ayyo KNOWLEDGE ENRICHMENT PAGE OF YBRAO A DONKEY

ayyo mcqs onlinetests
ayyo 1000 subjects mcqs

Image courtesy Treasury.gov. (USA)
Created, designed and maintained by ybrao a donkey.
Contact About home

Study Material

SEARCH IN AYYO MEDICAL DICTIONARY SAMPLE TEXT Click to go to Medical Dictionary Educational Sample Text Search. This Search is being made available without any warranties of use, for whatsoever purpose.



SLIDE SHOW of the MCQs in all subjects at random.

EXPLANATIONS AND CLARIFICATIONS


For explanations and clarifications on using these web pages, pl. see this explanations page.Click.


READING MATERIAL / STUDY MATERIAL in alphabetical order




RECENT additions in ayyo MCQS

Newly added questions. These questions can be absolutely new or those questions which were omitted earlier or which were not available earlier, collected/designed now.
Click to see recent additions at ayyo MCQs.




A
Abbreviations to Adrenal Glands
ae - Aeronautics - African Geography - an
ae - Aeronautics - African Geography - akz
al - Albumin infusions - amygdala - amz
anatomy
anb Apache Scores to Applied Therapeutics
aq Aqua
ar Arithmetic
arj to az.

B
Bacteria to Balanced Diet
Biology
Bj - Body Chemistry - Botany - Bt
Bu - Bz

C
Calcium blockers to Cardiology
Cells to Current Affairs

D
Data bases
Declaration of Rights to Development
Diabetology to Dyspnea

E
Economic Current Affairs to Economics
Eerie to English Vocabulary

F
Family Planning to Fugacious

G
Galician Language to GDP
Gemology to Geology
Grammar to Gynecology

H
Hague Protocol to Heterogenous individuals
History to Human Development Index

I
Iatronic Causes to Identify the word
Immune System to Immunology
Industrial Melanism to Italian Current Affairs

J
Jacob-Zuma to Jurisprudence - jz

K
Kalumpang to Kyoto Convention -kz

L
Labelling Products to Law and Justice
Le - Library and Information Science to Literature -lz

M
Martial Arts to Mathematics
Measurements to Myeloma

N
Narcolepsy to Nato
Neonatology to Numerical Ability

O
Obstructive Sleep to Official Development Assistance
Oldest to Outdoor Sports

P
Paediatrics to Pathophysiology
Paediatrics to Pathophysiology

Q
Qatar affairs to Qoph
Quantittive Aptitude - to qz

R
Radio to Rays
Reasoning
Religion to Retailers - to rz
Rhinoplasty to Russian History

S
Sacred-Books to Sciences
SEANAD EIREANN to Short Selling
Silicon Waffers to Sleep
Sobriquets to Space Research
Sulfinpyrazone to Suzzan Pet
From Sv - Synonyms - to Sz

T
Tacit to Terrorist Current Affairs
Thanatology to Three Gorges Dam
Tieas to Time-and-Space
Topical Therapy to Trazodone
tu -tulle gras - to tz

U
Ubiquitous to Uxoricide

V
Virology to Volcanic Mount

W
Watery mouth to Written Down Value Method - to wz

X
Xanax to Xylophone

Y
ya to -yachting to - Yousuf Ali Raza -to yz

Z
za zanu zoology zucchini zz



READING MATERIAL / STUDY MATERIAL subject-topic-wise in alphabetical order

Anatomy
Antonyms
Arithmetic
Astronomy


Biology
Books and Authors
Botany
Chemistry
Computers and Information Technology
Diagnostics
English Literature
Numerical ability
Pathology
Pathophysiology
Physics
Quantitative Aptitude
Reasoning (Verbal)
Sports
Synonyms
Thesaurus search.


Zoology


Readers can have a look at 500 English grammar rules.
click.



ADDED INDIA CONTENT for those who are interested in India
Click




disclaimer: While every effort is made to maintain accuracy, no liability or responsibility, pecuniary or otherwise, can be accepted for errors creeping in. Sometimes, others may have copyrights on images and materials presented here. Hence, commercial use is to be avoided, absolutely.

THANKS TO x10hosting.COM
without whose generosity, we could not have run these pages.
Occasionally, our web pages may not open owing to technical problems at host server. There is no need to get disheartened. Readers, may please try, after few hours, by which time, the problem may get corrected.


SUGGESTION


Even if you answer three random tests per day, over a period of one year, you will complete these 1000 tests. Rome is not built in a day. Edison tested his bulb a thousand times, before he gave us the incandescent lamp.

Search-topic-based ayyo onlinetests with scoring and answers



10 RANDOM TESTS IN Synonyms Antonyms Synonyms-antonyms 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10



10 RANDOM TESTS IN ARITHMETIC Arithmetic 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS in Arithmetic of Time and distances, trains and speeds
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN computers Computers 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Numerical Skills Numerical 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Reasoning Reasoning 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN anatomy Anatomy 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN diagnostics Diagnostics 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |




10 RANDOM TESTS IN pathology Pathology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN pathophysiology Pathophysiology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |





Links to ybrao a donkey`s writings at blogspot.com.

Africa yb



Reasoning Multiple Choice Question Tests

Atharvana Veda YB

AUTOBIOGRAPH





AYURVEDA yb

BHAGAVADGITA yb

BHARTRUHARI YB - please read this blog when you feel depressed/stress...

Buddha and Buddhism

BUSINESS IN INDIA yb

CONVERSATION STYLES

FAMILY YB

FASHIONS yb

FRANCE yb

Free letter samples

FREE THINKING WORLD YB

FREE THOUGHT AND SPEECH yb

FREE WORLD YB

friends yb

GANDHIJI YB

GITA REVIEWS yb

ENGLISH, GK AND REASONING

Medical Terms analyses and Objective type MCQs. HEALTH yb

HINDUISM REFORMS yb

HINDU PHILOSOPHY REVIEW YB

HOMOEOPATHY yb

INDIAN NATION

INDIAN ECONOMIC PROBLEMS YB

INDIAN ECONOMY YB

Indian Education yb

INDIAN LAW YB

INDIAN LITERATURE yb

INDIAN POLITICS YB

INDIAN SOCIETY yb

INDIAN STATES SWOT YB

INDO EUROPEAN DICTIONARY (SANSKRIT - Latvian, Lithuanian, Old Prussian, Sudovian)

WORLD LEGAL SCENARIO

Leftist Studies yb

MAHA BHAGAVATA YB

MAHABHARATA YB

MANAGEMENT ISSUES yb

Manu Smriti

ENGLISH GRAMMAR (yb)

Law glossary and issues

ENGLISH USAGE REVIEWS

Vocabulary exercises

VOCABULARY TONICS

RAMAKRISHNA PARAMAHAMSA yb

RAMAYANA YB

RECIPES YB

Russia yb

SANKARACHARYA (ADI SHANKARACHARYA)

SANSKRIT ENGLISH MINI DICTIONARY & ENCYCLOPAEDIA

SATHYA SAI BABA yb (satya sai baba)

SECULARISM yb

Shirdi Sai Baba yb

SHORT PARAGRAPH WRITING

SOUTH INDIAN VEGETARIAN COOKING YB

SOUTH ASIA YB

S`ringara S`atakam yb

SUMATI SATAKAM YB

UK YB

UPANISHADS yb

US AND THE WORLD yb

Vairagya Satakam

VEMANA Satakam YB

Viveka Chudamani Yb

Vivekananda YB

ONE WORD SUBSTITUTES



World Literature



Word Select

WORLD General Awareness (GK)

Problems of Telugus

Paramahamsa Yogananda Yb

Non-filmi Classical Music















READING MATERIAL

physics

1. METALLURGY - PHYSICS- NOT A BASE METAL a) copper b) gold c) iron d) zinc Answer: b.

2. PHYSICS - BUOYANCY OF FLUIDS - depends on a) Depth b) Density c) Volumes d) Weight Answer: b.

3. PHYSICS - Blast furnaces - produce : a) Pig iron b) Wrought iron c) Stainless steel d) Steel Answer: a.

4. PHYSICS - COMPLEMENTARY COLORS - Which of following is a complementary colour? a) Blue and green b) Yellow and red c) Magenta and green d) Yellow and Magenta Answer: d.

5. PHYSICS - CONVERSION OF SEA WATER into PURE WATER can be done with a) anaplasmosis b) reverse osmosis c) osmosis d) toxoplasmosis Answer: b.

6. PHYSICS - CONVEX LENS CENTER COVERED WITH BLACK PAPER - effect on image: a) Remaining part can form no image b) missed central position of image c) no effect d) less bright but full image. Answer: d.

7. PHYSICS - CORE OF EARTH is made of a) lime b) copper c) iron d) magnecium Answer: c.

8. PHYSICS - Choose wrong statement : a) Single magnetic poles can exist b) Magnetic poles are always of equal strength c) Like poles repel d) none. Answer: a.

9. PHYSICS - DIESEL ENGINES - ignition is caused by: a) Spark b) Automatic starter c) Compression d) Friction Answer: c.

10. PHYSICS - ELECTRICAL CHARGE OF ATOMS: a) Positive b) Negative c) Bi -positive d) Neutral Answer: d.

11. PHYSICS - Fahrenheit and Celsius - coincide at: a) -40 b) 0 c) -32 d) 212 Answer: a.

12. PHYSICS - Filament of an incandescent bulb - is made of: a) Tungsten b) Iron c) Nichrome d) Carbon Answer: a.

13. PHYSICS - Flemings left hand rule - used to find direction of a) magnetic field due to flow of current b) induced current due to effect of magnetic field c) motion of a current carrying conductor in magnetic field d) none. Answer: c.

14. PHYSICS - HENRY - is a unit of: a) Capacity b) Magnetic field c) Inductance d) Frequency Answer: c.

15. PHYSICS - INCREASE IN VELOCITY OF SOUND FOR EVERY DEGREE OF INCREASE IN TEMPERATURE : a) 60 m/sec. b) 0.61 m/sec. c) 60 ft/sec. d) 0.61 km/sec. Answer: b.

16. PHYSICS - INCREASE MOMENTUM OF OBJECTS -force required to raise to 40 kg m/s in 5 seconds? a) 2N b) 4N c) 8N d) 10N Answer: d.

17. PHYSICS - INITIAL VELOCITY OF A BODY thrown vertically upward to 10 meters height, going against Gravitation g = 9.8 m/ssquare.: a) 10 m/sec. b) 18 m/sec. c) 14 m/sec. d) 7 m/sec. Answer: c. Work: i=initial velo. f=final velo. fsq = isq -2gh. fsq will be 0 because at final point body will not move. 0= isq - 2x9.8x10. 0= isq -196. isq=196. i=14.

18. PHYSICS - Industry requiring heavy water: a) Sugar b) Atomic Energy c) Textiles d) Steel Answer: b.

19. PHYSICS - KNOCKING IN INTERNAL COMBUSTION ENGINES - reducer: a) Iso Octane b) N Heptane c) TEL d) Benzene Answer: a.

20. PHYSICS - LIGNITE is a) aluminium ore b) iron ore c) a type of coal d) a radio -active ore Answer: c.

21. PHYSICS - LIQUID METAL a) Barium b) Mercury c) Calcium d) Titanium Answer: b.

22. PHYSICS - Laboratory apparatus - is made of : a) Pyrex glass b) Hard glass c) Soft glass d) Safety glass Answer: a.

23. PHYSICS - Laws of electrolysis - discoverer: a) Farady b) Maxwell c) Lenz d) Bohr Answer: a.

24. PHYSICS - MASS -energy equivalence relationship E = mc2 - was propounded by a) Max Plank b) Einstein c) Newton d) Hertz Answer: b.

25. PHYSICS - METALS - ALLOYS - GERMAN SILVER does not contain a) chromium b) copper c) nickel d) zinc Answer: a.

26. PHYSICS - METALS - ALLOYS - STELLITE is used as a) ore b) cutting tool c) solvent d) conductor Answer: b.

27. PHYSICS - MIXING ICE AND WATER OF SAME TEMPERATURE - result is: a) water freezes b) ice melts c) ice does not melt d) Temperature falls Answer: c.

28. PHYSICS - Not an ore of aluminium : a) Cryolite b) Feldspar c) Bauxite d) Azurite Answer: b.

29. PHYSICS - Nuclear fuel in sun is a) Helium b) Uranium c) Hydrogen d) Oxygen Answer: c.

30. PHYSICS - PHYSICAL QUANTITY not defined in terms of FORCE PER UNIT AREA: a) pressure b) strain c) stress d) Young‷s modulus Answer: b.

31. PHYSICS - Portland cement - raw materials : a) Limestone, clay b) Alumina, clay and gypsum c) Gypsum and limestone d) Gypsum and clay Answer: b.

32. PHYSICS - RAY OF LIGHT PASSING from an optically denser medium to a rarer medium - a) Remains undeviated b) Bends towards normal c) Bends away from normal d) none. Answer: c.

33. PHYSICS - RESISTANTS TO ELECTRICITY - which is not: a) Lead b) Ebonite c) Charcoal d) Lac Answer: a. A resistant will not allow electricity to pass through. eg:wood. Many anhydrous non -metals are resistants.

34. PHYSICS - STARs have inexhaustible energy owing to a) Conversion of Helium to Hydrogen b) Conversion of Hydrogen to Helium c) Combustion of Hydrogen and Oxygen d) Combustion of Helium in Oxygen Answer: b.

35. PHYSICS - TRAINS AND SPEEDS -A 130m long train crosses a bridge in 30 seconds at 45 kmph. length of bridge is a) 200m b) 225m c) 245m d) 250m Answer: c. Working: 45000 meters in one hr. 750m. in a minute. 375m. in 30secs. From this deduct length of train 130. You will get 245m.

36. PHYSICS - Time period of a seconds pendulum - is a) 1 sec. b) 4 sec. c) 3 sec. d) 2 sec. Answer: d.

37. PHYSICS - ___ mixed with iron in STAINLESS steel making: a) Nickel b) Chromium c) Aluminium d) and b Answer: d.

38. PHYSICS - which of following is incorrect about BERKELIUM? a) a metal b) not radio active c) Has an atomic number of greater than 92 d) obtained from americium Answer: b.

39. PHYSICS -'g'will be highest at a) below sea b) equator c) poles d) everest‷s top Answer: c.

40. PHYSICS: A Nightvision Apparatus uses ___ waves. a) infra -red b) ultra -violet c) gamma d) radio Answer: a.

41.
AWARDS AND PRIZES : Alice Munro is 2013 winner of Nobel Prize for a) chemistry b) physics c) medicine d) literature Answer: d.

42.
PHYSICS: A FEMTOSECOND equals 1000 __ seconds. a) nanoseconds b) picoseconds c) attoseconds d) gigaseconds Answer: c.

43.
AUTOMOBILE ENGINEERING - PHYSICS - TORQUE can be measured with a) dynameter b) dynamometer c) durometer d) tachometer Answer: b.

44.
GEOLOGY: Color of a rock may be an indication of its a) age b) hardness c) magnetic characteristics d) mineral composition Answer: d mineral composition Science Physics Geology Petrology Color of Rock Indian Minerals .

45.
MINERAL PHYSICS - CHALYBITE is the ore of a) copper b) iron c) magnesium d) zinc Answer: b. iron ore.

46.
MINERAL PHYSICS - CHAMOSITE is the ore of a) copper b) iron c) magnesium d) zinc Answer: b. iron ore.

47.
MINERAL PHYSICS - HEMATITE is the ore of a) copper b) iron c) magnesium d) zinc Answer: b. iron ore.

48.
MINERAL PHYSICS - MASSICOTITE is the ore of a) copper b) lead c) magnesium d) zinc Answer: b. lead ore -lead monoxide.

49.
MINERAL PHYSICS - SIDERITE is the ore of a) copper b) iron c) magnesium d) zinc Answer: b. iron ore.

50.
MINERAL PHYSICS - TACONITE is the ore of a) copper b) iron c) magnesium d) zinc Answer: b. iron ore.

51.
NUCLEAR PHYSICS: THREE MILE ISLAND NUCLEAR ACCIDENT happened in a) Japan b) France c) Russia d) USA Answer: d.

52.
PHYSICS - AIR PRESSURE is measured by a) barometer b) bevameter c) bolometer d) barkometer Answer: a.

53.
PHYSICS - ELECTRIC CURRENT is measured by a) ammeter b) actinometer c) altimeter d) anemometer Answer: a.

54.
PHYSICS - ELECTRO-MAGNETIC RADIATION is measured by a) barometer b) bevameter c) bolometer d) barkometer Answer: c.

55.
PHYSICS - ELEVATIONS and HEIGHTS are measured by a) ammeter b) actinometer c) altimeter d) anemometer Answer: c.

56.
PHYSICS - MECHANICAL PROPERTIES OF SOIL are measured by a) barometer b) bevameter c) bolometer d) barkometer Answer: b.

57.
PHYSICS - STRENGTH OF TANNING LIQUIDS is measured by a) barometer b) bevameter c) bolometer d) barkometer Answer: d.

58.
PHYSICS - WIND SPEEDS are measured by a) ammeter b) actinometer c) altimeter d) anemometer Answer: d.

59.
PHYSICS - A CALIPER measures a) distance b) force c) pressure d) current Answer: a.

60.
PHYSICS - Fahrenheit and Celsius - coincide at : a) -40 b) 0 c) -32 d) 212 Answer: a.

61.
PHYSICS - HARDNESS OF A SUBSTANCE can be measured with a) tachometer b) dynameter c) durometer d) dynamometer Answer: c.

62.
PHYSICS - HORSEPOWER OF AN ENGINE can be measured by hooking it to a) tachometer b) chronometer c) durometer d) dynamometer Answer: d.

63.
PHYSICS - HUMIDITY at a place is measured by : a) fluxmeter b) galvanometer c) hygrometer d) interferometer Answer: c.

64.
PHYSICS - Heating power of sunlight is measured by a) ammeter b) actinometer c) altimeter d) anemometer Answer: b.

65.
PHYSICS - METALS - QUICK-SILVER is a) Aluminium b) Zinc c) Mercury d) Platinum Answer: c.

66.
PHYSICS - Magnification of a telescope can be measured with a) tachometer b) dynameter c) durometer d) dynamometer Answer: b.

67.
PHYSICS - Variations of Sun‷s diamter is measured by a) heliometer b) galvanometer c) hygrometer d) interferometer Answer: a.

68.
PHYSICS - meter for detecting or comparing or measuring small electric currents : a) fluxmeter b) galvanometer c) hygrometer d) interferometer Answer: b.

69.
PHYSICS - meter that measures magnetic flows produced by currents they generate in a coil : a) fluxmeter b) galvanometer c) ammeter d) dynameter Answer: a. Magnetic flows or magnetic energy flows are called flux.

70.
PHYSICS: FEMTOSECOND is __th of a second. a) billionth b) trillionth c) quadrillionth d) pentalionth Answer: c. 10 to the power of -15 of a second.

71.
PHYSICS: Force between two parallel wires conducting current - can define a) Ampere b) Coulomb c) Volt d) Newton Answer: a.

72.
PHYSICS: GALILEO‷s ESCAPEMENT - dealt with a) pendulum clocks b) Vernier Calipers c) Screw Jack d) all Answer: a.

73.
PHYSICS: Graphene is a) opaque b) transparent c) magnetic d) sublimable Answer: b.

74.
PHYSICS: How many elemental metals are liquid at room temperature? a) four b) five c) six d) seven Answer: b.

75.
PHYSICS: Light travels fastest in a) air b) Hydrogen c) Helium d) Vacuum Answer: d.

76.
PHYSICS: Rhombic, monoclinic, and plastic sulphur are : a) Isomers b) Isotopes c) Allotropes d) Hydrides of sulphur Answer: c.

77.
PHYSICS: SI unit for FREQUENCY is __. a) ohm b) hertz c) emu d) ampere Answer: b.

78.
PHYSICS: VELOCITY OF SOUND is __ meters per second. a) 434 b) 334 c) 343 d) 441 Answer: c.

79.
PHYSICS: Which meter measures wind speed : a) anemometer b) barometer c) chronometer d) NOT Answer: a.

80.
PHYSICS: Which of the following elements is not photo-sensitive? a) Antimony b) Gallium c) Indium d) Silicon Answer: d.

81.
UV RAYS (physics) are a) shorter than light and longer than x rays b) shorter than x rays and longer than light c) longer than both light and x rays d) shorter than both light and x rays. Answer: a.