is associated with __ ball. a) football b) basket-ball c) volley-ball d) hockey Answer: a.

66.
SPORTS: 2014 Commonwealth Games, venue a) Sydney b) Melbourne c) Glasgow d) Vancouver Answer: c .

67.
SPORTS: AUSTRALIAN OPEN TENNIS 2013 MEN‷S SINGLES WINNER Novak Djokovic is from a) Bosnia b) Serbia c) Russia d) Slovekia Answer: b.

68.
SPORTS: AUSTRALIAN OPEN TENNIS 2013 MEN‷S SINGLES WINNER is a) Roger Federer b) Rafael Nadal c) Novak Djokovic d) Andy Murray Answer: c.

69.
SPORTS: Andre Greipel and Mark Cavendish are associated with a) cycling b) boxing c) canoeing d) swimming Answer: a.

70.
SPORTS: CAROLINA KLUFT is associated with a) swimming b) heptathlon c) sprint d) discus throw Answer: b.

71.
SPORTS: David Beckham plays a) basket-ball b) cycling c) football d) tennis Answer: c.

72.
SPORTS: ELENA VESNINA is associated with a) athletics b) tennis c) chess d) swimming Answer: b.

73.
SPORTS: EPO (Erythropoetin) will not help a sprinter to win a 100m, but it will be decisive for a 10,000 runner. It is obvious. -- these are said to be the words of a) Lance Armstrong b) Chris Froome c) Franky Fredericks d) Usaine Bolt Answer: a.

74.
SPORTS: JACKEY JOYNER KERSEE is associated with a) swimming b) heptathlon c) sprint d) discus throw Answer: b.

75.
SPORTS: JUAN MARTIN DEL POTRO is associated with a) Lawn Tennis b) Table Tennis c) Foot ball d) Basket ball Answer: a.

76.
SPORTS: JUAN MARTIN DEL POTRO renowned tennis star is from a) Argentina b) Portugal c) Spain d) Ecuadar Answer: a.

77.
SPORTS: LARESA TURCHINSKAYA is associated with a) swimming b) heptathlon c) sprint d) discus throw Answer: b.

78.
SPORTS: Maria Sharapova is connected with a) gymnastics b) sprint c) long jump d) tennis Answer: d.

79.
SPORTS: Michael Phelps 14-times Olympic Goldmedalist is associated with a) sprint b) swimming c) weight -lifting d) boxing Answer: b.

80.
SPORTS: Suzzan Pettersen plays a) cricket b) football c) golf d) hockey Answer: c.

81.
SPORTS: TOUR DE FRANCE is a sport event associated with a) formula racing b) marathon walking c) cycling d) sprint Answer: c.

82.
SPORTS: WIMBLEDON TENNIS 2013 MEN‷S SINGLES Runners Up Novak Djokovic is from a) Bosnia b) Serbia c) Russia d) Slovekia Answer: b.

83.
SPORTS: WIMBLEDON TENNIS 2013 MEN‷S SINGLES Runners Up is a) Roger Federer b) Rafael Nadal c) Novak Djokovic d) Andy Murray Answer: c.

84.
SPORTS: WIMBLEDON TENNIS 2013 MEN‷S SINGLES winner Andy Murray is from a) Bosnia b) Serbia c) Russia d) UK Answer: d.

85.
SPORTS: WIMBLEDON TENNIS 2013 MEN‷s SINGLES WINNER is a) Roger Federer b) Rafael Nadal c) Novak Djokovic d) Andy Murray Answer: d.

86.
SPORTS: oddman out: a) Tyson Gay b) Justin Gatlir c) Charles Silmon d) Igor Otrokhov Answer: d. Otrokhov is a steeple chaser. Others are sprinters.

87.
TRACK SPORTS - BELMONT PARK is a Horse Racing Track in a) Chicago b) Los Angeles c) New York d) San Francisco Answer: c.

88.
WORLD SPORTS - Arena - is the special name for playground used in a) Cricket b) Lawn Tennis c) Wrestling d) Skating Answer: c .

89. WORLD SPORTS - Arena la plaine Quebec is famous ground for a) ice hockey b) cricket c) tennis d) athletics Answer: a.