ayyo KNOWLEDGE ENRICHMENT PAGE OF YBRAO A DONKEY

ayyo mcqs onlinetests
ayyo 1000 subjects mcqs

Image courtesy Treasury.gov. (USA)
Created, designed and maintained by ybrao a donkey.
Contact About home

Study Material

SEARCH IN AYYO MEDICAL DICTIONARY SAMPLE TEXT Click to go to Medical Dictionary Educational Sample Text Search. This Search is being made available without any warranties of use, for whatsoever purpose.



SLIDE SHOW of the MCQs in all subjects at random.

EXPLANATIONS AND CLARIFICATIONS


For explanations and clarifications on using these web pages, pl. see this explanations page.Click.


READING MATERIAL / STUDY MATERIAL in alphabetical order




RECENT additions in ayyo MCQS

Newly added questions. These questions can be absolutely new or those questions which were omitted earlier or which were not available earlier, collected/designed now.
Click to see recent additions at ayyo MCQs.




A
Abbreviations to Adrenal Glands
ae - Aeronautics - African Geography - an
ae - Aeronautics - African Geography - akz
al - Albumin infusions - amygdala - amz
anatomy
anb Apache Scores to Applied Therapeutics
aq Aqua
ar Arithmetic
arj to az.

B
Bacteria to Balanced Diet
Biology
Bj - Body Chemistry - Botany - Bt
Bu - Bz

C
Calcium blockers to Cardiology
Cells to Current Affairs

D
Data bases
Declaration of Rights to Development
Diabetology to Dyspnea

E
Economic Current Affairs to Economics
Eerie to English Vocabulary

F
Family Planning to Fugacious

G
Galician Language to GDP
Gemology to Geology
Grammar to Gynecology

H
Hague Protocol to Heterogenous individuals
History to Human Development Index

I
Iatronic Causes to Identify the word
Immune System to Immunology
Industrial Melanism to Italian Current Affairs

J
Jacob-Zuma to Jurisprudence - jz

K
Kalumpang to Kyoto Convention -kz

L
Labelling Products to Law and Justice
Le - Library and Information Science to Literature -lz

M
Martial Arts to Mathematics
Measurements to Myeloma

N
Narcolepsy to Nato
Neonatology to Numerical Ability

O
Obstructive Sleep to Official Development Assistance
Oldest to Outdoor Sports

P
Paediatrics to Pathophysiology
Paediatrics to Pathophysiology

Q
Qatar affairs to Qoph
Quantittive Aptitude - to qz

R
Radio to Rays
Reasoning
Religion to Retailers - to rz
Rhinoplasty to Russian History

S
Sacred-Books to Sciences
SEANAD EIREANN to Short Selling
Silicon Waffers to Sleep
Sobriquets to Space Research
Sulfinpyrazone to Suzzan Pet
From Sv - Synonyms - to Sz

T
Tacit to Terrorist Current Affairs
Thanatology to Three Gorges Dam
Tieas to Time-and-Space
Topical Therapy to Trazodone
tu -tulle gras - to tz

U
Ubiquitous to Uxoricide

V
Virology to Volcanic Mount

W
Watery mouth to Written Down Value Method - to wz

X
Xanax to Xylophone

Y
ya to -yachting to - Yousuf Ali Raza -to yz

Z
za zanu zoology zucchini zz



READING MATERIAL / STUDY MATERIAL subject-topic-wise in alphabetical order

Anatomy
Antonyms
Arithmetic
Astronomy


Biology
Books and Authors
Botany
Chemistry
Computers and Information Technology
Diagnostics
English Literature
Numerical ability
Pathology
Pathophysiology
Physics
Quantitative Aptitude
Reasoning (Verbal)
Sports
Synonyms
Thesaurus search.


Zoology


Readers can have a look at 500 English grammar rules.
click.



ADDED INDIA CONTENT for those who are interested in India
Click




disclaimer: While every effort is made to maintain accuracy, no liability or responsibility, pecuniary or otherwise, can be accepted for errors creeping in. Sometimes, others may have copyrights on images and materials presented here. Hence, commercial use is to be avoided, absolutely.

THANKS TO x10hosting.COM
without whose generosity, we could not have run these pages.
Occasionally, our web pages may not open owing to technical problems at host server. There is no need to get disheartened. Readers, may please try, after few hours, by which time, the problem may get corrected.


SUGGESTION


Even if you answer three random tests per day, over a period of one year, you will complete these 1000 tests. Rome is not built in a day. Edison tested his bulb a thousand times, before he gave us the incandescent lamp.

Search-topic-based ayyo onlinetests with scoring and answers



10 RANDOM TESTS IN Synonyms Antonyms Synonyms-antonyms 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10



10 RANDOM TESTS IN ARITHMETIC Arithmetic 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS in Arithmetic of Time and distances, trains and speeds
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN computers Computers 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Numerical Skills Numerical 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Reasoning Reasoning 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN anatomy Anatomy 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN diagnostics Diagnostics 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |




10 RANDOM TESTS IN pathology Pathology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN pathophysiology Pathophysiology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |





Links to ybrao a donkey`s writings at blogspot.com.

Africa yb



Reasoning Multiple Choice Question Tests

Atharvana Veda YB

AUTOBIOGRAPH





AYURVEDA yb

BHAGAVADGITA yb

BHARTRUHARI YB - please read this blog when you feel depressed/stress...

Buddha and Buddhism

BUSINESS IN INDIA yb

CONVERSATION STYLES

FAMILY YB

FASHIONS yb

FRANCE yb

Free letter samples

FREE THINKING WORLD YB

FREE THOUGHT AND SPEECH yb

FREE WORLD YB

friends yb

GANDHIJI YB

GITA REVIEWS yb

ENGLISH, GK AND REASONING

Medical Terms analyses and Objective type MCQs. HEALTH yb

HINDUISM REFORMS yb

HINDU PHILOSOPHY REVIEW YB

HOMOEOPATHY yb

INDIAN NATION

INDIAN ECONOMIC PROBLEMS YB

INDIAN ECONOMY YB

Indian Education yb

INDIAN LAW YB

INDIAN LITERATURE yb

INDIAN POLITICS YB

INDIAN SOCIETY yb

INDIAN STATES SWOT YB

INDO EUROPEAN DICTIONARY (SANSKRIT - Latvian, Lithuanian, Old Prussian, Sudovian)

WORLD LEGAL SCENARIO

Leftist Studies yb

MAHA BHAGAVATA YB

MAHABHARATA YB

MANAGEMENT ISSUES yb

Manu Smriti

ENGLISH GRAMMAR (yb)

Law glossary and issues

ENGLISH USAGE REVIEWS

Vocabulary exercises

VOCABULARY TONICS

RAMAKRISHNA PARAMAHAMSA yb

RAMAYANA YB

RECIPES YB

Russia yb

SANKARACHARYA (ADI SHANKARACHARYA)

SANSKRIT ENGLISH MINI DICTIONARY & ENCYCLOPAEDIA

SATHYA SAI BABA yb (satya sai baba)

SECULARISM yb

Shirdi Sai Baba yb

SHORT PARAGRAPH WRITING

SOUTH INDIAN VEGETARIAN COOKING YB

SOUTH ASIA YB

S`ringara S`atakam yb

SUMATI SATAKAM YB

UK YB

UPANISHADS yb

US AND THE WORLD yb

Vairagya Satakam

VEMANA Satakam YB

Viveka Chudamani Yb

Vivekananda YB

ONE WORD SUBSTITUTES



World Literature



Word Select

WORLD General Awareness (GK)

Problems of Telugus

Paramahamsa Yogananda Yb

Non-filmi Classical Music















READING MATERIAL

quantitative

1. Mathematics - QUANTITATIVE APTITUDE - 8² x 2³ = a) 128 b) 256 c) 512 d) 1024 Answer: c.

2. ONE WORD SUBSTITUTION - values of qualitative or quantitative variables, belonging to a set of items: a) file b) data c) folder d) field Answer: b.

3. QUANTITATIVE APTITUDE - mean temperature of Monday to Wednesday was 370C and of Tuesday to Thursday was 340C, if temperature on Thursday was 4/5th that of Monday, n what was temperature on Thursday? a) 36.50C b) 360C c) 35.50C d) 340C Answer: b. Expl: mtw=370 twT=340. T=.8m tw.8m=340. .2m=30. m=150. T=.8x150 = 120. Proof= tw=370-150 = 220. twT= 220 +120 = 340 given above.

4. QUANTITATIVE APTITUDE - 131°F when converted into Centigrade= a) 45° b) 54° c) 55° d) 66° Answer: c. first we deduct 32. we get 99. Multiply with 5/9. = 55.

5. QUANTITATIVE APTITUDE - A train B speeding with 120 kmph crosses anor train C running in same direction, in 2 minutes. If lengths of trains B and C be 100 m and 200 m respectively, what is speed (in kmph) of train C? a) 111 b) 123 c) 127 d) 129 Answer: a.
work: B speed 120000mph. 2000mperminute. 2minutes =4000 mtrs. length covered 300. 3700m. negation is second train‷s speed. 1 minute = 1850mts. per hr= 111000 mtph. 111kmph.


6. QUANTITATIVE APTITUDE - A, B, C started a business with ir investment in ratio 1 : 3 : 5. After 4 months, A invested same amount as before and B as well as C withdrew half of ir investments. ratio of ir profits at end of year was: a) 5 : 6 : 10 b) 6 : 5 :10 c) 10 : 5 : 6 d) 4 : 3 : 5 Answer: d. Expl: Start: 1-3-5. After one year 2-1.5-2.5. This ratio is not in answers. 4:3:5 is in same proportions. Hence d is correct.

7. QUANTITATIVE APTITUDE - AGE CALCULATIONS - Three years ago average age of A and B was 18 years. While C joining m now, average becomes 22 years. How old (in years) is C now? a) 24 b) 27 c) 28 d) 30 Answer: a. p+q+r = 66. p+q = 36 +3+3 = 42. r=24. Hence a is correct.

8. QUANTITATIVE APTITUDE - AREAS OF RECTANTGLES - A rectangular carpet has an area of 120 sq metres and a perimeter of 46 metres. length of its diagonal (in metres) is: a) 11 b) 13 c) 15 d) 17 Answer: d. work: lb=120. 2l+2b=46. l+b=23. lsq + bsq + 2lb = 529. 2lb=240. subtracting 2lb, lsq+ bsq = 529-240= 289. Apply Pythagores. 289sq is diag sq. diag=root 289 = 17.

9. QUANTITATIVE APTITUDE - DIGIT CALCULATIONS - A certain number of two digits is three times sum of its digits. If 45 be added to it, digits are reversed. number is: a) 72 b) 32 c) 27 d) 23 Answer: c. a incorrect because 3x(7+2) is not 72. b incorrect because 3x(3+2) is not 32. c 3x(2+7)=27. 27+45 =72. Digits 2,7 are reversed as 7,2. Hence c is correct.

10. QUANTITATIVE APTITUDE - In a division sum, divisor is 10 times quotient and 5 times remainder. If remainder is 46, dividend is: a) 4236 b) 4306 c) 4336 d) 5336 Answer: d. Expln: divisor= 230. quotient= 23. dividend = (qxdivis)+r = (23x230)+46 = 5336.

11. QUANTITATIVE APTITUDE - PERSONS AND WORK - If 9 men working 7 1/2 hours a day can finish a piece of work in 20 days, n how many days will be taken by 12 men, working 6 hours a day to finish work? It is being given that 2 men of latter type work as much as 3 men of former type? a) 91/2 b) 11 c) 25/2 d) 13 Answer: c.
working: B Grade : 15/2 hrs 20 days. 150hrs. of work. 9 persons 1350 hrs.
A grade : 6 hrs. 12 persons. 72 hrs. per day. Can do in 2/3 of B Grade. 1350x 2/3 will be 900 hrs. 900/72 = 25/2 days.


12. QUANTITATIVE APTITUDE - SALES PRICE AND PROFITS - PERCENTAGES A merchant has 1000 kg of sugar, part of which he sells at 8% profit and rest at 18% profit. He gains 14% on whole. quantity (in kg.) sold at 18% profit is: a) 560 b) 600 c) 400 d) 640 Answer: b.
work: testing a: 560@18% gives 10080. 440@8% 3520. total 13600 wrong. testing b: 600 will give 10800. 400 will give 3200. total 14000. Works out to 14%. Hence b is correct.


13. QUANTITATIVE APTITUDE - SHARES AND FRACTIONS - $ 600 are divided among A, B, C so that $ 40 more than 2/5 th of A‷s share, $ 20 more than 2/7 th of B‷s share and $ 10 more than 9/17 th of C‷s may all be equal. What is A‷s share (in Rupees)? a) 150 b) 170 c) 200 d) 280 Answer: a. Test answer a first. 2/5 of a = 60. +0 = 100. 2/7 of b + 20 = 100. 2/7 of b=80. b=280. a+b is 430. C = 600-430 = 170. 9/17 of C = 90. +10= 100. Hence answer a holds good. We can ignore or answers.

14. QUANTITATIVE APTITUDE - SPEEDS - River is running at 2 kmph. It took a man twice as long to row up as to row down river. rate (in km/hr) of man in still water is: a) 8 b) 10 c) 4 d) 6 Answer: d.
work: row-down speed x+2. Row-up speed x-2 km. x+2 = (x-2)2. x+2 = 2x-4. x = 2x-6. -x = -6.


15. QUANTITATIVE APTITUDE - TANKS FILLS Three pipes A, B and C can fill a cistern in 6 hours. After working at it toger for 2 hours, C is closed and A and B can fill remaining part in 7 hours. number of hours taken by C alone to fill cistern is: a) 12 b) 14 c) 16 d) 18 Answer: b.
Expl: abc 6hrs. 1/6 per hr. 2 hrs. 1/3. ab 2/3 cistern in 7 hrs. per hr. 2/21. abc-ab will give c. 1/6 - 2/21. 21-12 / 126. 9/126. 1/14. 14 hrs.


16. QUANTITATIVE APTITUDE - VOLUMES AND AREAS - AREA FILLS - A well with 14 m inside diameter is dug 10 m deep. Earth taken out of it, has been evenly spread all around it to a width of 21m to form an embankment. height (in metres) of embankment is: a) 1/2 b) 2/3 c) 3/4 d) 3/5 Answer: b. work: vol 7x7x22/7x10 = 1540cum. spread area 28x28x22/7 = 2464sqm less well area: 154. 2310. h=vol/area = 1540/2310= 2/3.

17. QUANTITATIVE APTITUDE - WAGE CALCULATIONS - A man‷s basic pay for a 40 hours'week is $ 200. Overtime is paid at 25% above basic rate. In a certain week, he worked overtime and his total was $ 300. He refore, worked for a total of (in hours): a) 52 b) 56 c) 58 d) 62 Answer: b. Expl: 40 hrs 250. 25/4 per hr. 100Rs per 16 hrs. 40+16 56 hrs.

18. QUANTITATIVE APTITUDE : 201²-200² = a) 201 b) 401 c) 200 d) 400 Answer: b.

19. QUANTITATIVE APTITUDE : A circular football ground needs fencing. Centre to gates, it measures 350 ft. 10 gates each 10ft wide need no fence. A yard of fence costs $4. Estimate cost of fencing $. a) 8400 b) 4200 c) 2800 d) 2100 Answer: c. Formula for perimeter pi d. (22/7) x 700. etc.

20. QUANTITATIVE APTITUDE : decimal number 221 in hex = a) aa b) bb c) cc d) dd Answer: d. d=13. hex 2nd place d = 13x16= 208. dd=221.

21. QUANTITATIVE APTITUDE : hex number bb = a) 176 b) 187 c) 178 d) 171 Answer: b.

22. QUANTITATIVE APTITUDE : √441 + 21²)-21 = a) 21 b) 441 c) 462 d) 420 Answer: b.

23. QUANTITATIVE APTITUDE: $150 million is to be shared among three Corporates A,B,C. A should get 10% less than B. C should get 10% more than B. B‷s share will be a) 45 million b) 50 million c) 55 million d) 60 million Answer: b.

24. QUANTITATIVE APTITUDE: 18 workers can finish a work in 12 days. 6 workers can finish same task in __ days. a) 18 days b) 24 days c) 32 days d) 36 days Answer: d.

25. QUANTITATIVE APTITUDE: Complete series. 2, 9, 11, 16, 25, 41, 36, 49, 85, 64, 81, ? = a) 125 b) 145 c) 144 d) 169 Answer: b. three figures form a set. first two are squares. third item is sum of first two figures.

26. QUANTITATIVE APTITUDE: Complete series. 9, 49, 121, 225, ? = a) 256 b) 289 c) 324 d) 361 Answer: d. formula (a+b)² for natural numbers.

27. QUANTITATIVE APTITUDE: Identify address which is identical to this address= Barack Obama, White House, Capitol Hills, Washington. a) Bareck Obama, White House, Capitol Hills, Washington. b) Barack Obama, White house, Capitol Hills, Washington. c) Barack Obama, White House, Capital Hills, Washington. d) Barack Obama, White House, Capitol Hills, Washington. Answer: d.

28. Quantitative Aptitude - $100 borrowed at a monthly compounding interest rate of $1 p.m. yields an approx. annual percentage rate of a) 12.86% b) 12.68% c) 12% d) 13.68% Answer: b.

29. Mathematics - QUANTITATIVE APTITUDE - 8 + 8² + 8³ + 8⁴ = a) 4680 b) 4608 c) 6084 d) 4806 Answer: a. explanation= 4096+512+64+8=4680.

30. QUANTITATIVE APTITUDE - 45°C in Fahrenheit Degrees= a) 113° b) 57° c) 89° d) 98° Answer: a. 45 x (9/5) =81. + 32=113.

31. QUANTITATIVE APTITUDE - NUMERICAL ABILITY - Sum of square and double of a number is 99. number is : a) 9 b) 10 c) 11 d) 12 Answer: b. asq + 2a = 100. asq + 2a + 1 = 100. (a+1)(a+1) = 100. a+1 = 10. a=9. 9sq is 81. double of 9 is 18. total 99.

32.
QUANTITATIVE APTITUDE OF ARITHMETIC SEQUENCES: 100,94,88, 90,84,78, 80,74,68, ?. a) 70 b) 64 c) 58 d) Cannot be determined Answer: a. We have three triplets, each decending with a -d of 6. The first term of the triplet is descending by 10.

33.
QUANTITATIVE APTITUDE OF ARITHMETIC SEQUENCES: A series starts with 100. It declines with a -d of 6. What is its 13th term? a) 25 b) 26 c) 27 d) 28 Answer: d. formula a₁₃ = a+(a-1)d = 100 + (n-1)-6 = 100+ (12x-6) = 28.

34.
QUANTITATIVE APTITUDE OF ARITHMETIC SEQUENCES: A series starts with 21. It ascends with a d of 6. What is its 13th term? a) 75 b) 81 c) 87 d) 93 Answer: d. 21+(12)6= 93.

35.
QUANTITATIVE APTITUDE OF NUMERIC SERIES: 1,2,3, 5,7,11, 13,17, ? a) 18 b) 19 c) 20 d) 21 Answer: b. You will observe that this is a series of prime Nos. starting from 1.

36.
QUANTITATIVE APTITUDE OF NUMERIC SERIES: 1,4,9, 25,49,121, 169,289,?. a) 324 b) 361 c) 400 d) 441 Answer: b. Series of squares of prime numbers.

37.
QUANTITATIVE APTITUDE OF NUMERIC SERIES: 1,8,27, 64,125,?. a) 216 b) 343 c) 512 d) 729 Answer: a. This is a series of cubes of natural numbers.
QUANTITATIVE APTITUDE OF NUMERIC SERIES: 1,4,9, 16,25,36, 49, ?. a) 64 b) 81 c) 100 d) 121 Answer: a. This is a series of squares of natural numbers.

38.
QUANTITATIVE APTITUDE OF NUMERIC SERIES: 101, 97, 89, 83, ?. a) 82 b) 81 c) 80 d) 79 Answer: d. Descending series of prime numbers.

39.
QUANTITATIVE APTITUDE OF NUMERIC SERIES: 4,5,6, 5,7,9, 6,9,12, 7,11,?. a) 12 b) 13 c) 14 d) 15 Answer: d. In every triplet, there is an increase of x+1.

40.
QUANTITATIVE APTITUDE: 48² = a) 2304 b) 2034 c) 2403 d) 3204 Answer: a. Here also 50² =2500 serves as a guide. 2403 is ruled out because it ends with 3.

41.
QUANTITATIVE APTITUDE: 49² = a) 2041 b) 2401 c) 4201 d) 4021 Answer: b. hint: 50² is 2500. what is nearest to 2500? 2401 is the nearest.

42.
QUANTITATIVE APTITUDE: 9³ + 9 = a) 234 b) 252 c) 522 d) 243 Answer: b. 9² is 81. 9³ is 243.

43.
QUANTITATIVE APTITUDE: 9³ - 9 = a) 234 b) 243 c) 324 d) 423 Answer: a. 9² is 81. 9³ is 243.

44.
QUANTITATIVE APTITUDE: A kilometer equals a) .62137 mile b) .65137 mile c) .68137 mile d) .69137 mile Answer: a. A mile = 1.60km. approx. 10/16 gives .62.

45.
QUANTITATIVE APTITUDE: A square kilometer equals a) 0.386 sqmile b) 0.683 sqmile c) 0.863 sqmile d) 0.368 sqmile Answer: a. 1km=.62137 mile. sqkm=.62137 x .62137 =.386.