ayyo KNOWLEDGE ENRICHMENT PAGE OF YBRAO A DONKEY

ayyo mcqs onlinetests
ayyo 1000 subjects mcqs

Image courtesy Treasury.gov. (USA)
Created, designed and maintained by ybrao a donkey.
Contact About home

Study Material

SEARCH IN AYYO MEDICAL DICTIONARY SAMPLE TEXT Click to go to Medical Dictionary Educational Sample Text Search. This Search is being made available without any warranties of use, for whatsoever purpose.



SLIDE SHOW of the MCQs in all subjects at random.

EXPLANATIONS AND CLARIFICATIONS


For explanations and clarifications on using these web pages, pl. see this explanations page.Click.


READING MATERIAL / STUDY MATERIAL in alphabetical order




RECENT additions in ayyo MCQS

Newly added questions. These questions can be absolutely new or those questions which were omitted earlier or which were not available earlier, collected/designed now.
Click to see recent additions at ayyo MCQs.




A
Abbreviations to Adrenal Glands
ae - Aeronautics - African Geography - an
ae - Aeronautics - African Geography - akz
al - Albumin infusions - amygdala - amz
anatomy
anb Apache Scores to Applied Therapeutics
aq Aqua
ar Arithmetic
arj to az.

B
Bacteria to Balanced Diet
Biology
Bj - Body Chemistry - Botany - Bt
Bu - Bz

C
Calcium blockers to Cardiology
Cells to Current Affairs

D
Data bases
Declaration of Rights to Development
Diabetology to Dyspnea

E
Economic Current Affairs to Economics
Eerie to English Vocabulary

F
Family Planning to Fugacious

G
Galician Language to GDP
Gemology to Geology
Grammar to Gynecology

H
Hague Protocol to Heterogenous individuals
History to Human Development Index

I
Iatronic Causes to Identify the word
Immune System to Immunology
Industrial Melanism to Italian Current Affairs

J
Jacob-Zuma to Jurisprudence - jz

K
Kalumpang to Kyoto Convention -kz

L
Labelling Products to Law and Justice
Le - Library and Information Science to Literature -lz

M
Martial Arts to Mathematics
Measurements to Myeloma

N
Narcolepsy to Nato
Neonatology to Numerical Ability

O
Obstructive Sleep to Official Development Assistance
Oldest to Outdoor Sports

P
Paediatrics to Pathophysiology
Paediatrics to Pathophysiology

Q
Qatar affairs to Qoph
Quantittive Aptitude - to qz

R
Radio to Rays
Reasoning
Religion to Retailers - to rz
Rhinoplasty to Russian History

S
Sacred-Books to Sciences
SEANAD EIREANN to Short Selling
Silicon Waffers to Sleep
Sobriquets to Space Research
Sulfinpyrazone to Suzzan Pet
From Sv - Synonyms - to Sz

T
Tacit to Terrorist Current Affairs
Thanatology to Three Gorges Dam
Tieas to Time-and-Space
Topical Therapy to Trazodone
tu -tulle gras - to tz

U
Ubiquitous to Uxoricide

V
Virology to Volcanic Mount

W
Watery mouth to Written Down Value Method - to wz

X
Xanax to Xylophone

Y
ya to -yachting to - Yousuf Ali Raza -to yz

Z
za zanu zoology zucchini zz



READING MATERIAL / STUDY MATERIAL subject-topic-wise in alphabetical order

Anatomy
Antonyms
Arithmetic
Astronomy


Biology
Books and Authors
Botany
Chemistry
Computers and Information Technology
Diagnostics
English Literature
Numerical ability
Pathology
Pathophysiology
Physics
Quantitative Aptitude
Reasoning (Verbal)
Sports
Synonyms
Thesaurus search.


Zoology


Readers can have a look at 500 English grammar rules.
click.



ADDED INDIA CONTENT for those who are interested in India
Click




disclaimer: While every effort is made to maintain accuracy, no liability or responsibility, pecuniary or otherwise, can be accepted for errors creeping in. Sometimes, others may have copyrights on images and materials presented here. Hence, commercial use is to be avoided, absolutely.

THANKS TO x10hosting.COM
without whose generosity, we could not have run these pages.
Occasionally, our web pages may not open owing to technical problems at host server. There is no need to get disheartened. Readers, may please try, after few hours, by which time, the problem may get corrected.


SUGGESTION


Even if you answer three random tests per day, over a period of one year, you will complete these 1000 tests. Rome is not built in a day. Edison tested his bulb a thousand times, before he gave us the incandescent lamp.

Search-topic-based ayyo onlinetests with scoring and answers



10 RANDOM TESTS IN Synonyms Antonyms Synonyms-antonyms 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10



10 RANDOM TESTS IN ARITHMETIC Arithmetic 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS in Arithmetic of Time and distances, trains and speeds
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN computers Computers 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Numerical Skills Numerical 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Reasoning Reasoning 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN anatomy Anatomy 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN diagnostics Diagnostics 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |




10 RANDOM TESTS IN pathology Pathology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN pathophysiology Pathophysiology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |





Links to ybrao a donkey`s writings at blogspot.com.

Africa yb



Reasoning Multiple Choice Question Tests

Atharvana Veda YB

AUTOBIOGRAPH





AYURVEDA yb

BHAGAVADGITA yb

BHARTRUHARI YB - please read this blog when you feel depressed/stress...

Buddha and Buddhism

BUSINESS IN INDIA yb

CONVERSATION STYLES

FAMILY YB

FASHIONS yb

FRANCE yb

Free letter samples

FREE THINKING WORLD YB

FREE THOUGHT AND SPEECH yb

FREE WORLD YB

friends yb

GANDHIJI YB

GITA REVIEWS yb

ENGLISH, GK AND REASONING

Medical Terms analyses and Objective type MCQs. HEALTH yb

HINDUISM REFORMS yb

HINDU PHILOSOPHY REVIEW YB

HOMOEOPATHY yb

INDIAN NATION

INDIAN ECONOMIC PROBLEMS YB

INDIAN ECONOMY YB

Indian Education yb

INDIAN LAW YB

INDIAN LITERATURE yb

INDIAN POLITICS YB

INDIAN SOCIETY yb

INDIAN STATES SWOT YB

INDO EUROPEAN DICTIONARY (SANSKRIT - Latvian, Lithuanian, Old Prussian, Sudovian)

WORLD LEGAL SCENARIO

Leftist Studies yb

MAHA BHAGAVATA YB

MAHABHARATA YB

MANAGEMENT ISSUES yb

Manu Smriti

ENGLISH GRAMMAR (yb)

Law glossary and issues

ENGLISH USAGE REVIEWS

Vocabulary exercises

VOCABULARY TONICS

RAMAKRISHNA PARAMAHAMSA yb

RAMAYANA YB

RECIPES YB

Russia yb

SANKARACHARYA (ADI SHANKARACHARYA)

SANSKRIT ENGLISH MINI DICTIONARY & ENCYCLOPAEDIA

SATHYA SAI BABA yb (satya sai baba)

SECULARISM yb

Shirdi Sai Baba yb

SHORT PARAGRAPH WRITING

SOUTH INDIAN VEGETARIAN COOKING YB

SOUTH ASIA YB

S`ringara S`atakam yb

SUMATI SATAKAM YB

UK YB

UPANISHADS yb

US AND THE WORLD yb

Vairagya Satakam

VEMANA Satakam YB

Viveka Chudamani Yb

Vivekananda YB

ONE WORD SUBSTITUTES



World Literature



Word Select

WORLD General Awareness (GK)

Problems of Telugus

Paramahamsa Yogananda Yb

Non-filmi Classical Music















READING MATERIAL

books

1. BOOKS AND AUTHORS - author of Other SIDE OF MIDNIGHT : a) Hemingway b) Karine Mayo c) Salman Rushdie d) Sydney Sheldon Answer: d.

2. BOOKS AND AUTHORS- Time Machine, author: a) Lewis Carroll b) Robert Louis Stevenson c) Charles Lamb d) H.G. Wells Answer: d .

3. DATABASES - a library catalogue can be treated as a) input data b) raw data c) metadata d) input data Answer: c. metadata describes some or data. library catalogue describes books.

4. SACRED BOOKS - yajurvEda contains __. a) prayers b) sacrificial procedures c) music d) archery and medicine Answer: b.

5. SACRED BOOKS - yajurvEda is a sacred book from a) China b) India c) Japan d) Indonesia Answer: b. it explains how sacrificial worships are performed.

6.
AMERICAN CURRENT BUSINESS LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: ‷ Switch: How to Change Things When Change Is Hard‷- author of this book is a) Heath Brothers (Chip and Dan) b) Robert Greene c) John Kutter d) David Novak Answer: a.

7.
AMERICAN CURRENT BUSINESS LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: ‷ Decisive: How to Make Better Choices in Life and Work‷- author of this book is a) Heath Brothers (Chip and Dan) b) Robert Greene c) John Kutter d) David Novak Answer: a.

8.
AMERICAN CURRENT BUSINESS LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: ‷ Made to Stick: Why Some Ideas Survive and Others Die‷- author of this book is a) Heath Brothers (Chip and Dan) b) Robert Greene c) John Kotter d) David Novak Answer: a.

9.
AMERICAN CURRENT BUSINESS LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: ‷ TAKING PEOPLE WITH YOU‷- author of this book is a) Heath Brothers (Chip and Dan) b) Robert Greene c) John Kutter d) David Novak Answer: d.

10.
ARITHMETIC OF PERCENTAGES: In library, 20% bks are French. 50% of remaining in English. Remaining 9000 are in other languages. What is total number of books in English ? a) 4000 b) 3000 c) 2250 d) None of these Answer: d. 40% of total books in English. 40% other langs. Engbooks= othbooks= 9000.

11.
AUTHORS AND BOOKS - STEPHEN P COHEN is the author of a) India Pakisthan Conundrum b) Idea of Pakistan c) Future of Pakistan d) all Answer: d.

12.
BOOKS AND AUTHORS - Author of the novel BEYOND THE HORIZON is : a) Robert A Heinlein b) Perls Buck c) Somerset Maugham d) Jean Paul Sartre Answer: a.

13.
BOOKS AND AUTHORS - Author of'A VIEW FROM THE ZOO': a) Garry Richmond b) Garry Sobers c) Jane Austen d) James Baldwin Answer: a.

14.
BOOKS AND AUTHORS - PAULINE MACLARAN is the co-author of a) Consumption and Spirituality b) The Sage Hand Book of Marketing Theory c) Critical Marketing d) all Answer: d.

15.
BOOKS AND AUTHORS : LONG WALK TO FREEDOM author was a) Mahatma Gandhi b) Nelson Mandela c) Mao Ze Dong d) Che Guevara Answer: b.

16.
BOOKS AND AUTHORS : SPIES FOR HIRE, author of this book is : a) Tim Shorrock b) Martin Amis c) Julie Kavanagh d) Salman Rushdie Answer: a.

17.
BOOKS AND AUTHORS: ‷ Conversations with myself ‷ is an autobiographical work of a) Sarcozi b) Mandela c) Angela Merkel d) Berlusconi Answer: b.

18.
BUSINESS MANAGEMENT: BOOKS AND AUTHORS: ‷THE 48 LAWS OF POWER‷ -author of this book is: a) Heath Brothers (Chip and Dan) b) Robert Greene c) John Kotter -Dan S Cohen d) David Novak Answer: c.

19.
BUSINESS MANAGEMENT: BOOKS AND AUTHORS: ‷The Heart of Change: Real-Life Stories of How People Change Their Organizations‷ -author of this book is: a) Heath Brothers (Chip and Dan) b) Robert Greene c) John Kotter -Dan S Cohen d) David Novak Answer: c.

20.
Books and Authors : Author of the Book'The Oil Curse'. a) Michael Ross b) Garry Richmond c) H.G. Wells d) Sydney Sheldon Answer: a.

21.
Books and Authors : Author of the books MONEY and LONDON FIELDS. a) Martin Amis b) Sinead Gleeson c) Sir Kingsley Amiss d) Julie Kavanagh Answer: a.

22.
COMPUTERS: Which of the following is reported to have been recently hacked , using javascript? a) Google Plus b) Google Glass c) Google books d) Google Earth Answer: b.

23.
ENGLISH BOOKS AND AUTHORS -'Polyester Prince'-author of this book is a) Hamish Macdonald b) William Dariymple c) William Golding d) Peter Carey Answer: a.

24.
ENGLISH LITERATURE - BOOKS AND AUTHORS - author of the book'ANATOMY OF RESTLESSNESS‴: a) Bruce Chatwin b) Bruce Coville c) Bruce Whatley d) Bruce Desilva Answer: a.

25.
ENGLISH LITERATURE - BOOKS AND AUTHORS - author of the book'In Patagonia‴: a) Bruce Chatwin b) Bruce Coville c) Bruce Whatley d) Bruce Desilva Answer: a.

26.
ENGLISH LITERATURE OF FICTION: BOOKS AND AUTHORS. Author of the book THE CUCKOO is CALLING. a) Robert Galbraith b) J.K. Galbraith c) J.K. Rowling d) Shirley Macclaine Answer: a.

27.
ENGLISH LITERATURE: AUTHORS AND BOOKS. Author of which of the following books is not Ms. George Eliot? a) The Mill on the Floss b) Adam Bede c) MiddleMarch d) Wasteland Answer: d. T.S. Eliot.

28.
ENGLISH LITERATURE: AUTHORS AND BOOKS. Which of the following is not a work of VIRGINIA WOOLF? a) Mrs. Dalloway b) To the Lighthouse c) The Mill on the Floss d) Orlando Answer: c. Mill on the Floss, author is George Eliot alias Mary Anne.

29.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS. Author of the book Mrs. Dalloway is a) Jane Austen b) Virginia Woolf c) Emile Bronte d) George Eliot (Mary Anne Evans Disraeli) Answer: b.

30.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS. Author of the poem ‷The Love Song of J. Alfred Prufrock‷ a) T.S. Eliot b) George Eliot c) George Elliot d) S.T. Coleridge Answer: a.

31.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of THE DARK TOWER=. a) Anthony Burgess b) Stephen King c) Ezra Pound d) James Joyce Answer: b.

32.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the book A CASTLE IN SPAIN is a) Matthew Parris b) Martin Amis c) Graham Greene d) Samuel Pepys Answer: a.

33.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the book Inca-Cola is a) Matthew Parris b) Martin Amis c) Graham Greene d) Samuel Pepys Answer: a.

34.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the novel, CARRIE=. a) Anthony Burgess b) Stephen King c) Ezra Pound d) James Joyce Answer: b.

35.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the novel, SECOND COMING=. a) Anthony Burgess b) Stephen King c) Ezra Pound d) James Joyce Answer: b.

36.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the novel, THE DEAD ZONE=. a) Anthony Burgess b) Stephen King c) Ezra Pound d) James Joyce Answer: b.

37.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the novel, THE SHINING=. a) Anthony Burgess b) Stephen King c) Ezra Pound d) James Joyce Answer: b.

38.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: Author of the novel, THE STAND=. a) Anthony Burgess b) Stephen King c) Ezra Pound d) James Joyce Answer: b.

39.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: FATAL FAULTLINE author of this book is a) Irfan Hussain b) Salman Rushdie c) Somerset Maughum d) Virginia Woolfe Answer: a.

40.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: The Sun also raises. --author of this book is: a) Somerset Maughum b) Ernest Hemingway c) Imamu Amimi Baraka d) Alex Haley Answer: b.

41.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: author of the book THE BROTHERS KARAMAZOV: a) Dostoevsky b) Tolstoy c) Solzhenitsyn d) Maxim Gorky Answer: a.

42.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: author of the book THE DEVILS and THE POSSESSED: a) Dostoevsky b) Tolstoy c) Solzhenitsyn d) Maxim Gorky Answer: a.

43.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: author of the book THE HOUSE OF THE DEAD: a) Dostoevsky b) Tolstoy c) Solzhenitsyn d) Maxim Gorky Answer: a.

44.
ENGLISH LITERATURE: BOOKS AND THEMES UNTOLD STORY BY MONIC ALI dwelt upon a fairy tale of an alternate life for a) Prince Charles b) Queen Elizabeth c) Prince Philip d) Princess Diana Answer: d.

45.
ENGLISH LITERATURE: Books and Authors: Author of the book COMMON SENSE is: a) Descartes b) Rousseou c) Thomas Paine d) Helvetius Answer: c. Thomas Paine was a British philosopher of the 18th Century.

46.
ENGLISH LITERATURE: Books and authors. Author of A CLOCKWORK ORANGE is a) Anthony Burgess b) James Joyce c) Ezra Pound d) Eugene O‷neill Answer: a.

47.
English BOOKS AND AUTHORS - Time Machine, author : a) Lewis Carroll b) Robert Louis Stevenson c) Charles Lamb d) H.G. Wells Answer: d .

48.
English Literature : 'Every 10 years you are a different person, and the really great books evolve with you as you get older. They are full of new rewards '-these are the words of : a) Martin Amis b) Salman Rushdie c) Robert Grave d) Saul Bellow Answer: a.

49.
English Literature : 'Present-day Spain translates as many books into Spanish, annually, as the Arab world has translated into Arabic in the past 1,100 years. '-these are the words of : a) Martin Amis b) Salman Rushdie c) Robert Grave d) Saul Bellow Answer: a.

50.
English Literature : Author of the books MONEY and LONDON FIELDS. a) Martin Amis b) Sinead Gleeson c) Sir Kingsley Amiss d) Julie Kavanagh Answer: a.

51.
HISTORY OF USA: BATTLE OF ATLANTA was a part of . a) American Independence Struggle b) 1864 Civil war c) Seven Years war d) World Wars Answer: b.

52.
LITERATURE OF RUSSIA: BOOKS AND AUTHORS: The Kingdom of God is within you-- author of this book is a) Leo Tolstoy b) Maxim Gorky c) Solzhenitsyn d) Dostoevsky Answer: a.

53.
LITERATURE OF UK: BOOKS AND AUTHORS: Author of the Book HARRY POTTER AND SORCERER‷s STONE is a) J.K. Rowling b) Samuel Johnson c) Shirley Maclaine d) Matthew Parris Answer: a.

54.
LITERATURE OF UK: BOOKS AND AUTHORS: Author of the Book THE CASUAL VACANCY is a) J.K. Rowling b) Samuel Johnson c) Shirley Maclaine d) Matthew Parris Answer: a.

55.
LITERATURE OF USA: BOOKS AND AUTHORS: author of the book Sage-ing while Age-ing: a) Shirley Maclaine b) George Bernard Shaw c) Margaret Thatcher d) Silvio Berlusconi Answer: a.

56.
LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: MY AMERICAN YEARS -author of this book is: a) Dostovesky b) Maxim Gorky c) Leo Tolstoy d) Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn Answer: d.

57.
LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: One Day in the Life of Ivan Denisovich -author of this book is: a) Dostovesky b) Maxim Gorky c) Leo Tolstoy d) Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn Answer: d.

58.
LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: RUSSIA IN COLLAPSE -author of this book is: a) Dostovesky b) Maxim Gorky c) Leo Tolstoy d) Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn Answer: d.

59.
LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: THE GULAB ARCHIPELAGO -author of this book is: a) Dostovesky b) Maxim Gorky c) Leo Tolstoy d) Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn Answer: d.

60.
LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: THE HOUSE OF THE DEAD -author of this book is: a) Dostovesky b) Maxim Gorky c) Leo Tolstoy d) Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn Answer: a.

61.
REASONING - infections : drugs :: ignorance : ? . a) effort b) teachers c) books d) prayer Answer: c. We use drugs to get rid of infections. Books help us to get rid of ignorance.

62.
RUSSIAN LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: author of the book THE BROTHERS KARAMAZOV: a) Dostoevsky b) Tolstoy c) Solzhenitsyn d) Maxim Gorky Answer: a.

63.
RUSSIAN LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: author of the book THE DEVILS AND THE POSSESSED: a) Dostoevsky b) Tolstoy c) Solzhenitsyn d) Maxim Gorky Answer: a.

64.
RUSSIAN LITERATURE: BOOKS AND AUTHORS: author of the book THE HOUSE OF THE DEAD: a) Dostoevsky b) Tolstoy c) Solzhenitsyn d) Maxim Gorky Answer: a.

65.
SPORTS CURRENT AFFAIRS: BOOKS AND AUTHORS. Author of the book THE CRICKET CAULDRON is a) Shaharyar Khan b) Sachin Tendulkar c) Greg Chapel d) Zaved Miandad Answer: a.

66.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) books b) walking c) music d) religion Answer: a. |books .