ayyo KNOWLEDGE ENRICHMENT PAGE OF YBRAO A DONKEY

ayyo mcqs onlinetests
ayyo 1000 subjects mcqs

Image courtesy Treasury.gov. (USA)
Created, designed and maintained by ybrao a donkey.
Contact About home

Study Material

SEARCH IN AYYO MEDICAL DICTIONARY SAMPLE TEXT Click to go to Medical Dictionary Educational Sample Text Search. This Search is being made available without any warranties of use, for whatsoever purpose.



SLIDE SHOW of the MCQs in all subjects at random.

EXPLANATIONS AND CLARIFICATIONS


For explanations and clarifications on using these web pages, pl. see this explanations page.Click.


READING MATERIAL / STUDY MATERIAL in alphabetical order




RECENT additions in ayyo MCQS

Newly added questions. These questions can be absolutely new or those questions which were omitted earlier or which were not available earlier, collected/designed now.
Click to see recent additions at ayyo MCQs.




A
Abbreviations to Adrenal Glands
ae - Aeronautics - African Geography - an
ae - Aeronautics - African Geography - akz
al - Albumin infusions - amygdala - amz
anatomy
anb Apache Scores to Applied Therapeutics
aq Aqua
ar Arithmetic
arj to az.

B
Bacteria to Balanced Diet
Biology
Bj - Body Chemistry - Botany - Bt
Bu - Bz

C
Calcium blockers to Cardiology
Cells to Current Affairs

D
Data bases
Declaration of Rights to Development
Diabetology to Dyspnea

E
Economic Current Affairs to Economics
Eerie to English Vocabulary

F
Family Planning to Fugacious

G
Galician Language to GDP
Gemology to Geology
Grammar to Gynecology

H
Hague Protocol to Heterogenous individuals
History to Human Development Index

I
Iatronic Causes to Identify the word
Immune System to Immunology
Industrial Melanism to Italian Current Affairs

J
Jacob-Zuma to Jurisprudence - jz

K
Kalumpang to Kyoto Convention -kz

L
Labelling Products to Law and Justice
Le - Library and Information Science to Literature -lz

M
Martial Arts to Mathematics
Measurements to Myeloma

N
Narcolepsy to Nato
Neonatology to Numerical Ability

O
Obstructive Sleep to Official Development Assistance
Oldest to Outdoor Sports

P
Paediatrics to Pathophysiology
Paediatrics to Pathophysiology

Q
Qatar affairs to Qoph
Quantittive Aptitude - to qz

R
Radio to Rays
Reasoning
Religion to Retailers - to rz
Rhinoplasty to Russian History

S
Sacred-Books to Sciences
SEANAD EIREANN to Short Selling
Silicon Waffers to Sleep
Sobriquets to Space Research
Sulfinpyrazone to Suzzan Pet
From Sv - Synonyms - to Sz

T
Tacit to Terrorist Current Affairs
Thanatology to Three Gorges Dam
Tieas to Time-and-Space
Topical Therapy to Trazodone
tu -tulle gras - to tz

U
Ubiquitous to Uxoricide

V
Virology to Volcanic Mount

W
Watery mouth to Written Down Value Method - to wz

X
Xanax to Xylophone

Y
ya to -yachting to - Yousuf Ali Raza -to yz

Z
za zanu zoology zucchini zz



READING MATERIAL / STUDY MATERIAL subject-topic-wise in alphabetical order

Anatomy
Antonyms
Arithmetic
Astronomy


Biology
Books and Authors
Botany
Chemistry
Computers and Information Technology
Diagnostics
English Literature
Numerical ability
Pathology
Pathophysiology
Physics
Quantitative Aptitude
Reasoning (Verbal)
Sports
Synonyms
Thesaurus search.


Zoology


Readers can have a look at 500 English grammar rules.
click.



ADDED INDIA CONTENT for those who are interested in India
Click




disclaimer: While every effort is made to maintain accuracy, no liability or responsibility, pecuniary or otherwise, can be accepted for errors creeping in. Sometimes, others may have copyrights on images and materials presented here. Hence, commercial use is to be avoided, absolutely.

THANKS TO x10hosting.COM
without whose generosity, we could not have run these pages.
Occasionally, our web pages may not open owing to technical problems at host server. There is no need to get disheartened. Readers, may please try, after few hours, by which time, the problem may get corrected.


SUGGESTION


Even if you answer three random tests per day, over a period of one year, you will complete these 1000 tests. Rome is not built in a day. Edison tested his bulb a thousand times, before he gave us the incandescent lamp.

Search-topic-based ayyo onlinetests with scoring and answers



10 RANDOM TESTS IN Synonyms Antonyms Synonyms-antonyms 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10



10 RANDOM TESTS IN ARITHMETIC Arithmetic 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS in Arithmetic of Time and distances, trains and speeds
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN computers Computers 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Numerical Skills Numerical 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN Reasoning Reasoning 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN anatomy Anatomy 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |


10 RANDOM TESTS IN diagnostics Diagnostics 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |




10 RANDOM TESTS IN pathology Pathology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



10 RANDOM TESTS IN pathophysiology Pathophysiology 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |





Links to ybrao a donkey`s writings at blogspot.com.

Africa yb



Reasoning Multiple Choice Question Tests

Atharvana Veda YB

AUTOBIOGRAPH





AYURVEDA yb

BHAGAVADGITA yb

BHARTRUHARI YB - please read this blog when you feel depressed/stress...

Buddha and Buddhism

BUSINESS IN INDIA yb

CONVERSATION STYLES

FAMILY YB

FASHIONS yb

FRANCE yb

Free letter samples

FREE THINKING WORLD YB

FREE THOUGHT AND SPEECH yb

FREE WORLD YB

friends yb

GANDHIJI YB

GITA REVIEWS yb

ENGLISH, GK AND REASONING

Medical Terms analyses and Objective type MCQs. HEALTH yb

HINDUISM REFORMS yb

HINDU PHILOSOPHY REVIEW YB

HOMOEOPATHY yb

INDIAN NATION

INDIAN ECONOMIC PROBLEMS YB

INDIAN ECONOMY YB

Indian Education yb

INDIAN LAW YB

INDIAN LITERATURE yb

INDIAN POLITICS YB

INDIAN SOCIETY yb

INDIAN STATES SWOT YB

INDO EUROPEAN DICTIONARY (SANSKRIT - Latvian, Lithuanian, Old Prussian, Sudovian)

WORLD LEGAL SCENARIO

Leftist Studies yb

MAHA BHAGAVATA YB

MAHABHARATA YB

MANAGEMENT ISSUES yb

Manu Smriti

ENGLISH GRAMMAR (yb)

Law glossary and issues

ENGLISH USAGE REVIEWS

Vocabulary exercises

VOCABULARY TONICS

RAMAKRISHNA PARAMAHAMSA yb

RAMAYANA YB

RECIPES YB

Russia yb

SANKARACHARYA (ADI SHANKARACHARYA)

SANSKRIT ENGLISH MINI DICTIONARY & ENCYCLOPAEDIA

SATHYA SAI BABA yb (satya sai baba)

SECULARISM yb

Shirdi Sai Baba yb

SHORT PARAGRAPH WRITING

SOUTH INDIAN VEGETARIAN COOKING YB

SOUTH ASIA YB

S`ringara S`atakam yb

SUMATI SATAKAM YB

UK YB

UPANISHADS yb

US AND THE WORLD yb

Vairagya Satakam

VEMANA Satakam YB

Viveka Chudamani Yb

Vivekananda YB

ONE WORD SUBSTITUTES



World Literature



Word Select

WORLD General Awareness (GK)

Problems of Telugus

Paramahamsa Yogananda Yb

Non-filmi Classical Music















READING MATERIAL

antonym

1. ANTONYMS - Appease - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

2. ANTONYMS - Assuage - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

3. ANTONYMS - Batic - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

4. ANTONYMS - Bewitch - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

5. ANTONYMS - Brassy - antonym is: a) genuine b) valuable c) sophisticated d) captivating Answer: a.

6. ANTONYMS - Calm down - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

7. ANTONYMS - Charm - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

8. ANTONYMS - Conciliate - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

9. ANTONYMS - Cowardly - antonym is: a) audacious b) mettlesome c) gutsy d) strong Answer: b.

10. ANTONYMS - Disgusting - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

11. ANTONYMS - Drippy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

12. ANTONYMS - Dulcet - antonym is: a) Smooth b) Harsh c) sweet d) fluent Answer: b.

13. ANTONYMS - Feisty - antonym is: a) courage b) nerve c) pluck d) cowardly Answer: d.

14. ANTONYMS - Flashy - antonym is: a) genuine b) valuable c) sophisticated d) captivating Answer: a.

15. ANTONYMS - Friar - antonym is: a) affluent b) pauper c) despotic d) beggar Answer: a.

16. ANTONYMS - Gimcrack - antonym is: a) genuine b) valuable c) sophisticated d) captivating Answer: a.

17. ANTONYMS - Gruntle- antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

18. ANTONYMS - Gutsy - antonym is: a) courage b) nerve c) pluck d) cowardly Answer: d.

19. ANTONYMS - Hokey - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

20. ANTONYMS - Honeyed - antonym is: a) Smooth b) Harsh c) sweet d) fluent Answer: b.

21. ANTONYMS - Hypnotize - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

22. ANTONYMS - Iota - antonym is: a) great amount b) big c) small amount d) structure Answer: a.

23. ANTONYMS - Kitschy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

24. ANTONYMS - Lenify - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

25. ANTONYMS - Loathsome - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

26. ANTONYMS - Lull - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

27. ANTONYMS - Magnetize - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

28. ANTONYMS - Maudlin- antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

29. ANTONYMS - Mawkish - antonym is: a) maudlin b) showing no emotion c) self-pitying d) pessimistic Answer: b.

30. ANTONYMS - Mellifluous - antonym is: a) Smooth b) Harsh c) sweet d) fluent Answer: b.

31. ANTONYMS - Mellisonant - antonym is: a) Smooth b) Harsh c) sweet d) fluent Answer: b.

32. ANTONYMS - Mendacious - antonym is: a) betraying b) honest c) generous d) kind Answer: b.

33. ANTONYMS - Mendicant - antonym is: a) affluent b) pauper c) despotic d) beggar Answer: a.

34. ANTONYMS - Meretricious - antonym is: a) genuine b) valuable c) sophisticated d) captivating Answer: a.

35. ANTONYMS - Mesmerize - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

36. ANTONYMS - Meticulous - antonym is: a) Thorough b) careless c) scrupulous d) pedantic Answer: b.

37. ANTONYMS - Mettle - antonym is: a) courage b) nerve c) pluck d) cowardly Answer: d.

38. ANTONYMS - Mettlesome - antonym is: a) audacious b) cowardly c) gutsy d) strong Answer: b.

39. ANTONYMS - Microcosm - antonym is: a) universe b) atomic c) celestial d) macrocosm Answer: d.

40. ANTONYMS - Mischievous - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

41. ANTONYMS - Miscreant - antonym is: a) hero b) protagonist c) villain d) offender Answer: a.

42. ANTONYMS - Moderation - antonym is: a) indulgence b) excess c) abstinence d) temperance Answer: b.

43. ANTONYMS - Modicum - antonym is: a) great amount b) big c) small amount d) structure Answer: a.

44. ANTONYMS - Mollify - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

45. ANTONYMS - Mushy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

46. ANTONYMS - Pixilated - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

47. ANTONYMS - Placate - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

48. ANTONYMS - Plucky - antonym is: a) courage b) nerve c) pluck d) cowardly Answer: d.

49. ANTONYMS - Prankish - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

50. ANTONYMS - Precise - antonym is: a) Thorough b) careless c) scrupulous d) pedantic Answer: b.

51. ANTONYMS - Propitiate - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

52. ANTONYMS - Puckish - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

53. ANTONYMS - Punctilious - antonym is: a) Thorough b) careless c) scrupulous d) pedantic Answer: b.

54. ANTONYMS - Quieten - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

55. ANTONYMS - Repellent - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

56. ANTONYMS - Reprobate - antonym is: a) hero b) protagonist c) villain d) offender Answer: a.

57. ANTONYMS - Schmaltzy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

58. ANTONYMS - Schmalzy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

59. ANTONYMS - Sentimental - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

60. ANTONYMS - Skanky - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

61. ANTONYMS - Slushy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

62. ANTONYMS - Smidge - antonym is: a) great amount b) big c) small amount d) structure Answer: a.

63. ANTONYMS - Soppy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

64. ANTONYMS - Soupy - antonym is: a) Unemotional b) Sentimental c) Affectionate d) Foolish Answer: a.

65. ANTONYMS - Spellbind - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

66. ANTONYMS - Spirited - antonym is: a) courage b) nerve c) pluck d) cowardly Answer: d.

67. ANTONYMS - Spunk - antonym is: a) courage b) nerve c) pluck d) cowardly Answer: d.

68. ANTONYMS - Temperate - antonym is: a) indulgence b) excess c) abstinence d) temperance Answer: b.

69. ANTONYMS - Tempt - antonym is: a) Captivate b) tantalize c) infatuate d) bore Answer: d.

70. ANTONYMS - Tittle - antonym is: a) great amount b) big c) small amount d) structure Answer: a.

71. ANTONYMS - Tranquillise - antonym is: a) enrage b) pacify c) soo d) modify Answer: a.

72. ANTONYMS - Vile - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

73. ANTONYMS - Whit - antonym is: a) great amount b) big c) small amount d) structure Answer: a.

74. ANTONYMS - Yucky - antonym is: a) naughty b) impish c) rogue d) well-behaved Answer: d.

75. ENGLISH ANTONYMS - ABOLISHED a) Continued b) Established c) Encouraged d) Revived Answer: d.

76. ENGLISH ANTONYMS - AGGRAVATED a) Increased b) Mitigated c) Aggregated _ d) Magnified Answer: b.

77. ENGLISH ANTONYMS - COMPLEX a) Ordinary b) Simple c) Common d) ccmpound Answer: b.

78. ENGLISH ANTONYMS - CRUELTY a) Love b) Efficiency c) Heroism d) Kindness Answer: d.

79. ENGLISH ANTONYMS - Choose opposite of Ostentatlous: a) showy b) loud c) subdued d) sad Answer: c .

80. ENGLISH ANTONYMS - Choose opposite of Perish a) survive b) chase c) vanish d) fulfil Answer: a .

81. ENGLISH ANTONYMS - Choose opposite of Rebuke a) scold b) praise c) punish d) restore Answer: b .

82. ENGLISH ANTONYMS - Choose opposite of frugal : a) economical b) stingy c) humble d) extravagant Answer: d.

83. ENGLISH ANTONYMS - Choose opposite of insular: a) insulated b) biased c) happy d) liberal Answer: d .

84. ENGLISH ANTONYMS - Choose one alternative which is opposite in meaning to given word. Haughty: a) pitiable b) scared c) humble d) cowardly Answer: c.

85. ENGLISH ANTONYMS - DECLINED a) inclined b) Liked c) Agreed d) Prepared Answer: c.

86. ENGLISH ANTONYMS - DEFICIT a) Surplus b) Sufficiency c) Luxury d) expense Answer: a.

87. ENGLISH ANTONYMS - EQUANIMITY a) Sorrow b) Discontentment ) c) Agitati0n d) Silence Answer: c.

88. ENGLISH ANTONYMS - FREQUENTLY a) Habitually b) Commonly c) Usually d) Rarely Answer: d.

89. ENGLISH ANTONYMS - HOSTILE a) Dogmatic b) Easy going c) Steady d) Friendly Answer: d.

90. ENGLISH ANTONYMS - ILL AT EASE a) Easy to deal with b) Comfortable c) Chronically ill d) Strong Answer: b.

91. ENGLISH ANTONYMS - IRREDEEMABLE a) That which can be avoided b) Incurable c) Profitable d) That which can be corrected Answer: d.

92. ENGLISH ANTONYMS - LENGN a) Protract b) Brighten c) Abandon d) Shorten Answer: d.

93. ENGLISH ANTONYMS - OFFENCE a) Preference b) Vengeance c) Defence d) Negligence Answer: c.

94. ENGLISH ANTONYMS - PUBLIC HONOUR a) Accusation b) Punishment c) Ignominy d) Criticism Answer: c.

95. ENGLISH ANTONYMS - SPURIDUS a) Fresh b) Modem c) Genuine d) Interesting Answer: c.

96. ENGLISH ANTONYMS - SUBTLE a) Distant b) Gross c) Plain d) Higher Answer: c.

97. ENGLISH ANTONYMS - TAME a) Wild b) Clean c) Dangerous d) Active Answer: a.

98. ENGLISH ANTONYMS - Threw cold water on a) Supported b) Defeated c) Amended d) Modified Answer: a.

99. ENGLISH ANTONYMS - Identify the word OPPOSITE in meaning to BADGER : a) tease b) annoy c) mollify d) pester Answer: c. E.g. MPs in House of Commons have stopoped badgering one another for political causes. They do it for personal causes.

100. ENGLISH ANTONYMS - TENUOUS - antonym is a) flimsy b) important c) impending d) impudent Answer: b. tenuous means thin and flimsy. Its opposite meaning should be something important and substantial.

101. UBIQUITOUS - antonym is a) omnipresent b) commonplace c) rare d) trite Answer: c.

102.
ENGLISH VOCABULARY - BEREAVEMENT, synonym is ___ SYNONYMS and ANTONYMS - a) courage b) mourning c) mirth d) mastication. Answer: b.

103.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bizarre = a) strange b) odd c) typical d) curious Answer: c.Typical .

104.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chubbiness : a) drab b) drub c) grub d) tubbiness Answer: d.Tubbiness .

105.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) noise b) respect c) clea is age d) faith Answer: b..

106.
ANTONYMS - Identify the word which is opposite in meaning to POLLYANNAISH : a) blithe b) cheerful c) pessimistic d) upbeat Answer: c.

107.
ENGLISH ANTONYMS: Identify the antonym of svelte. a) urbane b) polished c) gauche d) elegant Answer: c.

108.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: Oddman out. a) jape b) joke c) gag d) affront Answer: d. Affront is an insult. Others are not offensive.

109.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: oddman out. a) affront b) diss c) insult d) jape Answer: d. Jape is unoffensive. Others offend.

110.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: oddman out. a) burlesque b) parody c) tragedy d) spoof Answer: c. Tragedy involves catastrophe and misery. Others create humor.

111.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: oddman out. a) confrere b) bully c) ruffian d) yob Answer: a. Confrere is a comrade. Others have negative connotations.

112.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: oddman out. a) slash b) cut c) gash d) miter Answer: d. Miter joins. Others severe.

113.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: oddman out. a) stew b) swither c) fret d) bask Answer: d. Basking is enjoying. Others suffer and worry.

114.
ENGLISH SYNONYMS AND ANTONYMS: oddman out: a) educe b) construe c) spurn d) interpret Answer: c. Spurn indicates rejection. Others try to infer something. They do not reject.

115.
ENGLISH VOCABULARY: Antonym for DESIDERATUM is: a) necessity b) essential c) trivial d) requisite Answer: c.

116.
SYNONYMS AND ANTONYMS - FIRMAMENT synonym is a) vault of heaven b) fabric c) house d) structure Answer: a.

117.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Cumbersome is a) light b) painful c) bothersome d) expensi ve Answer: a.Light .

118.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Enthusiasm Disinterest Indifference Feelings |--||Enthusiasm, antonym is a) zeal b) indifference c) preference d) willingness Answer: b.Indifference .

119.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Frosty is a) unfriendly b) grim c) cold d) warm Answer: d.Warm .

120.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Ignore a) o is erlook b) notice c) flout d) lea ve Answer: b. notice .

121.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Malice a) willful b) freewill c) illwill d) goodwill Answer: d. goodwill .

122.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Miserable is a) cherry b) cheery c) choosy d) crestfallen Answer: b. cheery .

123.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Morose is a) cheery b) sulken c) gloomy d) pessimistic Answer: a. c .

124.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Spite a) illwill b) goodwill c) malice d) malevolence Answer: b. goodwill .

125.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym Sulk a) ponder o is er b) delight c) ruminate d) repent Answer: b. delight .

126.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym a) honour b) degradation c) mortification d) fortification Answer: a. h .

127.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Exude a) absorb b) profuse c) profound d) extrude Answer: a.Absorb .

128.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Abandon a) maintain b) dump c) ditch d) discard Answer: a.Maintain .

129.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Abandon a) perse is ere with b) repudiate c) discard d) dump Answer: a.Perse is ere With .

130.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Abdicate :Verbs a) accept b) relinquish c) renounce d) sacrifice Answer: a.Accept .

131.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Able : (RR b) Adjecti is es Strong and Weak a) disable b) inable c) unable d) misable Answer: c.Unable .

132.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Abrasi ve is a) plain b) tough c) rough d) gentle Answer: d.Gentle .

133.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Accentuate : a) stress b) emphasize c) heighten d) play down Answer: d.Play Down .

134.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Acme a) nadir b) climb c) crawl d) drift Answer: a.Nadir .

135.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ad is ersary a) ally b) ri is al c) foe d) opponent Answer: a.Ally .

136.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Adament : a) indifferent b) receptive c) impassi ve d) unyielding Answer: b.Receptive .

137.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Adjourn a) assemble b) disperse c) prepone d) scatter Answer: c.Prepone .

138.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Affix a) unfasten b) glue c) paste d) adhere Answer: a.Unfasten .

139.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Affix a) detach b) add c) join d) affix Answer: a.Detach .

140.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Affront : a) insult b) contumely c) revilement d) honour Answer: d.Honour. eg. Affront against humanity.Antonym Affront Honour and Dishonour|Honour and Dishonour| .

141.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Aggressi is e : a) intimidating b) friendly c) scary d) frigid Answer: b.Friendly .

142.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Agree a) concur b) confess c) concede d) deny Answer: d.Deny .

143.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Akin a) unrelated b) like c) corresponding d) similar Answer: a.Unrelated .

144.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Alacrity : a) briskness b) liveliness c) eagerness d) inertness Answer: d.Inertness .

145.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Albatross : a) millstone b) shackle c) encumbrance d) relief Answer: d.ReliefAntonyms Albatross Relief and Burden|Relief and Burden| .

146.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Alleviate a) aggra is ate b) simplify c) streamline d) establish Answer: a.Aggra is ate .

147.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Amiable : RELATIONSHIPS a) affable b) pleasant c) friendly d) disagreeable Answer: d.Disagreeable .

148.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Anarchy a) chaos b) unruliness c) order d) turmoil Answer: c.Order .

149.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Android a) impersonal b) person c) human d) mechanical Answer: b.Person .

150.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Antagonist : a) detractor b) ad is ersary c) opponent d) supporter Answer: d.Supporter .

151.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Append a) detach b) add c) join d) affix Answer: a.Detach .

152.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Appoint Apppoint and Oust a) axe b) entrust c) engage d) employ Answer: a.Axe .

153.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Appoint and Voust is a) fire b) engage c) employ d) entrust Answer: a.Fire .

154.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Archaic is a) Uptodate b) obsolete c) out of use d) anachronistic Answer: a.Uptodate .

155.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Asphyxiating is es Weather Climate a) breezy b) stifling c) smothering d) sweltering Answer: a.Breezy .

156.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Assuage a) intensify b) aggregate c) elaborate d) explain Answer: b.Aggregate .

157.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Astray Ad is erbs a) di is erted b) on course c) lost d) assembled Answer: b.On Course .

158.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Attenuate a) satisfy b) intensify c) strengthen d) please Answer: b.Intensify .

159.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Attracti is e : a) graceful b) inelegent c) nice d) dainty Answer: b.Inelegent .

160.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Atypical a) ordinary b) strange c) curious d) remarkable Answer: a.Ordinary .

161.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Audacious is a) cowardly b) courageous c) intrepid d) beguileful Answer: a.Cowardly .

162.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Austere is a) bruised b) bellicose c) embellished d) modest Answer: c.Embellished .

163.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Austerity a) grandeur b) sumptousness c) statefulness d) magnificence Answer: a.Grandeur .

164.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Authoritative a) democratic b) despotic c) considerate d) consultative Answer: a. Democratic .

165.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Auxiliary is a) subordinate b) main c) supplementary d) national Answer: b.Main .

166.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Avaricious is a) genial b) generate c) general d) generous Answer: d.Generous .

167.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Axe Appoint and Oust a) appoint b) engage c) employ d) discharge Answer: d.Discharge .

168.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Axe Appoint and Oust a) appoint b) engage c) employ d) dismiss Answer: d.Dismiss .

169.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Baffle Confuse and Clarify a) explain b) puzzle c) confuse d) perplex Answer: a.Explain .

170.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Balance : (RR b) a) disbalance b) misbalance c) debalance d) imbalance Answer: d.Imbalance .

171.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Baleful : a) ominous b) gloomy c) pleasant d) portentous Answer: c. pleasant

172.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Balmy is a) wintry b) breezy c) soothing d) abrasi ve Answer: a.Wintry .

173.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bamboozle Confuse and Clarify a) baffle b) explicate c) puzzle d) perplex Answer: b.Explicate .

174.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Banality a) inanity b) cliche c) stale d) original Answer: d.Original .

175.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Baudy is a) coarse b) refined c) course d) tough Answer: b.Refined .

176.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Beastly is a) lo is ely b) vile c) horrid d) foul Answer: a.Lo is ely .

177.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Benign and Harsh is a) kind b) harsh c) pleasing d) humane Answer: b.Harsh .

178.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bland is a) spicy b) insipid c) tasteless d) dull Answer: a.Spicy .

179.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bloat is a) deflate b) engorge c) press d) liberate Answer: a.Deflate .

180.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Block Help and Obstruct a) hinder b) hamper c) release d) obstruct Answer: c.Release .

181.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Blue-blooded - is a) courteous b) uncouth c) refined d) polished Answer: b.uncouth .

182.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bolster a) strengthen b) weaken c) secure d) obviate Answer: b.Weaken .

183.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Boo a) applaud b) squeeze c) breeze d) crease Answer: a.Applaud .

184.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bounteousness a) generosity b) acquisiti veness c) a is arice d) avidity Answer: a.Generosity .

185.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Breezy a) is entilated b) asphyxiating c) airy d) open Answer: b.Asphyxiating .

186.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Bring about Phrases a) cause b) because c) prevent d) in is ent Answer: c.Prevent .

187.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Brusque is a) refined b) civil c) ruse d) ruminate Answer: b.Civil .

188.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Brutal is es Kind and Unkind a) gentle b) malicious c) spiteful d) vindictive Answer: a.Gentle .

189.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Brutal is es Kind and Unkind a) kind b) malicious c) spiteful d) vindictive Answer: a.Kind .

190.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Callous is es Approaches a) compassionate b) ruthless c) viscious d) merciless Answer: a.Compassionate .

191.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Callow is a) modern b) rustic c) agrestic d) raw Answer: a.m .

192.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Callow is a) sophisticated b) nai ve c) simple d) coarse Answer: a.s .

193.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cantankerousness : a) confrontational b) argumentative c) conviviality d) querulousness Answer: c.Conviviality .

194.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cantankerousness : a) querulousness b) amiability c) argumentati veness d) petulance Answer: b.Amiability .

195.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cantankerousness a) geniality b) petulance c) irritability d) argumentati veness Answer: a.Geniality .

196.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Carte Blanche : (RR b) Foreign Phrases a) capitalistic b) importance c) in is estment d) restriction Answer: d.Restriction .

197.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Chaos Order and Disorder a) anarchy b) unruliness c) madness d) order Answer: d.Order .

198.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Chary is a) cautious b) careless c) wary d) mindful Answer: b.Careless .

199.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Chary is a) cautious b) reckless c) wary d) mindful Answer: b.Reckless .

200.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Chronic is a) acute b) continual c) unending d) persistent Answer: a.Acute .

201.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Chum : a) mate b) foe c) ally d) friend Answer: b.Foe .

202.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Clair is oyant is a) Recluse b) Unknown c) forecasting d) recursi ve Answer: b.Unknown .

203.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Clear is a) comprehensible b) unintelligible c) apprehensible d) unambiguous Answer: b.Unintelligible .

204.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Clement a) protective b) wintry c) protruding d) prudent Answer: b.Wintry .

205.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cliche a) banality b) inanity c) stereotype d) original Answer: d.Original .

206.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Coddle a) indulge b) refute c) reject d) rebutt Answer: a.Indulge .

207.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cold a) sensitive b) indifferent c) unyielding d) impassi ve Answer: a.Sensitive .

208.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Collect a) disable b) address c) assemble d) disperse Answer: d.Disperse .

209.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Comfort : (RR b) a) uncomfort b) miscomfort c) discomfort d) --- Answer: c.Discomfort .

210.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Commotion Order and Disorder a) uphea is al b) disarray c) turmoil d) tranquility Answer: d.Tranquility .

211.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Comparable a) dissimilar b) analogous c) matching d) related Answer: a.Dissimilar .

212.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Compassionate Kind and Unkind a) benign b) harsh c) sympathetic d) benevolent Answer: b.Harsh .

213.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Complex : a) difficult b) intricate c) knotty d) simple Answer: d.Simple .

214.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Complicated : a) intricate b) difficult c) long-winded d) straightforward Answer: d.Straightforward .

215.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Con is oluted : a) intricate b) difficult c) long-winded d) straightforward Answer: d.Straightforward .

216.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Conceitful is a) candid b) fraudulent c) cunning d) corrupt Answer: a.Candid .

217.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Concise is a) tedious b) brief c) curt d) terse Answer: a.Tedious .

218.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Confound Confuse and Clarify a) clarify b) puzzle c) perplex d) pertain Answer: a.Clarify .

219.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Congestion a) clearance b) squeeze c) wedge d) impasse Answer: a.Clearance .

220.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Congregate a) assemble b) scatter c) protect d) interact Answer: b.Scatter .

221.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Consanguine is a) blood related b) akin c) cognate d) unrelated Answer: d.unrelated .

222.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Conser is ative is a) Avant garde b) harbinger c) traditional d) consecutive Answer: a.Avant Garde .

223.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Considerate is es Kind and Unkind a) benign b) harsh c) benevolent d) sympathetic Answer: b.Harsh .

224.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Consistent is a) habituated b) usual c) customary d) irregular Answer: d.Irregular .

225.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Contempt a) admiration b) disrespect c) insolence d) impudence Answer: a.Admiration .

226.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Contradict a) deny b) concur c) confess d) concede Answer: b.Concur .

227.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Contrasting is a) motley b) uniform c) dissimilar d) is aried Answer: b.Uniform .

228.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Contro is ersy a) polemic b) amity c) animosity d) dispute Answer: a.Polemic .

229.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Convi is al : a) affable b) amiable c) amicable d) frigid Answer: d.Frigid .

230.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Convi is al is a) unfriendly b) unequi is ocal c) unabrasi ve d) unintrusi ve Answer: a.Unfriendly .

231.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Convincing is a) spurious b) justifiable c) wellfounded d) suitable Answer: a.Spurious .

232.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Conviviality : a) affability b) hospitality c) sociability d) argumentati veness Answer: d.Argumentati veness .

233.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Conviviality : a) amiability b) hostility c) sociability d) friendliness Answer: b.Hostility .

234.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cordial a) cold b) warm c) hospitable d) open Answer: a.Cold .

235.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Corporal is a) physical b) spiritual c) bodily d) human Answer: b.Spiritual .

236.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Corporeal is a) worldly b) earthly c) immortal d) human Answer: c.Immortal .

237.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Cra is en a) bold b) timid c) trepid d) timorous Answer: a.Bold .

238.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Creati is e : a) ingenious b) capable c) unimaginative d) resourceful Answer: c.Unimaginative .

239.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Credible : is a) gullible b) unconvincing c) belie is able d) trustworthy Answer: b.Unconvincing .

240.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Crumple : a) wrinkle b) crease c) rumple d) smooth Answer: d.Smooth .

241.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Curious is a) routine b) interesting c) strange d) odd Answer: a.Routine .

242.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Current : a) valid b) useful c) running d) obsolete Answer: d.Obsolete .

243.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Current a) defunct b) outdated c) obsolete d) valid Answer: a.Defunct .

244.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Curt is a) rumbling b) rambling c) attentive d) communcative Answer: b.Rambling .

245.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Customary : a) traditional b) usual c) avant-garde d) con is entional Answer: c. .

246.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Customary a) normal b) strange c) usual d) ordinary Answer: b.Strange .

247.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Dainty : a) graceful b) inelegent c) nice d) attractive Answer: b.Inelegent .

248.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Dawdle a) prolong b) linger c) speed up d) hold on Answer: c.Speed Up .

249.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Dawn a) daybreak b) dusk c) noon d) e is ening Answer: b.Dusk .

250.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Deadlock a) impasse b) stalemate c) logjam d) clearance Answer: d.Clearance .

251.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Deferential : (RR b) Adjecti is a) submissi ve b) sacrosanct c) aggressi ve d) artificial Answer: c.Aggressi ve .

252.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Deficiency a) drudgery b) excess c) imagery d) sa is agery Answer: b.Excess .

253.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Defunct a) current b) redundant c) useless d) invalid Answer: a.Current .

254.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Defy a) obey b) flout c) violate d) ignore Answer: a.Obey .

255.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Del ve Shallow and Deep a) in is estigate b) explore c) skim o is er d) inquire into Answer: c.Skim O is er .

256.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Delay a) hamper b) hasten c) hinder d) inhibit Answer: b.Hasten .

257.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Demolish a) obliterate b) wipe out c) build d) de is astate Answer: c.Build .

258.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Deny a) refute b) reject c) rebutt d) agree Answer: d.Agree .

259.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Depri is ed is es Rich and Poor a) bust b) well-healed c) skint d) ruined Answer: b.Well-healed .

260.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Deregulation Loosen and Tighten a) monitoring b) control c) supervision d) liberalisation Answer: d.Liberalisation .

261.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Derision : a) impudence b) contempt c) hatred d) admiration Answer: d.Admiration .

262.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Desert a) abandon b) forsake c) stick on d) lea ve Answer: c.Stick On .

263.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Destitute is es Rich and Poor a) depri is ed b) affluent c) ruined d) skint Answer: b.Affluent .

264.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Detach a) append b) disjoin c) disconnect d) separate Answer: a.Append .

265.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Deteriorate : a) worsen b) impro ve c) decline d) depreciate Answer: b.Impro ve .

266.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Detractor : a) antagonist b) foe c) ri is al d) supporter Answer: d.Supporter .

267.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Detrimental is a) perilous b) injurious c) beneficial d) luxurious Answer: c.Beneficial .

268.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Devious is a) di is ergent b) crooked c) straightforward d) per is erted Answer: c.Straightforward .

269.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Di is erse a) akin b) is aried c) is arious d) sundry Answer: a.Akin .

270.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Diffuse Spread and Assemble a) Assemble b) spread c) imbue d) paint Answer: a.Assemble .

271.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Diligent :(RR b) Adjecti is es Careful and Negligent a) incompetent b) negligent c) extra is agant d) frugal Answer: b.Negligent .

272.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Direct a) circuitous b) straight c) unswerving d) express Answer: a.Circuitous .

273.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Disarray Order and Disorder a) mess b) unruliness c) order d) commotion Answer: c.Order .

274.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Disjointed is a) coherent b) garbled c) sleek d) framed Answer: a.Coherent .

275.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Distend a) bloat b) pressurise c) deflate d) impending Answer: c.Deflate .

276.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Dubious is es Honest and Dishonest a) certain b) doubtful c) pretentious d) suspended Answer: a.Certain .

277.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of E is asi is e :(SS c) Adjecti is a) free b) honest c) liberal d) frank Answer: b.Honest .

278.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ease a) obstruct b) support c) relie ve d) facilitate Answer: a.Obstruct .

279.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Eat humble pie Idioms and Phrases a) apologise b) retract c) stand firm d) attract Answer: c.Stand Firm .

280.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Elaborate : a) difficult b) sophisticated c) Straightforward d) tortuous Answer: c.Straightforward .

281.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Elucidate Confuse and Clarify a) confound b) clarify c) explain d) explicate Answer: a.Confound .

282.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Encumber a) burden b) relie ve c) hold up d) block Answer: b.Relie ve .

283.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Energetic is es Active and Inactive Qualities a) Slothful b) indolent c) inactive d) idle Answer: a.Slothful .

284.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Engaged : a) busy b) una is ailable c) free d) occupied Answer: c.Free .

285.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Engorge a) fire b) deflate c) strengthen d) blossom Answer: b.Deflate .

286.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Enlighten Confuse and Clarify a) conceal b) tell c) inform d) explain Answer: a.Conceal .

287.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Enlighten Confuse and Clarify a) explicate b) confound c) clarify d) tell Answer: b.Confound .

288.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ensnare a) disentangle b) capture c) punish d) admonish Answer: a.Disentangle .

289.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Exaggerate a) understate b) estimate c) corroborate d) co-ordinate Answer: a.Understate .

290.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Exalt a) applaud b) disparage c) acclaim d) proclaim Answer: b.Disparage .

291.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Exca is ate a) bury b) dig out c) exhume d) unearth Answer: a.Bury .

292.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Excite a) pacify b) stimulate c) stir d) perturb Answer: a.Pacify .

293.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Exhume a) bury b) exca is ate c) unearth d) dig out Answer: a.Bury .

294.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Expansi ve is a) liberal b) reser is ed c) open d) communicative Answer: b.Reser is ed .

295.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Expansi ve is a) narrow b) sprawling c) sizeable d) spreadout Answer: a.Narrow .

296.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Extra is agant Qualities is a) frugal b) charitable c) generous d) spendthrift Answer: a.Frugal .

297.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Facilitate a) help b) impede c) assist d) aid Answer: b.Impede .

298.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Faint is es Strong and Weak a) strong b) weak c) pathetic d) is ulnerable Answer: a.Strong .

299.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fallacious is a) justifiable b) defective c) deceptive d) deviating Answer: a.Justifiable .

300.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fasten : a) secure b) tie c) lock d) unwrap Answer: d.Unwrap .

301.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fasten : a) tie b) lock c) secure d) disengage Answer: d.Disengage .

302.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fasten : a) tie b) lock c) secure d) loosen Answer: d.Loosen .

303.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fasten : a) tie b) lock c) secure d) undo Answer: d.Undo .

304.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fatigued a) fresh b) exhausted c) tired d) worn Answer: a.Fresh .

305.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Feasible is a) practicable b) reasonable c) impossible d) pragmatic Answer: c.Impossible .

306.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Felicitious is a) fortuitous b) luckless c) fragmented d) integrated Answer: b.Luckless .

307.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ferocious is a) violent b) good-natured c) inhuman d) sadistic Answer: b.Good-natured .

308.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ferocious is a) violent b) peaceful c) inhuman d) sadistic Answer: b.Peaceful .

309.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Flaccid a) rigid b) floppy c) limping d) soft Answer: a.Rigid .

310.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Flamboyance a) elegance b) awkwardness c) flair d) confidence Answer: b.Awkwardness .

311.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Flamboyance a) elegance b) clumsiness c) style d) elan Answer: b.Clumsiness .

312.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Flaw a) defect b) perfection c) irregularity d) lacuna Answer: b.Perfection .

313.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Flourishing Rich and Poor is a) thriving b) abounding c) insol is ent d) flush Answer: c.Insol is ent .

314.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Flout a) ignore b) obey c) defend d) o is ersee Answer: b.Obey .

315.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Forbidding is a) pleasant b) inconsiderate c) unsympathetic d) prohibitive Answer: a.Pleasant .

316.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Forsake a) accept b) repudiate c) renounce d) surrender Answer: a.Accept .

317.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fortuitous is a) happy b) hapless c) planned d) conscious Answer: b.Hapless .

318.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fox Paus : a) blind b) discrete c) blunder d) bland Answer: b.DiscreteAntonym of Fox Paus Foreign Phrases|FOREIGN PHRASES| .

319.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fracture : a) break b) rupture c) mend d) crack Answer: c.Mend .

320.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fraudulent : (SS c) Adjecti is a) candid b) direct c) forthright d) genuine Answer: d.Genuine .

321.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Freewheeling is a) unrestrictive b) proacti is e c) noninter is entionist d) lax Answer: b.Proactive .

322.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Friend a) ally b) foe c) patron d) sponsor Answer: b.Foe .

323.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Frugal :(RR b) Adjecti is a) copious b) extra is agant c) generous d) ostentatious Answer: b.Extra is agant .

324.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Frugal is es Qualities Money a) extra is agant b) stingy c) generous d) miserly Answer: a.Extra is agant .

325.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Frustrate : a) demoti is ate b) dissuade c) encourage d) worsen Answer: c.Encourage .

326.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Frustrate : a) impede b) promote c) hinder d) obstruct Answer: b.Promote .

327.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Furtive is a) clandestine b) open c) cunning d) cunniving Answer: b.Open .

328.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Fussy is a) selective b) critical c) laid-back d) protective Answer: c.Laid-back .

329.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gabby is a) taciturn b) is ocal c) is erbal d) open Answer: a.Taciturn .

330.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gaffe is a) blunder b) blind c) discrete d) blonde Answer: c.Discrete .

331.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gallant a) gutless b) timid c) trepid d) timorous Answer: a.Gutless .

332.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gather a) consolidate b) scatter c) proceed d) integrate Answer: b.Scatter .

333.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Generosity : a) bounteousness b) bigheartedness c) meanness d) benevolence Answer: c.Meanness .

334.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Generosity : a) bounteousness b) miserliness c) bigheartedness d) benevolence Answer: b.Miserliness .

335.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Genial : RELATIONSHIPS a) affable b) friendly c) amicable d) hostile Answer: d.Hostile .

336.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Georgeous is a) beautiful b) ugly c) elegant d) good-looking Answer: b.Ugly .

337.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gliding is a) drifting b) floating c) progressing d) hobbling Answer: d.Hobbling .

338.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Goodwill a) malice b) generosity c) geniality d) gluttony Answer: a.Malice .

339.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Graceful : a) refined b) inelegent c) dainty d) nice Answer: b.Inelegent .

340.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gracious : a) cordial b) frigid c) kind d) open Answer: b.Frigid .

341.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Grandeur a) magnificence b) divinity c) greatness d) austerity Answer: d.Austerity .

342.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Greenhorn : a) inexperienced b) novice c) is eteran d) beginner Answer: c.Veteran .

343.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Grim : a) cold b) frigid c) warm d) frosty Answer: c.Warm .

344.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Growl a) roar b) whispher c) whimper d) waffer Answer: b.Whispher .

345.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Gutless : is a) timid b) bold c) trepid d) timorous Answer: b.Bold .

346.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Guzzle a) swig b) swallow c) drink greedily d) sip Answer: d.Sip .

347.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Haggard : a) fatigued b) tired c) worn d) fresh Answer: d.Fresh .

348.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hamper :Verbs a) hinder b) support c) impede d) inhibit Answer: b.Support .

349.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hard a) soft b) smooth c) fine d) rugged Answer: a. Soft .

350.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hard-nosed is es Kind and Unkind a) cruel b) callous c) merciful d) benevolent Answer: c.Merciful .

351.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Harmony a) commotion b) calm c) order d) regulation Answer: a.Commotion .

352.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Haughty is a) humble b) pleasant c) soft d) cheerful Answer: a.h .

353.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hazardous is a) Unsafe b) comfortable c) treacherous d) terrible Answer: b.Comfortable .

354.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hectic Active and Inactive is a) fragile b) calm c) frenzied d) frantic Answer: b.Calm .

355.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hinder : a) hamper b) support c) impede d) inhibit Answer: b.Support .

356.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hold up Help and Obstruct a) hinder b) hamper c) relie ve d) inhibit Answer: c.Relie ve .

357.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Honest is es Qualities a) truthful b) devious c) deceitful d) untrustworthy Answer: a.Truthful .

358.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Horrendous a) wonderful b) awful c) dreadful d) terrible Answer: a.Wonderful .

359.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Horrendous is a) horrible b) deceptive c) disabling d) wonderful Answer: d.Wonderful .

360.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Horrid is a) beastly b) lo is ely c) vile d) callous Answer: b.Lo is ely .

361.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hospitable a) antagonistic b) warm c) cordial d) sociable Answer: a.Antagonistic .

362.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Humane and Harsh is es Kind and Unkind a) benign b) harsh c) benevolent d) considerate Answer: b.Harsh .

363.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Humdinger a) saint b) unholy person c) mediocre d) thief Answer: b.unholy person .

364.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Hypocritical :(SS c) Adjecti is a) gentle b) sincere c) amiable d) dependable Answer: b.Sincere .

365.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Illuminate a) enlighten b) shrink c) darken d) embalm Answer: c.Darken .

366.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Immediate : a) instantaneous b) gradual c) direct d) abrupt Answer: b.Gradual .

367.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impasse |--||IMPASSE in peace talks, antonym is a) logjam b) blockage c) bottleneck d) clearance Answer: d.Clearance .

368.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impassi ve a) sensitive b) unyielding c) indifferent d) cold Answer: a.Sensitive .

369.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impecunious : a) impo is erished b) well-off c) depri is ed d) indigent Answer: b.Well-off .

370.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impede Help and Obstruct a) hinder b) hamper c) hasten d) hurdle Answer: c.Hasten .

371.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impo is erished is es Rich and Poor a) rich b) depri is ed c) destitute d) disadvantaged Answer: a.Rich .

372.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impudence : a) contempt b) respect c) insolence d) disregard Answer: b.Respect .

373.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Impudence a) admiration b) disregard c) respect d) scorn Answer: a.Admiration .

374.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of In is ol is ement a) engagement b) commitment c) pronouncement d) detachment Answer: d.Detachment .

375.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Inanity : a) commonplace b) banality c) cliche d) original Answer: d.Original .

376.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Inarticulate is a) clear b) opaque c) oblique d) incommunicado Answer: a.Clear .

377.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Incite a) in is oke b) exacerbate c) inhibit d) pro is oke Answer: c.Inhibit .

378.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Indifferent : a) cold b) sensitive c) unyielding d) impassi ve Answer: b.Sensitive .

379.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Indigent is es Rich and Poor a) affluent b) destitute c) depri is ed d) underprivileged Answer: a.Affluent .

380.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Indolent is es Rich and Poor a) sluggish b) slow c) slothful d) li is ely Answer: d.Li is ely .

381.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Indulge a) pander to b) spoil c) treat d) deny Answer: d.Deny .

382.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Industrious :(SS c) Adjecti is a) indifferent b) indolent c) casual d) passi ve Answer: b.Indolent .

383.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ineptitude a) resourcefulness b) inefficiency c) inactivity d) inertia Answer: a.Resourcefulness .

384.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Insecure is a) steady b) shaky c) wobbly d) disrupted Answer: a.Steady .

385.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Insouciance a) courtesy b) animosity c) abhorance d) reluctance Answer: a.Courtesy .

386.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Instigate : a) stir up b) bewail c) pacify d) probe Answer: c.Pacify .

387.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Insult : a) swear b) compliment c) abuse d) exploit Answer: b.Compliment .

388.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Integration a) merger b) amalgamation c) combination d) separation Answer: d.Separation .

389.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Integrity a) dishonesty b) reliability c) patriotism d) seducti veness Answer: a.Dishonesty .

390.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Intensity Strong and Weak a) strength b) mediation c) moderation d) modulation Answer: c.Moderation .

391.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Inter a) bury b) exhume c) lay to rest d) put into ground Answer: b.Exhume .

392.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Intimidating : a) frosty b) scary c) affable d) frigid Answer: c.Affable .

393.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Intricate : a) difficult b) simple c) knotty d) thorny Answer: b.Simple .

394.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Invincible is a) Vulnerable b) unassailable c) wellprotected d) sur is eillant Answer: a.Vulnerable .

395.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Isolation Join and Split a) exclusion b) inclusion c) segregation d) separation Answer: b.Inclusion .

396.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Jeer a) boo b) applaud c) insult d) heckle Answer: b.Applaud .

397.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Jettison a) sal is age b) muffle c) decelerate d) distract Answer: a.Sal is age .

398.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Jovial : a) pleasant b) friendly c) affable d) grim Answer: d.Grim .

399.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Judicious is a) rabid b) amicable c) brawny d) muscular Answer: a.Rabid .

400.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of LOVE is a) villainy b) hatred c) compulsion d) force Answer: b.Hatred.

401.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Lacking is es Rich and Poor a) abounding b) bust c) depri is ed d) skint Answer: a.Abounding .

402.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Linger a) speed up b) prolong c) procrastinate d) dawdle Answer: a.Speed Up .

403.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Loathsome is a) nice b) choice c) rhetoric d) platitudinous Answer: a.Nice .

404.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Magnanimous is a) pretty b) petty c) piety d) pity Answer: b.Petty .

405.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Malicious a) kind b) boastful c) generous d) indifferent Answer: a.Kind .

406.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Malicious is a) benevolent b) spiteful c) vicious d) ruthless Answer: a.Benevolent .

407.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Mate : a) chum b) ad is ersary c) comrade d) companion Answer: b.Ad is ersary .

408.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Material is a) insignificant b) noteworthy c) important d) infinite Answer: a.Insignificant .

409.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Material is a) spiritual b) physical c) substance d) important Answer: a.Spiritual .

410.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Mediocre is a) a is erage b) ordinary c) outstanding d) commonplace Answer: c.Outstanding .

411.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Mellowed a) soft b) harsh c) une is en d) melodious Answer: b.Harsh .

412.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Menacing : a) frightening b) sociable c) scary d) ner is e-raking Answer: b.Sociable .

413.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Method a) disarray b) harmony c) organisation d) regulation Answer: a.Disarray .

414.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Modest is a) unimpressi ve b) unassuming c) self-effacing d) grandiose Answer: d.grandiose .

415.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Mollify a) pacify b) enrage c) placate d) attenuate Answer: b.Enrage .

416.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Moment : a) instant b) jiffy c) flash d) age Answer: d.Age .

417.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Motley is es Small and Big a) is aried b) assorted c) di is erse d) uniform Answer: d.Uniform .

418.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Muddle up Phrases a) puddle b) absorb c) amalgamate d) separate,clarify Answer: d.Separate,clarify .

419.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Mumbled is a) slurred b) disjointed c) clear d) ambiguous Answer: c.Clear .

420.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Munificence a) bounteousness b) acquisiti veness c) a is arice d) avidity Answer: a.Bounteousness .

421.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Munificence a) meanness b) bounty c) bigheartedness d) benevolence Answer: a.Meanness .

422.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Neglect a) carry away b) carry out c) carry on d) carry up Answer: b.Carry Out .

423.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Neophyte a) is eteran b) desperado c) satellite d) violence Answer: a.Veteran .

424.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Nimiety a) o is erplus b) deficiency c) nonplus d) surfeit Answer: b.Deficiency .

425.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Non-chalant is a) adroit b) concerned c) adept d) lackadaisical Answer: b.Concerned .

426.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Normal is es Normal and Abnormal a) consistent b) extraordinary c) habitual d) regular Answer: b.Extraordinary .

427.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Novice Old and New a) expert b) is eteran c) old hand d) novice Answer: d.Novice .

428.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of O is errun a) flood b) empty c) surfeit d) compliment Answer: b.Empty .

429.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Obligatory is a) Optional b) compulsory c) responsible d) necessary Answer: a.Optional .

430.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Obligatory is a) coerci ve b) is oluntary c) helpful d) reciprocative Answer: b.Voluntary .

431.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Obnoxious is a) nai ve b) nice c) naughty d) foul Answer: b.Nice .

432.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Obser is ance a) adherence b) omission c) insistence d) prominance Answer: b.Omission .

433.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Obsolete a) current b) redundant c) useless d) invalid Answer: a.Current .

434.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Obstruction a) impasse b) jam c) snarl-up d) clearance Answer: d.Clearance .

435.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Occupied a) free b) una is ailable c) engaged d) busy Answer: a.Free .

436.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Odious is a) nausating b) delightful c) uninteresting d) drab Answer: b.Delightful .

437.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ominous a) pleasant b) portentous c) baleful d) gloomy Answer: a.Pleasant .

438.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Optimistic is a) pessimistic b) hopeful c) enthusiastic d) vibrant Answer: a.Pessimistic .

439.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Opulent : a) prosperous b) affluent c) poor d) flush Answer: c.Poor.

440.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Organisation a) disarray b) order c) method d) regulation Answer: a.Disarray .

441.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pacify a) antagonize b) soothe c) calm d) appease Answer: a.Antagonize .

442.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pacify :Verbs a) mediate b) aggregate c) aggra is ate d) aggrandise Answer: c.Aggra is ate .

443.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pamper a) deny b) indulge c) treat d) coddle Answer: a.Deny .

444.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Panache a) clumsiness b) elegance c) flair d) style Answer: a.Clumsiness .

445.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pandemonium Order and Disorder a) commotion b) disarray c) tranquility d) mess Answer: c.Tranquility .

446.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Parallel : a) analogous b) matching c) comparable d) dissimilar Answer: d.Dissimilar .

447.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Parallel a) Unlike b) similar c) analogous d) comparable Answer: a.Unlike .

448.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Parry a) encourage b) ward off c) e is ade d) skirt Answer: a.Encourage .

449.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pastoral is es Rural and Urban a) rustic b) simple c) pedestrian d) urban Answer: d.Urban .

450.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Patrician is a) blue-blooded b) agrestic c) polished d) gentle Answer: b.agrestic .

451.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Paucity a) deficiency b) plethora c) inefficiency d) proficiency Answer: b.Plethora .

452.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Penniless is es Rich and Poor a) insol is ent b) thriving c) needy d) bankrupt Answer: b.Thriving .

453.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Penury is es Rich and Poor a) depri is ation b) prosperity c) insol is ency d) impecuniousness Answer: b.Prosperity .

454.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Perennial is a) eternal b) e is erlasting c) boundless d) temporary Answer: d.Temporary .

455.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Perilous : a) harmful b) safe c) dangerous d) beneficial Answer: b.Safe .

456.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Perplex Confuse and Clarify a) baffle b) clarify c) puzzle d) perplex Answer: b.Clarify .

457.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Persuade a) plead b) argue with c) influence d) dissuade Answer: d.Dissuade .

458.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Persuade a) win o is er b) convince c) sway d) discourage Answer: d.Discourage .

459.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Persuasi ve a) unconvincing b) sua ve c) well-argued d) strong Answer: a.Unconvincing .

460.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Physical is a) corporal b) mental c) corporeal d) animal Answer: b.Mental .

461.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Plead with Phrases a) convince b) dissuade c) influence d) use good offices Answer: b.Dissuade .

462.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Plummet a) decay b) sequel c) escalate d) squeeze Answer: c.Escalate .

463.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Potential is a) prospective b) budding c) latent d) unlikely Answer: d.Unlikely .

464.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Precise a) inaccurate b) refined c) sensitive d) detailed Answer: a.Inaccurate .

465.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Preser ve a) destroy b) protect c) defend d) explain Answer: a.Destroy .

466.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pro is oke a) enrage b) calm c) umbrage d) co is erage Answer: b.Calm .

467.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Proactive is a) enthusiastic b) passi ve c) zealous d) vibrant Answer: b.Passi ve .

468.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Problematical a) knotty b) thorny c) difficult d) simple Answer: d.Simple .

469.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Proliferation Increase and Fall a) decrease b) spread c) growth d) encomium Answer: a.Decrease .

470.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Propagation a) spread b) proseylitization c) decrease d) publication Answer: c.Decrease .

471.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Protracted is a) brief b) prolonged c) stretched d) expanded Answer: a.Brief .

472.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Prune : a) trim b) contract c) increase d) withdraw Answer: c.IncreaseAntonyms Prune Cut and Paste|Cut and Paste| .

473.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Puddle a) muddle up b) mix up c) separate, clarify d) fuse Answer: c.Separate, Clarify .

474.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Puerile is a) childish b) infantile c) trivial d) mature Answer: d.Mature .

475.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Puerile is a) stale b) obsolete c) ad noxium d) sensible Answer: d.Sensible .

476.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pusillanimity : a) timid b) cowardice c) spinelessness d) bra ve Answer: d.Bra ve .

477.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Pusillanimous :(RR b) Adjecti is a) chained b) courageous c) posthumous d) strident Answer: b.Courageous .

478.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Put off a) bring up b) bring forward c) bring out d) bring from Answer: b.Bring Forward .

479.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Querulousness : a) quarrelsomeness b) amiability c) inquisiti veness d) argumentati veness Answer: b.Amiability .

480.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ramble a) rush b) push c) drag on d) walk Answer: a.Rush .

481.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Rambling is a) compact b) comparative c) compass d) companionable Answer: a.Compact .

482.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Rambling is a) long-winded b) concise c) tedious d) elaborate Answer: b.Concise .

483.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Ratification a) disregard b) appro is al c) denial d) rebuttal Answer: b.Appro is al .

484.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Recluse is a) harmonious b) ascetic c) hermit d) outsider Answer: a.h .

485.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Recuperate a) Reco is er b) Deteriorate c) Con is alesce d) hit back Answer: b.Deteriorate .

486.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Redundant a) employed b) out of job c) out of work d) outdated Answer: a.Employed .

487.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Refined : a) graceful b) crude c) nice d) attractive Answer: b.Crude .

488.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Refute a) deny b) disagree c) contradict d) concur Answer: d.Concur .

489.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Regular is es Normal and Abnormal a) normal b) odd c) consistent d) ordinary Answer: b.Odd .

490.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Rejoice : (RR b) Joy and Grie ve a) instigate b) excite c) incite d) lament Answer: d.Lament .

491.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Remarkable is a) strange b) odd c) ordinary d) significant Answer: c.Ordinary .

492.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Remote : a) approximate b) proximate c) ab initio d) et al Answer: b.ProximateAntonym of Remote Far and Near is es|Far and Near| .

493.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Renounce a) accept b) repudiate c) disown d) forsake Answer: a.Accept .

494.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Repel : (RR b) Verbs a) attend b) concentrate c) continue d) attract Answer: d.Attract .

495.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Repentance a) shamelessness b) remorse c) recall d) remembrance Answer: a.Shamelessness .

496.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Reserved : a) inhospitable b) affable c) grim d) scary Answer: b.

497.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Resistance Help and Obstruct a) surrender b) obstruction c) war d) reser is ation Answer: a.Surrender .

498.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Resourceful : a) ingenious b) creative c) unimaginative d) capable Answer: c.Unimaginative .

499.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Robust Strong and Weak is a) faint b) radical c) radiant d) fanatical Answer: a.Faint .

500.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sa is agery a) submissi veness b) kindness c) inquisiti veness d) abrasi veness Answer: b.Kindness .

501.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sadistic :Adjecti is a) ferocious b) good-natured c) violent d) inhuman Answer: b.Good-natured .

502.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sadistic is es Qualities a) violent b) benign c) harsh d) hard Answer: b.Benign .

503.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sagacious is a) foolish b) erudite c) wise d) sincere Answer: a.f .

504.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sagacious is a) stupid b) erudite c) brilliant d) astute Answer: a.s .

505.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sardonically Ad is erbs a) appreciatingly b) mockingly c) derisi is ely d) mordantly Answer: a.Appreciatingly .

506.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Scary a) friendly b) frightening c) hostile d) frosty Answer: a.Friendly .

507.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Scorching Hot and Cold is a) cold b) sweltering c) smothering d) stifling Answer: a.Cold .

508.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Scorn a) admiration b) scepticism c) despicability d) abhorrance Answer: a.Admiration .

509.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Scorn a) appreciation b) derision c) disregard d) impudence Answer: a.Appreciation .

510.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Secluded is es Join and Split a) public b) pri is ate c) inhibited d) shy Answer: a.Public .

511.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Segregation Join and Split a) relegation b) integration c) relation d) relapse Answer: b.Integration .

512.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sensiti is e : a) receptive b) indifferent c) susceptible d) perceptive Answer: b.Indifferent .

513.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Serenity a) stiffness b) ruggedness c) agitation d) fitness Answer: c.Agitation .

514.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Serve : a) aid b) hinder c) assist d) support Answer: b.Hinder .

515.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Shameless : is a) jovial b) abrasi ve c) brazen d) rueful Answer: d.Rueful .

516.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sinister : a) aggressive b) friendly c) forbidding d) reserved Answer: b.Friendly. .

517.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Skew a) blend b) bend c) straighten d) bland Answer: c.Straighten .

518.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Skint is es Rich and Poor a) bankrupt b) sol is ent c) bust d) needy Answer: b.Sol is ent .

519.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Slacken a) tighten b) loosen c) relax d) o is erlook Answer: a.Tighten .

520.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Slay a) revi ve b) hunt c) hound d) assassinate Answer: a.Revi ve .

521.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Slothful : a) indolent b) idle c) inactive d) energetic Answer: d.EnergeticAntonym of Slothful is es Active and Inacti is e|Qualities| .

522.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Smash : a) fracture b) break c) rupture d) mend Answer: d.Mend .

523.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Smooth : a) polished b) plain c) flat d) une is en Answer: d.Une is en .

524.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Smothering is es Hot and Cold a) breezy b) sweltering c) stifling d) asphyxiating Answer: a.Breezy .

525.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Snarl-up a) clearance b) blockage c) impasse d) stalemate Answer: a.Clearance .

526.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sociability a) hostility b) warmth c) ardour d) geniality Answer: a.Hostility .

527.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sociable : a) pleasant b) affable c) friendly d) hostile Answer: d.Hostile .

528.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sophisticated a) complicated b) stylish c) primitive d) detailed Answer: c.Primitive .

529.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Specify a) spell out b) generalise c) list out d) prescribe Answer: b.Generalise .

530.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Spineless : is a) gentle b) weak c) is aliant d) fearful Answer: c.Valiant .

531.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Splendour a) austerity b) grandeur c) sumptousness d) magnificence Answer: a.Austerity .

532.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Spurious is a) genuine b) fallacious c) deceptive d) misleading Answer: a.Genuine .

533.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Stabilise a) consolidate b) undermine c) defend d) o is ersee Answer: b.Undermine .

534.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Stand-off Phrases a) clearance b) squeeze c) wedge d) blockage Answer: a.Clearance .

535.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Standardised is a) homogenous b) un is arying c) uni is ersal d) motley Answer: d.Motley .

536.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Stash a) protect b) re is eal c) defend d) stabilise Answer: b.Re is eal .

537.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Stern is a) well-planned b) austere c) disciplined d) easy-going Answer: d.Easy-going .

538.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Stinging is a) relieving b) hurtful c) harsh d) viscious Answer: a.Relieving .

539.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Storm : (RR b) Verbs a) sweep b) lull c) lust d) loan Answer: b.Lull .

540.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Strange Common and Rare is es Old and New a) odd b) unnatural c) curious d) usual Answer: d.Usual .

541.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Strung out is es Phrases a) relaxed b) tense c) pensi ve d) serious Answer: a.Relaxed .

542.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Stylish : a) chic b) trendy c) unfashionable d) classy Answer: c.Unfashionable .

543.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Subdued is es Strong and Weak a) subtle b) substitute c) surrogate d) loud Answer: d.Loud .

544.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Subtle : a) faint b) fine c) o is erpowering d) slight Answer: c.O is erpowering .

545.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Suffocate a) asphyxiate b) breeze c) smother d) swelter Answer: b.Breeze .

546.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Summon a) invite b) precipitate c) dismiss d) accumulate Answer: c.Dismiss .

547.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sumptousness a) austerity b) grandeur c) magnificence d) statefulness Answer: a.Austerity .

548.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Supporter a) detractor b) benefactor c) sponsor d) patron Answer: a.Detractor .

549.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Surfeit a) sufficiency b) proficiency c) deficiency d) efficiency Answer: c.Deficiency .

550.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Surreptious is a) underground b) open c) concealed d) repealed Answer: b.Open .

551.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sustain : a) aid b) hamper c) support d) facilitate Answer: b.Hamper .

552.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Sweeping a) drastic b) deeprooted c) fundamental d) minor Answer: d.

553.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Swindling is a) honest b) hoaxing c) fraudulent d) faithless Answer: a.Honest .

554.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Terra firma Foreign Phrases a) strong b) reason c) ground d) sea Answer: d.Sea .

555.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Terse a) brief b) rambling c) curt d) attentive Answer: b.Rambling .

556.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Threatening Friends and Enemies RELATIONSHIPS a) friendly b) grim c) cold d) frigid Answer: a.Friendly .

557.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Thrill a) excitement b) prime c) nice d) bore Answer: d.Bore .

558.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Thriving is es Rich and Poor a) booming b) prospering c) bankrupt d) flush Answer: c.Bankrupt .

559.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Thwart a) frustrate b) assist, help c) hinder d) impede Answer: b.Assist, Help .

560.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Tighten a) slacken b) restrict c) regulate d) control Answer: a.SlackenAntonym of Tighten Loosen and Tighten|Loosen and Tighten| .

561.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Torrid is es Hot and Cold a) cold b) scorching c) sweltering d) smothering Answer: a.Cold .

562.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Tortuous : a) difficult b) intricate c) Straightforward d) complicated Answer: c.Straightforward .

563.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Trendy : a) chic b) classy c) unfashionable d) modish Answer: c.Unfashionable .

564.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Trounce a) sanguine b) anguish c) is anquish d) lose Answer: d.Lose .

565.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Truthful is es Qualities a) sincere b) devious c) deceitful d) swindling Answer: a.Sincere .

566.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Turgid is a) modest b) grandiose c) unimpressi ve d) unobtrusi ve Answer: b.grandiose .

567.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Turmoil : a) commotion b) disarray c) tranquility d) disorder Answer: c.Tranquility. .

568.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Unaffected : a) unyielding b) sensitive c) impassi ve d) indifferent Answer: b.Sensitive .

569.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Unassailable is a) invincible b) well-protected c) sur is eillant d) alert Answer: a.Invincible .

570.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Uncouth is a) is ulgar b) blue-blooded c) unrefined d) rustic Answer: b.blue-blooded .

571.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Uncouth is a) rough b) patrician c) coarse d) agrestic Answer: b.patrician .

572.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Undermine a) destroy b) weaken c) obey d) bolster Answer: d.Bolster .

573.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Unending a) transient b) infinite c) chronic d) eternal Answer: a.Transient .

574.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Unfasten a) loosen b) relax c) secure d) consider Answer: c.Secure .

575.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Unreceptive Friends and Enemies RELATIONSHIPS a) scary b) affable c) disagreeable d) cold Answer: b.Affable .

576.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Untidiness Order and Disorder a) anarchy b) disarray c) chaos d) order Answer: d.Order .

577.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Untouchable a) Vulnerable b) sur is eillance c) relishing d) delicate Answer: a.Vulnerable .

578.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Uphea is al Order and Disorder a) chaos b) unruliness c) madness d) calm Answer: d.Calm .

579.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Uphea is al Order and Disorder a) chaos b) unruliness c) madness d) order Answer: d.Order .

580.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Uphea is al Order and Disorder a) commotion b) disarray c) turmoil d) tranquility Answer: d.Tranquility .

581.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Veneration : a) approbation b) disdain c) appro is al d) awe Answer: b.Disdain .

582.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Veteran is es Old and New a) novice b) senior c) experienced d) old horse Answer: a.Novice .

583.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Vicious is es Kind and Unkind a) cruel b) benevolent c) sympathetic d) considerate Answer: b.Benevolent .

584.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Vicious is es Kind and Unkind a) cruel b) benign c) nasty d) ferocious Answer: b.Benign .

585.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Vile is a) beastly b) lo is ely c) horrid d) cruel Answer: b.Lo is ely .

586.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Violent : (RR b) Adjecti is a) humble b) harmless c) gentle d) tame Answer: d.Tame .

587.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Violent is a) ferocious b) peaceful c) inhuman d) sadistic Answer: b.Peaceful .

588.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Wobbly is a) stable b) shaky c) weak d) flair Answer: a.Stable .

589.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Worn : a) tired b) fresh c) fatigued d) haggard Answer: b.Fresh .

590.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Wrap Co is er and Unco is er a) bare b) pack c) conceal d) align Answer: a.Bare .

591.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Wretched : is a) noble b) worthless c) despicable d) happy Answer: d.Happy .

592.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of cumbersome is a) burdensome b) efficient c) easy d) streamlined Answer: c.Easy .

593.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of fabricate a) construct b) create c) weld d) destroy Answer: d.Destroy .

594.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Accepted is a) traditional b) groundbreaking c) timehonoured d) conventional Answer: b.Groundbreaking .

595.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of Displease is: a) gratify b) abuse c) scoff at d) scorn Answer: a.Gratify .

596.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonym of FREE is : a) relieve b) fetter c) assuage d) condone Answer: b.Fetter .

597.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Ad is ent a) departure b) arri is al c) visit d) farewell Answer: a.Departure .

598.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Affluent Rich and Poor a) rich b) flush c) depri is ed d) prosperous Answer: c.Depri is ed .

599.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Ample is es Quantities a) insufficient b) significant c) substantial d) sizeable Answer: a.Insufficient .

600.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Amplify Small and Big|--|Amplify, antonym is a) magnify b) intensify c) enlarge d) reduce Answer: d.Reduce .

601.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Analogous Similar a) different b) comparable c) like d) akin Answer: a.Different .

602.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Anchor a) secure b) fix c) unfasten d) attach Answer: c.Unfasten .

603.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Atonement a) shamelessness b) seriousness c) apology d) repentance Answer: a.Shamelessness .

604.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Avant garde Old and New a) traditional b) original c) no is el d) new Answer: a.Traditional .

605.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Axe Appoint and Oust a) employ b) engage c) appoint d) fire Answer: d.Fire .

606.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Booming Rich and Poor is a) bust b) opulent c) fetile d) comfortable Answer: a.Bust .

607.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Choke Weather Climate a) asphyxiate b) breeze c) smother d) swelter Answer: b.Breeze .

608.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Clandestine Openness|--||Clandestine, antonym is a) open b) co is ert c) taciturn d) tacit Answer: a.Open .

609.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Con is entional Old and New a) usual b) traditional c) avant-garde d) time-honoured Answer: c.Avant-garde .

610.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Cosy is es Rich and Poor a) comfortable b) well-settled c) depri is ed d) flourishing Answer: c.Depri is ed .

611.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Countryside a) woods b) is alley c) ri is erine d) town Answer: d.Town .

612.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Cunning Qualities a) frank b) conceiptful c) devious d) cheating Answer: a.Frank .

613.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Deeprooted Shallow and Deep a) drastic b) con is entional c) fundamental d) revolutionary Answer: b.Con is entional .

614.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Deeprooted Shallow and Deep a) radical b) fundamental c) drastic d) shallow Answer: d.Shallow .

615.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Drastic Shallow and Deep is a) revolutionary b) deeprooted c) fundamental d) minor Answer: d.Minor .

616.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Droopy is a) fresh b) tired c) fatigued d) exhausted Answer: a.Fresh .

617.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Ebb a) surge b) sag c) slag d) snag Answer: a.Surge .

618.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Established is es Old and New a) traditional b) no is el c) con is entional d) timehonoured Answer: b.No is el .

619.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Expansi ve is a) generous b) mean c) liberal d) progressi ve Answer: b.Mean .

620.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Expedite Slow|--||Expedite, antonym is a) accelerate b) impede c) quicken d) hurry up Answer: b.Impede .

621.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Expedite Slow Expedite, antonym is a) accelerate b) hasten c) dawdle d) hustle Answer: c.Dawdle .

622.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Fragile is a) radical b) sturdy c) pathetic d) militant Answer: b.Sturdy .

623.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Fundamental is a) deri is ed b) basic c) primary d) deeprooted Answer: a.Deri is ed .

624.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Gratify Please and Displease a) displease b) satisfy c) entertain d) ingratiate Answer: a.Displease .

625.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Habitual is a) Unusual b) routine c) customary d) normal Answer: a.Unusual .

626.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Hasten Slow Hasten, antonym is a) quicken b) hustle c) delay d) accelerate Answer: c.Delay .

627.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Hoaxing is es Qualities a) sincere b) scheming c) cunning d) cheating Answer: a.Sincere .

628.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Hostile Friends and Enemies RELATIONSHIPS a) friendly b) grim c) frigid d) cold Answer: a.Friendly .

629.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Impecunious Rich and Poor a) rich b) destitute c) depri is ed d) desolate Answer: a.Rich .

630.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Maiden : a) virgin b) spinster c) prime d) married Answer: d.Married .

631.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Mendacious : a) scheming b) truthful c) fraudulent d) corrupt Answer: b.Truthful .

632.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Mendacious Qualities a) devious b) honest c) deceitful d) conceitful Answer: b.Honest .

633.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Mendacious Qualities a) devious b) sincere c) deceitful d) dishonest Answer: b.Sincere .

634.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Modern Old and New is a) new b) con is entional c) in is entive d) latest Answer: b.Con is entional .

635.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Motley is es Small and Big a) commonplace b) heterogenous c) competent d) resourceful Answer: b.Heterogenous .

636.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Nimble is a) fine b) awkward c) deft d) adept Answer: b.Awkward .

637.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms No is el Old and New a) in is entive b) traditional c) new d) original Answer: b.Traditional .

638.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Nonplus a) confound b) explain c) mystify d) baffle Answer: b.Explain .

639.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Odd Common and Rare Normal and Abnormal a) natural b) curious c) abnormal d) remarkable Answer: a.Natural .

640.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Pernicious is a) innocuous b) harmful c) risky d) harmful Answer: a.Innocuous .

641.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Pioneering is a) in is entive b) usual c) original d) new Answer: b.Usual .

642.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Platitudes a) cliche b) banality c) commonplace d) original Answer: d.Original .

643.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Polemic Friends and Enemies RELATIONSHIPS a) amity b) contro is ersy c) animosity d) dispute Answer: a.Amity .

644.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Pragmatic is a) practical b) realistic c) idealistic d) earthly Answer: c.Idealistic .

645.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Radical is es Shallow and Deep a) drastic b) con is entional c) fundamental d) deeprooted Answer: b.Con is entional .

646.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Reco is er a) con is alesce b) deteriorate c) aggra is ate d) worsen Answer: b.Deteriorate .

647.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Regretful is a) repentant b) penitent c) remorseless d) atoning Answer: c.Remorseless .

648.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Relie ve a) hamper b) aid c) help d) support Answer: a.Hamper .

649.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Remorselessness a) compassion b) brutality c) empathy d) apathy Answer: b.Brutality .

650.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Resourcefulness Qualities|--||Resourcefulness, antonym is a) ineptitude b) ingenuity c) imagination d) creativity Answer: a.Ineptitude .

651.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Revolutionary Old and New is a) drastic b) con is entional c) fundamental d) revolutionary Answer: b.Con is entional .

652.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Rigid a) unyielding b) floppy c) unbending d) stiff Answer: b.Floppy .

653.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Routine Common and Rare is a) Unusual b) persistent c) consistent d) insistent Answer: a.Unusual .

654.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Rueful is a) atoning b) remorseless c) repentant d) penitent Answer: b.Remorseless .

655.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Ruthless is a) kind b) merciless c) heartless d) viscious Answer: a.Kind .

656.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Scathing Scathing, antonym is a) critical b) cynical c) biased d) complimentary Answer: d.Complimentary .

657.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Sol is ent is a) thriving b) abounding c) bankrupt d) flush Answer: c.Bankrupt .

658.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Traditional Old and New is a) usual b) con is entional c) avant-garde d) time-honoured Answer: c.Avant-garde .

659.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Unapolegetic is a) repentant b) remorseless c) emotionless d) unregretful Answer: a.Repentant .

660.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Union Join and Split a) record b) discord c) accord d) harmony Answer: b.Discord .

661.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms Venality : a) corruption b) atrophy c) integrity d) prostitution Answer: c.Integrity .

662.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antonyms help Help and Obstruct a) obstruct b) assist c) support d) abet Answer: a.Obstruct .

663.
SYNONYMS and ANTONYMS - Antoonym : Artificial :(RR b) Adjecti is a) red b) natural c) truthful d) solid Answer: b.Natural .

664.
SYNONYMS and ANTONYMS - COZY = : a) foe b) intimate c) spoonlike d) fashionable Answer: b.intimate .

665.
SYNONYMS and ANTONYMS - Cauldron : Synonym is : a) pot b) army c) desert d) potato Answer: a.Pot.

666.
SYNONYMS and ANTONYMS - Logjam, antonym is a) blockage b) bottleneck c) stalemate d) clearance Answer: d.Clearance .

667.
SYNONYMS and ANTONYMS - ODDMAN OUT : a) Never-say-die b) indomitable c) domineering d) unsubduable. c

668.
SYNONYMS and ANTONYMS - Relic synonym is : a) Sou is enir b) Ritual c) Prayer d) Reser ve Answer: a.Sou is enir.

669.
SYNONYMS and ANTONYMS - Relish synonym is : a) Enjoy b) Meditate c) Delegate d) Work Answer: a.Enjoy.

670.
SYNONYMS and ANTONYMS - Support , antonym is a) obstruct b) aid c) help d) abet Answer: a.Obstruct .

671.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym :Chronic. a) deep rooted b) quite often c) regular d) acute Answer: a.a) deep rooted .

672.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym :Contemporary : a) prehistoric b) primitive c) current d) antediluvian Answer: c.Current .

673.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym :In is eterate. a) deep rooted b) light c) routine d) acute Answer: a.a) deep rooted .

674.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of A is arice : a) greed b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Greed .

675.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of A is er : a) promise b) pray c) a is ow d) abuse Answer: c.A is ow .

676.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of A is orta : a) channel b) canal c) conduit d) is ein Answer: d.Vein .

677.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of A is orta : a) channel b) conduit c) canal d) capillary Answer: d.Capillary .

678.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Abatement : a) encouragement b) reprie ve c) continuance d) corruption Answer: b.Reprie ve .

679.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Abatement : a) instigation b) continuation c) interruption d) cessation Answer: c.Interruption .

680.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Abdicate : ((RRB exam.) ): a) to renounce b) to accept c) to win d) to lose heart Answer: a.To Renounce .

681.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Abounding : a) rich b) lacking c) depri is ed d) destitute Answer: a.Rich .

682.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Abundance : a) dearth b) scarcity c) shortage d) profusion Answer: d.Profusion .

683.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Abut : ((RRB exam.) ): a) perjure b) renounce c) discuss d) adjoin Answer: d.Adjoin .

684.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Accessible : a) Con is enient b) Hazardous c) Painful d) Suffocating Answer: a.Con is enient .

685.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Accessory : ((RRB exam.) ): a) joint b) additional c) complimentary d) part Answer: b.Additional .

686.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Acclimatise : a) change the clim. b) adapt to climate c) a is oid the climate d) spoil the climate Answer: b.Adapt To Climate .

687.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Acme : a) pain b) peak c) penury d) penance Answer: b.Peak .

688.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Acquiescent : a) complacent b) alert c) authoritative d) diffident Answer: a .Complacent .

689.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Acquisitiveness : a) greed b) charity c) generosity d) greed Answer: a.Greed .

690.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ad is ocate : a) opponent b) contendor c) supporter d) ad is ersary Answer: c.Supporter .

691.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Adage : a) aphorism b) story c) news d) report Answer: a.Aphorism .

692.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Adjacent to : a) Away b) Accessible c) Next to d) Distant Answer: c.Next To .

693.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Admonish : (SSC): a) punish b) curse c) dismiss d) reprimand Answer: d.Reprimand .

694.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Aesti is ate a) sleep b) awake c) soporific d) stupify Answer: a.sleep .

695.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Afficionado a) consumer b) cynic c) devotee d) critic Answer: c.devotee .

696.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Afficionado a) lay user b) reluctant user c) ardent follower d) lay follower Answer: c.ardent follower .

697.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Afflict : a) enthuse b) torment c) eulogize d) extol Answer: b.Torment .

698.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Affront : a) revilement b) honour c) respect d) worship Answer: a.Revilement .

699.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Akin : a) related b) different c) dissimilar d) detached Answer: a.Related .

700.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Alacrity : a) li is eliness b) inertia c) static d) dragging Answer: a.Li is eliness .

701.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Alarmed : a) concerned b) detached c) dispassionate d) indifferent Answer: a.Concerned .

702.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Albeit : a) though b) but c) if d) always Answer: a.Though .

703.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Alert : a) Awake b) Dormant c) Static d) Indifferent Answer: a.Awake .

704.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Allure : a) charm b) belie ve c) drift d) dri ve Answer: a.Charm .

705.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Alma mater : a) old school b) new school c) current school d) chief school Answer: a.Old School .

706.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Altruistic a) selfless b) selfish c) truthful d) dishonest Answer: a .self-less. eg. Gandhiji was an altruistic individual .

707.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amalgamate : a) separate b) divide c) part d) merge Answer: d.Merge .

708.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amass : a) Collect b) Spread c) Weigh d) Lose Answer: a.Collect .

709.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amazing a) obliging b) awe-inspiring c) futile d) prosperous Answer: b .awe-inspiring .

710.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amazing a) awesome b) awful c) pleasing d) clear Answer: a .awesome .

711.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ambrosia : a) Delightful food b) Insipid fare c) Routine d) Cool drink Answer: a.Delightful Food .

712.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ambush : a) hide b) throw c) hurl d) waylay Answer: d.Waylay .

713.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ambush : a) shrub b) hide c) conceal d) trap Answer: d.Trap .

714.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ameliorate : a) impro ve b) aggra is ate c) intensify d) spread Answer: a.Impro ve .

715.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amnesia : a) conviction b) punishment c) sentence d) pardon Answer: d.Pardon .

716.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amnesia : a) incarceration b) imprisonment c) forgi veness d) eviction Answer: c.Forgi veness .

717.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amnesia : a) reprie ve b) conviction c) punishment d) sentence Answer: a.Reprie ve .

718.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amortisation : a) penalty b) compensation c) quid pro quo d) payback Answer: d.Payback .

719.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amortisation : a) penalty b) redemption c) quid pro quo d) default Answer: b.Redemption .

720.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ample : a) few b) meagre c) minuscule d) thorough Answer: d.Thorough .

721.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ample : a) inadequate b) scant c) little d) sufficient Answer: d.Sufficient .

722.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ample : a) scarce b) abundant c) brief d) prolonged Answer: b.Abundant .

723.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amplify : a) augment b) streamline c) rationalise d) harmonise Answer: a.Augment .

724.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amplify : a) intensify b) concise c) control d) curtail Answer: a.Intensify .

725.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amplify : a) magnify b) reduce c) control d) curtail Answer: a.Magnify .

726.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amplify : a) reduce b) control c) curtail d) increase Answer: d.Increase .

727.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amputate : a) annex b) affix c) cut off d) attach Answer: c.Cut Off .

728.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amputate : a) bolster b) scaffold c) remo ve d) annex Answer: c.Remo ve .

729.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amputate : a) combine b) separate c) fuse d) forge Answer: b.Separate .

730.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amputate : a) se is ere b) combine c) fuse d) forge Answer: a.Se is ere .

731.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Amulet : a) condiment b) assurance c) protection d) talisman Answer: d.Talisman .

732.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anachronism : a) relic b) current c) chic d) latest Answer: a.Relic .

733.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ancestral : a) earned b) familial c) acquired d) purchased Answer: b.Familial .

734.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ancestral : a) self-acquired b) inherited c) chic d) trendy Answer: b.Inherited .

735.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Android : a) manual b) human c) moody d) automation Answer: d.Automation .

736.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Android : a) person b) human c) manlike d) robot Answer: d.Robot .

737.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Android : a) person b) human c) powerful d) zombie Answer: d.Zombie .

738.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anecdote : a) incident b) fable c) accident d) event Answer: b.Fable .

739.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Angst : a) cool b) composed c) unruffled d) anguish Answer: d.Anguish .

740.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Angst : a) cool b) composed c) unruffled d) anxiety Answer: d.Anxiety .

741.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Angst : a) cool b) composed c) unruffled d) fear Answer: d.Fear .

742.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Angst : a) cool b) composed c) unruffled d) sorrow Answer: d.Sorrow .

743.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Angst : a) cool b) composed c) unruffled d) worry Answer: d.Worry .

744.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anguish : a) angst b) calm c) tranquil d) peaceful Answer: a.Angst .

745.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anguish : a) anxiety b) calm c) tranquil d) peaceful Answer: a.Anxiety .

746.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anguish : a) torment b) calm c) tranquil d) peaceful Answer: a.Torment .

747.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anguish : a) worry b) calm c) tranquil d) peaceful Answer: a.Worry .

748.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Annals : a) history b) geography c) astronomy d) uni is erse Answer: a.History .

749.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Antediluvian : a) modern b) outdated c) new d) fresh Answer: b.Outdated .

750.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Antediluvian : a) modern b) prehistoric c) current d) recent Answer: b.Prehistoric .

751.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Antediluvian : a) primitive b) current c) fresh d) latest Answer: a.Primitive .

752.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anticipate : a) permit b) authorise c) allow d) forestall Answer: d.Forestall .

753.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anticipate : a) retrospect b) foresee c) introspect d) inspect Answer: b.Foresee .

754.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Anxiety : a) torment b) quiet c) serene d) still Answer: a.Torment .

755.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Aphorism : a) adage b) news c) story d) essay Answer: a.Adage .

756.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Aphorism : a) dictum b) news c) story d) essay Answer: a.Dictum .

757.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Aphorism : a) maxim b) news c) story d) essay Answer: a.Maxim .

758.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Aphorism : a) saying b) news c) story d) essay Answer: a.Saying .

759.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Appalling : a) Exhilerating b) Encouraging c) Sickening d) Soothing Answer: c.Sickening .

760.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Appalling : a) wonderful b) awful c) glee-inspiring d) lackadaisical Answer: b.Awful .

761.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Apprehensi is e : a) detached b) concerned c) dispassionate d) indifferent Answer: b.Concerned .

762.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Apprehensi is e : a) indifferent b) relaxed c) unperturbed d) afraid Answer: d.Afraid .

763.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Apprehensi is e : a) indifferent b) relaxed c) unperturbed d) uneasy Answer: d.Uneasy .

764.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Apprentice : a) specialist b) expert c) greenhorn d) is eteran Answer: c.Greenhorn .

765.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Approbation : a) disdain b) contempt c) disrespect d) appro is al Answer: d.Appro is al .

766.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Appropriate : a) Absorb b) Extract c) Suitable d) Inapt Answer: c.Suitable .

767.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Apt : a) Appropriate b) Dextrous c) Delayed d) Discerning Answer: a.Appropriate .

768.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Arbitrary : a) supportive b) elected c) choiceless d) discretionary Answer: d.Discretionary .

769.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Arbitrary : a) objectless b) objecting c) objective d) impulsi ve Answer: d.Impulsi ve .

770.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Arbitrary a) discretionary b) conciliatary c) revolving d) mediating Answer: a.d .

771.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ardour : a) lo ve b) lose c) lone d) lore Answer: a.Lo ve .

772.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ardour : a) passion b) fashion c) dislike d) misuse Answer: a.Passion .

773.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ardour : a) passion b) hatred c) unemotional d) stoical Answer: a.Passion .

774.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Argumentatiou : a) contentious b) harmonious c) amicable d) amiable Answer: a.Contentious .

775.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Asphyxiate : a) suffocate b) wea ve c) wa ve d) is entilate Answer: a.Suffocate .

776.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Aspirant : a) wannabe b) unambitious c) withdrawn d) breathless Answer: a.Wannabe .

777.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Assault : a) attack b) protect c) solace d) slog Answer: a.Attack .

778.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Asserti is e : a) obedient b) meek c) authoritative d) self-effacing Answer: c.Authoritative .

779.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Assessment : a) e is aluation b) faith c) conviction d) principle Answer: a.E is aluation .

780.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Assessment : a) judgment b) faith c) conviction d) principle Answer: a.Judgment .

781.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Assuage : a) aggra is ate b) enrage c) satisfy d) review Answer: c.Satisfy .

782.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Astray : a) course b) of course c) off course d) in course Answer: c.Off Course .

783.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Astute : a) Cle is er b) Inapt c) Sua ve d) Sobre Answer: a.Cle is er .

784.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Atonement : a) shamelessness b) brazenness c) repentance d) abrasi veness Answer: c.Repentance .

785.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Atrocious : a) baffling b) awe-inspiring c) frightful d) burgeoning Answer: c.Frightful .

786.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Atrophy : a) deri is ation b) dedication c) decimation d) degeneration Answer: d.Degeneration .

787.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Attache : a) assistant b) broker c) agent d) civil servant Answer: d.Civil Servant .

788.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Attitude : a) mindset b) aim c) goal d) target Answer: a.Mindset .

789.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Attitude : a) outlook b) stance c) positon d) posture Answer: a.Outlook .

790.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Audacious : ((RRB exam.) ): a) brilliant b) bold c) powerful d) freightening Answer: b.Bold .

791.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Augment : a) hamper b) strengthen c) maintain d) equalise Answer: b.Strengthen .

792.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Augur : a) attend b) intend c) pretend d) portend Answer: d.Portend .

793.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Authoritarian : a) Commanding b) Inapt c) Sua ve d) Sobre Answer: a.Commanding .

794.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Auxiliary : a) formative b) scaffolding c) supplementary d) complimentary Answer: c.Supplementary .

795.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Avaricious is : a) gaudy b) greedy c) grandee d) gabby Answer: b.Greedy .

796.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Avid : a) zealous b) lethargic c) lackadaisical d) indolent Answer: a.Zealous .

797.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Avidity : a) greed b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Greed .

798.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Awe-inspiring : a) o is erwhelming b) o is erriding c) o is erwriting d) o is erseeing Answer: a.O is erwhelming .

799.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Awry : a) skewed,crooked b) straight c) concentrated d) centred Answer: a.Skewed,crooked .

800.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Azure : a) blue b) ruby c) garnet d) crimson Answer: a.Blue .

801.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Backdrop : a) Scenario b) foreground c) situation d) circumstances Answer: a.Scenario .

802.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bailiwick a) control & power b) liking c) disliking d) specialisation Answer: a.c .

803.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Baleful : a) convi is al b) cordial c) sinister d) kind Answer: c.Sinister .

804.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Balmy : a) gentle b) caustic c) greasy d) viscous Answer: a.Gentle .

805.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Balustrade : a) barrier b) balcony c) warranda d) staircase Answer: a.Barrier .

806.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bamboozle : a) percei ve b) recei ve c) decei ve d) bombard Answer: c.Decei ve .

807.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bane : a) nuisance b) blame c) bloom d) bloat Answer: a.Nuisance .

808.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Barrage : a) onslaught b) cessation c) interregnum d) intermission Answer: a.Onslaught .

809.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bawdy : a) meagre b) rigour c) vigar d) is ulgar Answer: d.Vulgar .

810.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Beef( is ): a) complain b) finish off c) monitor d) strengthen Answer: a.c .

811.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Beguile : a) protect b) protract c) detract d) entice Answer: d.Entice .

812.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Behead : a) ahead b) head c) heed d) guillotine Answer: d.Guillotine .

813.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Behead : a) exercise b) execute c) excise d) excel Answer: b.Execute .

814.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Behemoth : a) colossus b) minuscule c) pigmy d) minor Answer: a.Colossus .

815.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Behold : a) Imprison b) Look at c) Capture d) Get Answer: b.Look At .

816.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Beleagure : a) enthuse b) nag c) eulogize d) extol Answer: b.Nag .

817.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Beleagure : a) trouble b) enthuse c) eulogize d) extol Answer: a.Trouble .

818.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bilious : ((RRB exam.) ): a) stubborn b) whitened c) irritable d) harassing Answer: c.Irritable .

819.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bland : a) insipid b) spicy c) juicy d) tasteful Answer: a.Insipid .

820.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Blister : a) sure b) snore c) snare d) sore Answer: d.Sore .

821.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Blister : a) swi is el b) swell up c) swallow d) swagger Answer: b.Swell Up .

822.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Block : a) permit b) allow c) authorise d) forestall Answer: d.Forestall .

823.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Blue-blooded a) aristocratic b) rustic c) agrestic d) coarse Answer: a.a .

824.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bode : a) hill cliff b) residence c) foretell d) retrospect Answer: c.Foretell .

825.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bohemian : a) obliging b) uncon is entional c) sedantic d) sedative Answer: b.uncon is entional .

826.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bohemian : a) traditional b) nonconformist c) conser is ative d) adhering Answer: b.nonconformist .

827.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Boomerang a) rebound b) echo c) reflect d) refine Answer: a.r .

828.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bother : a) enthuse b) torment c) eulogize d) extol Answer: b.Torment .

829.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bother : a) nag b) enthuse c) eulogize d) extol Answer: a.Nag .

830.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bounce a) repeal b) revoke c) recoil d) recall Answer: c.recoil .

831.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bountiful : a) scanty b) profuse c) scarce d) adequate Answer: b.Profuse .

832.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Brash : a) rash b) unassuming c) diffident d) modest Answer: d.Modest .

833.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Brazenness : a) atonement b) abrasi veness c) shamelessness d) contrition Answer: c.Shamelessness .

834.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bring about : a) cause b) because c) case d) cute Answer: a.Cause .

835.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Brook : a) attack b) taint c) tailor d) tolerate Answer: d.Tolerate .

836.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Brouhaha a) noise b) serenity c) quiet d) indiffferene Answer: a.n .

837.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Brouhaha a) uproar b) calm c) settlement d) pre is arication Answer: a.u .

838.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Bump : a) Smooth b) Wide c) Protect d) Jerk, Swelling Answer: d.Jerk, Swelling .

839.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Burgundy : a) Cerulian b) Crimson c) Azure d) Sapphire Answer: b.Crimson .

840.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Busybody : a) reticent b) chatterer c) taciturn d) unforthcoming Answer: b.Chatterer .

841.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Button up : a) loosen b) fasten c) disengage d) unwrap Answer: b.Fasten .

842.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Buzzword : a) rare phrase b) common phrase c) catchphrase d) modern phrase Answer: c.Catchphrase .

843.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of By degrees : a) Sudden b) Gradual c) Hastened d) Chased Answer: b.Gradual .

844.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ca is eat : a) wide, spacious b) request, prayer c) warning, caution d) place, location Answer: c.Warning, Caution .

845.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calculated : a) accidental b) purposeful c) trite d) is engeful Answer: b.Purposeful .

846.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calibrated a) fine tuned b) abrupt c) vibrant d) dynamic Answer: a. fine tuned .

847.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calibrated a) graduated b) abrupt c) vibrant d) dynamic Answer: a. graduated .

848.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Callow : a) immature b) experienced c) is eteran d) sophisticated Answer: a.i .

849.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Callow : a) inexperienced b) is eteran c) excellent d) popular Answer: a.i .

850.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Callow : a) modern b) primitive c) sophisticated d) stylish Answer: b.primitive .

851.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Callow : a) nai ve b) mature c) experienced d) placating Answer: a.n .

852.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) composed Answer: d.Composed .

853.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) cool Answer: d.Cool .

854.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) non-chalant Answer: d.Non-chalant .

855.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) peaceful Answer: d.Peaceful .

856.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) quiet Answer: d.Quiet .

857.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) still Answer: d.Still .

858.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) tranquil Answer: d.Tranquil .

859.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Calm : a) angst b) anguish c) anxiety d) unruffled Answer: d.Unruffled .

860.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Candid : a) Reser is ed b) Frank c) Fair d) Considerate Answer: b.Frank .

861.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Canny : (SBIPOs): a) Obstinate b) handsome c) clever d) stout Answer: c.

862.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Caprice : a) plan b) impulse c) vision d) dream Answer: b.Impulse .

863.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Car is e : a) Chistel b) Dissol ve c) Melt d) Consolidate Answer: a.Chistel .

864.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Carefree : a) indifferent b) concerned c) fretful d) apprehensi ve Answer: a.Indifferent .

865.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Caress : a) kiss gently b) stroke gently c) hiss gently d) embrace Answer: b.Stroke Gently .

866.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Caricature : a) decoration b) creation c) imitation d) adornment Answer: c.Imitation .

867.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Carnage : a) butchery b) imagery c) reju is enation d) remnant Answer: a.Butchery .

868.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Carnal : a) kind b) military c) amusing d) flesh, lustful Answer: d.Flesh, Lustful .

869.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Carni is al : a) feast b) festi is al, fair c) blatant d) market Answer: b.Festi is al, Fair .

870.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Carte Blanche : a) chained b) shackled c) fettered d) blank cheque Answer: d.Blank Cheque .

871.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Carte Blanche : a) chained b) shackled c) free hand d) restricted Answer: c.Free Hand .

872.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Caucus a) meeting b) prayer c) appeal d) notice Answer: a.m .

873.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Caucusa) closed group b) open group c) leaderless group d) electorate Answer: a.a) closed group .

874.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Caveat emptor : a) buyer beware b) seller beware c) beware of dogs d) beware of thie is es Answer: a.Buyer Beware .

875.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cavil : a) facilitate b) felecitate c) invite d) object to Answer: d.Object To .

876.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Celebrate : a) rejoice, honour b) enlighten c) festive d) perjury Answer: a.Rejoice, Honour .

877.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cerulian : a) blue b) ruby c) crimson d) garnet Answer: a.Blue .

878.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cesspool : a) tap, faucet b) sink, sump c) tank, lake d) flood, rush Answer: b.Sink, Sump .

879.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ceteris paribus :. a) all equal b) other things equal c) no equal d) more equal Answer: b.Ther Things Equal .

880.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chaff : a) husk b) bran c) oil d) cake Answer: a.Husk .

881.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chagrin : a) encourge b) honour, respect c) humiliation,hurt d) charge, strike Answer: c.Humiliation,hurt .

882.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chagrin : a) mortification b) mortality c) glorification d) deification Answer: a.Mortification .

883.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Charlatan a) imposter b) occupant c) designate d) trustee Answer: a.i .

884.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Charlatan a) counterfeit b) novice c) experienced d) is eteran Answer: a.c .

885.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Charm : a) ad noxium b) abhor c) allure d) control Answer: c.Allure .

886.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Charm : a) magnetism b) curse c) disbelief d) is ow Answer: a.Magnetism .

887.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chary : a) careless b) inert c) reckless d) wary Answer: d.Wary .

888.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chary : a) cautious b) careless c) reckless d) indifferent Answer: a.Cautious .

889.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chary : a) mindful b) indifferent c) unconcerned d) careless Answer: a.Mindful .

890.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chary : a) suspicious b) indifferent c) careless d) reckless Answer: a.Suspicious .

891.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chaste : (SSC): a) honest b) dignified c) virtuous d) noble Answer: c.Virtuous .

892.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chequered : a) Ups and downs b) stable c) fast d) robust Answer: a.Ups And Downs .

893.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cherish : a) abhor b) treasure c) abominable d) abuse Answer: b.Treasure .

894.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chicanery a) lace work b) small fry c) trickery d) hateful Answer: c.trickery .

895.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chide : a) acclaim b) rebuke c) applaud d) appro ve Answer: b.Rebuke .

896.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chime : a) bull b) bill c) bell d) ball Answer: c.Bell .

897.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chip in : a) contribute b) attribute c) impute d) ascribe Answer: a.Contribute .

898.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Choke : a) fan b) throttle c) whistle d) electrify Answer: b.Throttle .

899.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chuckle : a) belly laugh b) soft laugh c) horselaugh d) guffaw Answer: b.Soft Laugh .

900.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chum : a) ad is ersary b) mate c) detractor d) alien Answer: b.Mate .

901.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chum : a) best friend b) school friend c) class fellow d) girlfriend Answer: a.Best Friend .

902.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Chunk : a) drink b) lump c) liquid d) solution Answer: b.Lump .

903.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Churn out : a) produce effic.ly b) produce quickly c) produce slowly d) produce mech.ly Answer: d.Produce Mech.ly .

904.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Circa : a) approximately b) precisely c) repeatiti is ely d) rarely Answer: a.Approximately .

905.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Clair is oyant : a) foreboding b) forbidding c) bidding d) flourishing Answer: a.f .

906.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Clair is oyant : a) foretelling b) forwarding c) forceful d) fierce Answer: a.f .

907.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Clair is oyant : a) prescient b) mediating c) decent d) different Answer: a.p .

908.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Claret : a) Azure b) Crimson c) Sapphire d) Na is y blue Answer: b.Crimson .

909.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Classified : a) important b) confidential c) prominent d) significant Answer: b.Confidential .

910.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Co is etousness : a) greed b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Greed .

911.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cobalt : a) blue b) crimson c) garnet d) ruby Answer: a.Blue .

912.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cogent : a) unconvincing b) coherent c) weak d) feeble Answer: b.Coherent .

913.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cognate : a) blood related b) unrelated c) unfamiliar d) prescient Answer: a.b .

914.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cognition : a) knowledge b) ignorance c) inability d) unaware Answer: a.Knowledge .

915.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Coherent : a) illogical b) convincing c) irrational d) is ain Answer: b.Convincing .

916.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Collusion : a) Encounter b) Accident c) Secret Agreement d) Friendship Answer: c.Secret Agreement .

917.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Colossus : a) minuscule b) behemoth c) small d) insignificant Answer: b.Behemoth .

918.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Combati is e : a) peaceful b) withdrawn c) fighting d) conciliatory Answer: c.Fighting .

919.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Commensurate : ((RRB exam.) ): a) measurable b) proportionate c) beginning d) appropriate Answer: b.Proportionate .

920.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Complacent : a) self-righteous b) anxious c) eagre d) concerned Answer: a.Self-righteous .

921.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Complacent : a) smug b) concerned c) anxious d) eagre Answer: a.Smug .

922.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Compliant : a) accommodative b) obstinate c) resistant d) adament Answer: a.Accommodative .

923.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Complimentary : a) flattering b) critical c) cynical d) pontificating Answer: a.Flattering .

924.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Composed : a) afraid b) unruffled c) fretful d) freightening Answer: b.Unruffled .

925.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Con a) confide b) confidence c) confidence trick d) confidente Answer: c.confidence trick .

926.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Con Artist : a) publisher b) media giant c) agent d) swindler Answer: d.swindler .

927.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Con artist : a) worker b) servant c) leader d) charlatan Answer: d.charlatan .

928.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conceal : a) Withdraw b) Hide c) Disclose d) Enclose Answer: b.Hide .

929.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conceit : a) is anity b) humbleness c) humility d) meekness Answer: a.Vanity .

930.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Concerned : a) agitated b) carefree c) detached d) dispassionate Answer: a.Agitated .

931.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Concerned : a) disturbed b) detached c) dispassionate d) unperturbed Answer: a.Disturbed .

932.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confabulation a) formal speech b) informal talk c) work plan d) consensus Answer: b.informal talk .

933.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confabulation a) chat b) creation c) structure d) stricture Answer: a.c .

934.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confess ((RRB exam.) ): a) apologise b) acknowledge c) possible d) to pardon Answer: b.Acknowledge .

935.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confident : a) pessimistic b) reluctant c) sanguine d) strenous Answer: c.Sanguine .

936.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conform : a) Adhere b) Stipulate c) Insist d) Deviate Answer: a.Adhere .

937.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confrontation : a) belligerant b) calm c) harmonious d) serene Answer: a.Belligerant .

938.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confrontation : a) calm b) aggressi ve c) harmonious d) serene Answer: b.Aggressi ve .

939.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Confrontation : a) calm b) tranquil c) truculent d) harmonious Answer: c.Truculent .

940.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Congeries : a) con is eniences b) conglomeration c) comforts d) contemporaries Answer: b.conglomeration .

941.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Congeries : a) mediocre b) minuscule c) aggregate d) spirit Answer: c.aggregate .

942.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conglomerate :. a) accumulation b) group of companies c) monolith d) monster Answer: b.Roup Of Companies .

943.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Congregate : a) Assemble b) Pray c) Repay d) Disperse Answer: a.Assemble .

944.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Consanguine : a) akin b) foe c) stranger d) neighbour Answer: a.a .

945.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Consanguine : a) blood related b) unrelated c) friendly d) alien Answer: a.b .

946.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Consanguine : a) family relation b) social relation c) economic relation d) same tribe Answer: a.f .

947.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conscious : a) delirious b) cognisant c) accidental d) nai ve Answer: b.Cognisant .

948.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conservative : a) Protect b) Distribute c) Write d) Traditional Answer: a.Protect .

949.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Consummate : a) ease b) perfect c) difficult d) tinged Answer: b.Perfect .

950.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Consummate : a) inadequate b) partial c) supreme d) substantial Answer: c.Supreme .

951.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Consummate : a) shrink b) utilise c) perfect a marriage d) total Answer: c. perfect a Marriage .

952.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Contemporary : a) Ephemeral b) Quick c) Same period d) Successor Answer: c.Same Period .

953.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Contentious : a) argumentative b) harmonious c) calm d) serene Answer: a.Argumentative .

954.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Contri is ance : a) meter b) gadget c) accelertor d) toner Answer: b.Gadget .

955.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Contri is e : a) construct b) proceed c) engineer d) forecast Answer: c.Engineer .

956.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Contumely : a) abuse b) honour c) respect d) worship Answer: a.Abuse .

957.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Contumely : a) insult b) honour c) respect d) trust Answer: a.Insult .

958.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conundrum a) mystery b) clue c) roundness d) cylinder Answer: a.m .

959.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conundrum : a) attenuation b) riddle c) ridge d) continuation Answer: b.riddle .

960.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Conundrum : a) path b) puzzle c) clue d) solution Answer: b.puzzle .

961.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cornucopia : a) dearth b) scarcity c) shortage d) abundance Answer: d.Abundance .

962.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cornucopia : a) dearth b) scarcity c) shortage d) profusion Answer: d.Profusion .

963.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Counterfeit a) creative b) adept c) charlatan d) adroit Answer: c.charlatan .

964.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cra is en : a) bold b) bra ve c) pusillanimous d) intrepid Answer: c.Pusillanimous .

965.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cra is en : a) cowardly b) temerous c) bra ve d) courageous Answer: a.Cowardly .

966.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cra is en : a) gallant b) timid c) is alliant d) gutful Answer: b.Timid .

967.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cra is en : a) timorous b) temerous c) intrepid d) bra ve Answer: a.Timorous .

968.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Craggy : a) Wicked b) Torn c) Steep d) Flat Answer: c.Steep .

969.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Crimson : a) Azure b) Ruby c) Cerulian d) Indigo Answer: b.Ruby .

970.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Crises : a) solutions b) problems c) ways and means d) methods Answer: b.Problems .

971.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Critic : a) Judge b) Cynic c) Pessimist d) Antagonist Answer: a.Judge .

972.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Crush : a) Dilute b) Melt c) Press-down d) Extract Answer: c.Press-down .

973.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cry hoarse : a) Make loud noise b) obstruct c) object d) threaten Answer: a.Make Loud Noise .

974.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cue. a) prompt b) line c) bush d) shade Answer: a.prompt .

975.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Culpability a) helping b) helpworthy c) blaming d) blameworthy Answer: d.blameworthy .

976.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cupid (Cupid‴: a) angel b) mundane c) harbinger d) messenger Answer: a.Angel .

977.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cupidity : a) greed b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Greed .

978.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Curious : a) Eagre to know b) Careful c) Painful d) Indifferent Answer: a.Eagre To Know .

979.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cynical : a) Fault-finding b) Gullible c) Appreciative d) Nostalgic Answer: a.Fault-finding .

980.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cynical : a) Incredulous b) Gullible c) Appreciative d) Nostalgic Answer: a.Incredulous .

981.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cynical : a) Sneering b) Gullible c) Appreciative d) Nostalgic Answer: a.Sneering .

982.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Cynosure a) Attraction b) Clearance c) Obstruction d) Entrance Answer: a.Attraction .

983.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dalliance a) wasting fuel b) wasting space c) wasting time d) wasting money Answer: c.wasting time .

984.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dalliance a) acceleration b) ele is ation c) flirting d) seriousness Answer: c.flirting .

985.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Debacle : a) collapse b) decline c) defeat d) disgrace Answer: a.Collapse .

986.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Decadence : a) decay b) growth c) flourish d) prosperity Answer: a.d .

987.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Decadence : a) degeneration b) impro is ement c) ethical d) moral Answer: a.d .

988.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Decadence. a) Fall to low le is els b) climb c) access d) accede Answer: a.a) Fall to low le is els .

989.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Decay : a) Flourish b) Grow c) Rot d) Preser is ation Answer: c.Rot .

990.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Deferential : a) flamboyant b) authoritative c) docile d) assertive Answer: c.Docile .

991.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Deficit : a) Surplus b) Depth c) Craving d) Shortfall Answer: d.Shortfall .

992.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Del is e : a) skim o is er b) glide c) explore d) drift Answer: c.Explore .

993.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Del is e : a) skim o is er b) in is estigate c) recoup d) glide Answer: b.In is estigate .

994.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Del is e : a) turn up b) recoup c) le is el d) contour Answer: a.Turn Up .

995.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Deliberate : a) free b) reflect c) incarcerate d) imprison Answer: b.Reflect .

996.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Demur a) formal objection b) compliance c) formal request d) formal change Answer: a.formal objection .

997.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Desecration : a) defence b) blasphemy c) prayer d) sur is eillance Answer: b.Blasphemy .

998.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Designate : a) prepare b) plan c) in-waiting d) promise Answer: c.In-waiting .

999.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Detach : a) Link b) Quarrel c) Lie down d) Unfasten Answer: d.Unfasten .

1000.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Deter : a) Discourage b) Encourage c) Decide d) Deliberate Answer: a.Discourage .

1001.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Di is erse : a) alike b) akin c) related d) is aried Answer: d.Varied .

1002.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dictum : a) aphorism b) story c) report d) news Answer: a.Aphorism .

1003.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Diffident : a) brash b) rash c) unassuming d) courteous Answer: c.Unassuming .

1004.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Diffuse : a) concentrate b) gather c) pass around d) centralise Answer: c.Pass Around .

1005.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Diligent : a) hardworking b) lazy c) slothful d) languid Answer: a.Hardworking .

1006.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) administration b) resignation c) withdrawal d) indifference Answer: a.Administration .

1007.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) control b) surrender c) exit d) serfdom Answer: a.Control .

1008.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) guidance b) abandonment c) resignation d) withdrawal Answer: a.Guidance .

1009.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) in is estigation b) sur is ey c) sur is eillance d) Supervision Answer: d.Supervision .

1010.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) management b) relinquishment c) abandonment d) abdication Answer: a.Management .

1011.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) perspective b) relinquishment c) abandonment d) abdication Answer: a.Perspective .

1012.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) relinquishment b) leadership c) rudderless d) circumspect Answer: b.Leadership .

1013.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Direction : a) rudderless b) irregular c) unregulated d) Command Answer: d.Command .

1014.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Disagreeable Behavior : a) affable b) antagonistic c) warm d) cordial Answer: b. Antagonistic .

1015.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Discord : a) Disagreement b) Harmony c) Silence d) Vibration Answer: a.Disagreement .

1016.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Disdain : a) awe b) contempt c) approbation d) appreciation Answer: b.Contempt .

1017.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Disparate : a) contrasting b) harmonious c) concurrent d) simultaneous Answer: a.Contrasting .

1018.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Disrespect : a) contempt b) admiration c) appreciation d) approbation Answer: a.Contempt .

1019.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Disrupti is e : a) troublesome b) harmonious c) amicable d) communicative Answer: a.Troublesome .

1020.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Distincti is e : a) exclusi ve b) widespread c) uni is ersal d) commonplace Answer: a.Exclusi ve .

1021.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Distracti is e : a) accommodating b) harmonious c) disturbing d) calm Answer: c.Disturbing .

1022.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Docile : a) subservient b) authoritative c) assertive d) confident Answer: a.Subservient .

1023.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dodge : a) skirt b) accept c) allow d) address Answer: a.Skirt .

1024.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dossier : a) file, record b) paper, letter c) sur is ey, study d) in is estigation Answer: a.File, Record .

1025.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Douse : a) drop b) dry c) drench d) drip Answer: c.Drench .

1026.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Drab : a) dull b) null c) mull d) hull Answer: a.Dull .

1027.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dread : a) lo ve b) fear c) dead d) alert Answer: b.Fear .

1028.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Drench : a) twist b) soak c) extract d) wrench Answer: b.Soak .

1029.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Droopy : a) tired b) fresh c) vibrant d) invigorated Answer: a.Tired .

1030.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Droopy : a) worned out b) vibrant c) livid d) lucid Answer: a.Worned Out .

1031.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Drought : a) abundance b) profuse c) cornucopia d) scarcity Answer: d.Scarcity .

1032.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dwell in : a) inhabit b) brood o is er c) elaborate d) expound Answer: a.Inhabit .

1033.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dwell on : a) inhabit b) brood o is er c) elaborate d) connect Answer: b.Brood O is er .

1034.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Dwell upon : a) inhabit b) brood o is er c) elaborate d) connect Answer: c.Elaborate .

1035.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of E is acuate : a) Protect b) Fill in c) Employ d) Withdraw Answer: d.Withdraw .

1036.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of E is acuation : a) mass departure b) mass arri is al c) mass production d) mass consumption Answer: a.Mass Departure .

1037.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of E is aluation : a) judgment b) faith c) conviction d) principle Answer: a.Judgment .

1038.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Earmark : a) Eliminate b) Depict c) Paint d) Set aside Answer: d.Set Aside .

1039.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Eat a humble pie : a) attract b) apologise c) stand firm d) subtract Answer: b.Apologise .

1040.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Eat your words : a) attract b) retract c) contract d) subtract Answer: b.Retract .

1041.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ebb : a) fade b) bloom c) blossom d) blush Answer: a.Fade .

1042.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ecstatic : ((RRB exam.) ): a) animated b) bewildered c) enraptured d) fitful Answer: c.Enraptured .

1043.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Edifice : a) building b) balustrade c) staircase d) terrace Answer: a.Building .

1044.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Edifice : a) structure b) ground c) staircase d) terrace Answer: a.Structure .

1045.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Egalitarian : a) classless b) hierarchial c) structured d) stratified Answer: a.Classless .

1046.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Elaborate : a) Detail b) Brief c) Light d) Painful Answer: a.Detail .

1047.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Elan : a) awkwardness b) flair c) clumsiness d) lacklustre Answer: b.Flair .

1048.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ele is ator : a) lift b) proclainer c) dredger d) projector Answer: a.Lift .

1049.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Embezzle : a) use b) recapitulate c) speculate d) peculate Answer: d.peculate .

1050.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Embezzle a) misappropriate b) sacrifice c) forego d) draw Answer: a.m .

1051.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Empirical : a) abstract b) experimental c) imperial d) imperious Answer: b.Experimental .

1052.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Empirical : a) experiential b) abstract c) imaginary d) visual Answer: a.Experiential .

1053.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Empirical : a) observed b) dreaming c) planned d) projected Answer: a.Observed .

1054.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of En is oy : a) career b) representative c) attorney d) solicitor Answer: b.Representative .

1055.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of En is oy : a) conquerer b) destroyer c) ambassador d) founder Answer: c.Ambassador .

1056.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Encompass : a) omit b) saturate c) include d) abandon Answer: c.Include .

1057.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Enhance : a) Reduce b) Increase c) Count d) Preser ve Answer: b.Increase .

1058.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ensurient : a) Avid b) satisfied c) satiated d) engorged Answer: a.Avid .

1059.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entangle : a) Caught in b) Liberate c) Manoe is ure d) Mo ve Answer: a.Caught In .

1060.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Enthral : a) capti is ate b) capture c) capitate d) capitulate Answer: a.Capti is ate .

1061.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entice : a) ewe b) awe c) boo d) woo Answer: d.Woo .

1062.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entitle : a) Gi ve a right b) Rename c) Enable d) Enlist Answer: a.Gi ve A Right .

1063.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entreaty . a) agreement b) plea c) understanding d) arrangement Answer: b.Plea .

1064.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entreaty . a) appeal b) command c) order d) mandate Answer: a.Appeal .

1065.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entreaty . a) request b) notice c) advice d) suggestion Answer: a.Request .

1066.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Entrench : a) suspend b) occupy c) expand d) resign Answer: b.Occupy .

1067.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Episode : a) incident b) anecdote c) fable d) story Answer: a.Incident .

1068.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Epitome : a) essence b) shallow c) writing d) independence Answer: a.Essence .

1069.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Epoch : a) Era(Periodof time b) outlook c) insight d) account Answer: a.Era(periodof Time .

1070.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Erode : a) ride b) fail c) notify d) wear away Answer: d.Wear Away .

1071.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Erudition : a) amelioration b) learning c) oration d) reticence Answer: b.Learning .

1072.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Erudition : a) scholarship b) ignorance c) surprise d) oblviousness Answer: a.Scholarship .

1073.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Escalate : a) increase b) plummet c) satisfy d) reduce Answer: a.Increase .

1074.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Esteem : a) disdain b) respect c) derision d) disregard Answer: b.Respect .

1075.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Esurient : a) satuarated b) hungry c) satiated d) filled Answer: b.Hungry .

1076.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Evince : a) show, display b) hurt, injure c) paint, depict d) praise, flatter Answer: a.Show, Display .

1077.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ex gratia : a) required b) de riguer c) as a fa is our d) optional Answer: c.As A Fa is our .

1078.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exalt : a) praise, applaud b) claim, reclaim c) highness d) lowliness Answer: a.Praise, Applaud .

1079.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Excerpt : a) Extract b) Appendix c) Concession d) Description Answer: a.Extract .

1080.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exclusi is e : a) ordinary b) frequent c) uni is ersal d) distinctive Answer: d.Distinctive .

1081.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Execute : a) put to death b) put to test c) put to trial d) put to rest Answer: a.Put To Death .

1082.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exhilarate : a) excite b) exit c) execute d) examine Answer: a.Excite .

1083.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exhilaration : a) extension b) exterieur c) excitement d) extraction Answer: c.Excitement .

1084.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exhilerating : a) Dull b) Stagnant c) Spirited d) Volatile Answer: c.Spirited .

1085.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exodus : a) mass departure b) immigration c) refuge d) rescue Answer: a.Mass Departure .

1086.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Expanse : a) Aisle b) Spending c) Ameliortion d) Wide area Answer: d.Wide Area .

1087.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Expound : a) explain b) hibernate c) reser ve d) exclude Answer: a.Explain .

1088.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Extinguish : a) flare b) quench c) kindle d) ignite Answer: b.Quench .

1089.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Extricate :((RRB exam.) ): a) pull b) free c) tile d) complicate Answer: b.Free .

1090.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exude : a) emanate, con is ey b) focus, con is erge c) progress, proceed d) dri is e, push Answer: a.Emanate, Con is ey .

1091.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exude : a) charge, accuse b) radiate, display c) extract, extrude d) hide, conceal Answer: b.Radiate, Display .

1092.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Exult : a) jubilate, rejoice b) mourn c) worry, sink d) bewilder Answer: a.Jubilate, Rejoice .

1093.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fable : a) reality b) trash c) incident d) anecdote Answer: d.Anecdote .

1094.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fable : a) starry b) story c) stir d) sturdy Answer: b.Story .

1095.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fabulous a) ordinary b) free c) cheap d) remarkable Answer: d .remarkable .

1096.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fabulous a) free b) cheap c) mythical d) real Answer: c .mythical .

1097.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fabulous a) real b) wonderful c) ordinary d) free Answer: b .wonderful .

1098.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fabulous a) unemotional b) pleasing c) good d) minuscule Answer: b .Extremely pleasing .

1099.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fabulous a) impressi ve b) lacklustre c) mediocre d) insignificant Answer: a .impressi ve .

1100.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Famine : a) abundance b) profusion c) cornucopia d) drought Answer: d.Drought .

1101.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fascinating : a) surprising b) enchanting c) uninteresting d) intimidating Answer: b.Enchanting .

1102.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fasten : a) Bind b) Loosen c) Soften d) Compress Answer: a.Bind .

1103.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fawn : a) blue b) brown c) black d) green Answer: b.Brown .

1104.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fawn : a) flatter b) fan c) flatten d) filter Answer: a.Flatter .

1105.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fer is our : a) hope b) passion c) fashion d) hatred Answer: b.Passion .

1106.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ferocious is : a) cruel b) considerate c) optimistic d) largehearted Answer: a.Cruel .

1107.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ferocity : a) safety b) con is enience c) rage, intensity d) tenor, tone Answer: c.Rage, Intensity .

1108.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fete : a) celebration b) fortune c) mourning d) misfortune Answer: a.Celebration .

1109.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fete : a) festi is al b) condolence c) threat d) misunderstanding Answer: a.Festi is al .

1110.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Firm : a) elastic b) unbending c) pliant d) flexible Answer: b.Unbending .

1111.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Firm : a) pliant b) unyielding c) flexible d) soft Answer: b.Unyielding .

1112.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flaccid : a) unyielding b) floppy c) hardened d) rigid Answer: b.Floppy .

1113.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flair : a) composure b) finesse c) lacklustre d) lukewarm Answer: b.Finesse .

1114.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flay a) protect b) co is er c) peel d) destroy Answer: c. peel .

1115.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Floppy : a) rigid b) soft c) unyielding d) unbending Answer: b.Soft .

1116.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Floppy : a) unyielding b) flaccid c) inflexible d) tough Answer: b.Flaccid .

1117.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox FLUMMOX : a) sharpen b) smoothen c) soften d) trounce Answer: d.trounce .

1118.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox a) pacify b) simplify c) puzzle d) embezzle Answer: c.puzzle .

1119.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox : a) alert b) allude c) awaken d) stupify Answer: d.stupify .

1120.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox : a) hurt b) satisfy c) pacify d) amaze Answer: d.amaze .

1121.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox a) baffle b) satisfy c) tranquilise d) pacify Answer: a.b .

1122.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox a) bewilder b) stabilise c) satisfy d) hurt Answer: a.b .

1123.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox : a) re is eal b) mystify c) translate d) simplify Answer: a.r .

1124.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox : a) re is eal b) non-plus c) please d) conceal Answer: b.non-plus .

1125.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox : a) sol ve b) perplex c) dissol ve d) absol ve Answer: b.perplex .

1126.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flummox a) dumbfound b) awaken c) alert d) satisfy Answer: a.d .

1127.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flurry a) whistle b) bustle c) wrestle d) peace Answer: b.bustle .

1128.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Flurry a) fuss b) fury c) fume d) fuse Answer: a.fuss .

1129.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forbidding : a) hospitable b) approachable c) reser is ed d) sociable Answer: c.Reser is ed .

1130.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Foreboding : a) sudden b) premonition c) ubiquitous d) fortuitous Answer: b.Premonition .

1131.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forestall : a) allow b) authorise c) permit d) block Answer: d.Block .

1132.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forestall : a) permit b) allow c) authorise d) obstruct Answer: a.Permit .

1133.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forestall : a) permit b) authorise c) allow d) anticipate Answer: d.Anticipate .

1134.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forestall : a) permit b) authorise c) allow d) preempt Answer: d.Preempt .

1135.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Formidable : a) surmountable b) accessible c) difficult d) easy Answer: c.Difficult .

1136.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Formidable : a) terrifying b) undaunting c) encouraging d) supporting Answer: a.Terrifying .

1137.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forthcoming : a) indifferent b) helpful c) de is eloped d) frontrunning Answer: b.Helpful .

1138.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Forthcoming : a) approaching b) of late c) open d) closed Answer: a.Approaching .

1139.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fracas : a) fair b) carni is al c) amity d) quarrel Answer: d.Quarrel .

1140.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fretful : a) alarmed b) detached c) dispassionate d) indifferent Answer: a.Alarmed .

1141.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fri is olity : a) important b) pettiness c) significance d) consequentiality Answer: b.Pettiness .

1142.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fri is olity : a) substance b) importance c) worth d) trifle Answer: d.Trifle .

1143.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fri is olous a) calculated b) serious c) not serious d) frightful Answer: c.not serious .

1144.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Frigid : a) affable b) amicable c) cold d) amiable Answer: c.Cold .

1145.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Frosty : a) warm b) hospitable c) cold d) sociable Answer: c.Cold .

1146.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Frugal : a) extra is agant b) spendthrift c) prudent d) wasteful Answer: c.Prudent .

1147.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Frugal : a) thrifty b) spendthrift c) extra is agant d) luxurious Answer: a.Thrifty .

1148.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Frustrate : a) aggra is ate b) encourage c) entertain d) help Answer: a.Aggra is ate .

1149.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fugiti is e : a) asylum b) escapee c) alien d) combatant Answer: b.Escapee .

1150.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Furrow : a) groo ve b) ridge c) point d) edge Answer: a.Groo ve .

1151.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Fuse : a) combine b) divide c) detach d) disconnect Answer: a.Combine .

1152.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gadget : a) appliance b) accelerator c) inverter d) reflector Answer: a.Appliance .

1153.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gadget : a) contrivance b) meter c) accelerator d) toner Answer: a.Contri is ance .

1154.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gamut : a) distance b) depth c) difference d) reach Answer: d.Reach .

1155.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gamut : a) distance b) depth c) difference d) span Answer: d.Span .

1156.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gamut : a) distance b) difference c) depth d) range Answer: d.Range .

1157.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gamut : a) height b) width c) difference d) extent Answer: d.Extent .

1158.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gamut : a) height b) width c) difference d) scope Answer: d.Scope .

1159.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gargantuan a) giant b) miniscule c) mediocre d) copious Answer: a. giant .

1160.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Garnet : a) Azure b) Ruby c) Cobalt d) Cerulian Answer: b.Ruby .

1161.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Garrulous : a) provocative b) talkative c) evocative d) invocative Answer: b.Talkative .

1162.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Genesis : a) production b) process c) beginning d) dusk Answer: c.Beginning .

1163.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Genesis : a) production b) process c) origin d) dusk Answer: c.Origin .

1164.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Genius : a) mastermind b) in is entor c) educator d) expert Answer: a.Mastermind .

1165.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Germane : (SBIPOs): a) responsible b) logical c) possible d) relevant Answer: d. .

1166.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gerrymander( is ) a) divide b) unite c) manage d) bolster Answer: a.d .

1167.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gi ve a hoot : a) not bothered b) serious c) hit upon d) subsidise Answer: a.Not Bothered .

1168.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gi ve off : a) absorb b) emit c) capture d) strangulate Answer: b.Emit .

1169.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gi ve up : a) insist b) persist c) assist d) abandon Answer: a.Insist .

1170.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Giant : a) minuscule b) colossus c) small d) short Answer: b.Colossus .

1171.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gibberish : a) nonsense b) meaningful c) comprehensi ve d) comprehendable Answer: a.Nonsense .

1172.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Giddiness : a) dizziness b) gravity c) triviality d) importance Answer: a.Dizziness .

1173.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Giddiness : a) nausea b) gravity c) triviality d) excitement Answer: a.Nausea .

1174.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Girdle : a) waistband b) belt c) cloth d) neck lace Answer: a.Waistband .

1175.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gizmo : a) appliance b) accelerator c) moderator d) reflector Answer: a.Appliance .

1176.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gizmo : a) gadget b) telephone c) pager d) CD player Answer: a.Gadget .

1177.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Glee : a) gloom b) happiness c) morbid d) moribund Answer: b.Happiness .

1178.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gloomy : a) warm b) convi is al c) portentous d) welcoming Answer: c.Portentous .

1179.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Glutinous : ((RRB exam.) ): a) greedy b) ugly c) impressi ve d) sticky Answer: d.Sticky .

1180.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gluttony : a) greed b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Greed .

1181.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Goad : a) pamper, placate b) invite, call c) pro is oke, push d) forbid, prohibit Answer: c.Pro is oke, Push .

1182.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Goliath : a) little b) short c) colossus d) broad Answer: c.Colossus .

1183.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Goliath : a) minuscule b) little c) behemoth d) transient Answer: c.Behemoth .

1184.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Graded : a) stratified b) egalitarian c) sectorial d) sectarian Answer: a.Stratified .

1185.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Graffiti : a) wall hangings b) wall drawings c) wall fixtures d) wall clocks Answer: b.Wall Drawings .

1186.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grandeur : a) lowkey b) magnificence c) smallness d) insignificance Answer: b.Magnificence .

1187.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grandiose : a) Extra is agant b) modest c) self-effacing d) obliging Answer: a.E .

1188.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grandiose : a) Pompous b) unassuming c) unobtrusi ve d) unimpressi ve Answer: a.P .

1189.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grandiose : a) modest b) self-effacing c) unobtrusi ve d) flamboyant Answer: d.flamboyant .

1190.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grandiose : a) ostentatious b) modest c) simple d) unpretentious Answer: a.o .

1191.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grandiose : a) pretentious b) modest c) unimpresssi ve d) unassuming Answer: a.p .

1192.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gratify : a) entertain b) abuse c) curt d) contumely Answer: a.Entertain .

1193.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gratify : ((RRB exam.) ): a) appreciate b) frank c) indulge d) pacify Answer: d.Pacify .

1194.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gratuitous : a) confident b) wanton c) sanguine d) concerned Answer: b.wanton .

1195.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gratuitous : a) unwarranted b) essential c) necessary d) considerate Answer: a.u .

1196.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Greenhorn : a) expert b) is eteran c) novice d) specialist Answer: c.Novice .

1197.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grim : a) hopeless b) optimistic c) sanguine d) bright Answer: a.Hopeless .

1198.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grisly accidenta) ghastly accident b) mild accident c) a is oidable accident d) known accident Answer: a.a) ghastly accident .

1199.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Grist : a) grain b) gain c) graffiti d) grouse Answer: a.Grain .

1200.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gruesome a) significant b) insignificant c) mild d) ghastly Answer: d.ghastly .

1201.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Gruesome a) macabre b) ordinary c) typical d) pliant Answer: a.m .

1202.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Guesstimate : a) forecast b) reckon c) pre is ail d) invite as guest Answer: b.Reckon .

1203.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hagiography : a) boyhood story b) youth escapades c) old age blues d) biography(praise) Answer: d.Biography(praise) .

1204.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hand down : a) Pass on b) Pass away c) Pass out d) Pass in Answer: a.Pass On .

1205.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hand round : a) collect b) dole out,dish out c) mobilise d) le is y Answer: b.Dole Out,dish Out .

1206.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hand to : a) Pass to b) keep c) retain d) withhold Answer: a.Pass To .

1207.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hand to : a) keep b) hold on c) transfer d) retain Answer: c.Transfer .

1208.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hando is er : a) accept b) relinquish c) throw d) gi ve out Answer: b.Relinquish .

1209.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Handout : a) Announcement b) Pass on c) Pass in d) Pass o is er Answer: a.Announcement .

1210.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hands off. a) non-inter is entionis b) protruding c) proactive d) penetrative Answer: a.On-inter is entionis .

1211.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Handson : a) direct,proactive b) experienced c) accumulated d) inert Answer: a.Direct,proactive .

1212.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Handson : a) energetic,applied b) accumulated c) established d) well-settled Answer: a.Energetic,applied .

1213.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Haughty : a) flamboyant b) modest c) pleasant d) humble Answer: a.f .

1214.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Haunted a) relie is ed b) obsessed c) relaxed d) unusual Answer: b.obsessed .

1215.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Head : a) come up b) come in c) come out d) come first Answer: d.Come First .

1216.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Head : a) go b) run c) stretch d) step Answer: a.Go .

1217.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hiatus : a) interruption b) intrusion c) interaction d) procession Answer: a.

1218.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hoarse : a) raucous b) low c) calm d) peak Answer: a.Raucous .

1219.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hoary a) black haired b) gray haired c) bald haired d) stiff haired Answer: b.gray haired .

1220.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hoary a) modern b) ancient c) nascent d) dead Answer: b.ancient .

1221.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hobnob : a) rub elbows with b) a is oid c) accompany d) rub salt on Answer: a.Rub Elbows With .

1222.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hoi polloi : a) elite b) distinguished c) masses d) aristocratic Answer: c.Masses .

1223.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hook or crook : a) by no means b) by all means c) choosy means d) indolent Answer: b.By All Means .

1224.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Horrendous : a) honestly b) priestly c) beastly d) ghastly Answer: d.Ghastly .

1225.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hot : a) torrid b) nippy c) frigid d) warm Answer: a.Torrid .

1226.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hot Potato a) difficult situation b) peculiar situation c) easy situation d) typical situation Answer: a.difficult situation .

1227.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hue : a) is ariety b) color c) mixture d) composition Answer: b.Color .

1228.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Humdinger : a) apotheosis b) criminal c) cunning d) crafty Answer: a.a .

1229.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Humdinger : a) ideal b) idle c) idol d) idiot Answer: a.i .

1230.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Humdinger : a) paradigm b) paragon c) paradise d) criminal Answer: b.paragon .

1231.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Humiliation : a) disgrace b) praise c) credit d) honour Answer: a.Disgrace .

1232.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hustings a) hissing tone b) campaign c) battles d) is oyages Answer: b.campaign .

1233.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Hyperacti is e : a) o is eractive b) underactive c) reactive d) proactive Answer: a.O is eractive .

1234.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Iconoclast : a) custom breaker b) follower c) adherant d) soldier Answer: a.c .

1235.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Iconoclast : a) image builder b) image breaker c) politician d) engineer Answer: b.image breaker .

1236.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ignominy : a) shame b) honour c) grace d) credit Answer: a.Shame .

1237.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Illuminate : a) certify b) is erify c) clarify d) classify Answer: c.Clarify .

1238.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Imbroglio : a) wayout b) embarassment c) solution d) emergence Answer: b.Embarassment .

1239.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Imbroglio : a) wayout b) entanglement c) relief d) solution Answer: b.Entanglement .

1240.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Imbroglio : a) wayout b) mess c) plan d) strategy Answer: b.Mess .

1241.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Imbue : a) drain b) fill c) paint d) view Answer: b.Fill .

1242.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Impecunious : a) prosperous b) well-off c) impo is erished d) affluent Answer: c.Impo is erished .

1243.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Impecunious a) welltodo b) poor c) noisy and ruly d) dishonest Answer: b.poor .

1244.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Imperious a) authoritative b) authoritarian c) authorised d) dangerous Answer: a.authoritative .

1245.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Impetus : a) momentum b) growth c) stagnation d) consolidation Answer: a.Momentum .

1246.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Impoverished : a) poor b) prosperous c) affluent d) well-to-do Answer: a.Poor .

1247.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Imputation : ((RRB exam.) ): a) act of charging b) insolence c) entreaty d) making useless Answer: a.Act Of Charging .

1248.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of In is eterate : a) monetary b) chronic c) rich d) shallow Answer: b.chronic .

1249.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Inacti is e : a) slothful b) vigorous c) energetic d) bouncing Answer: a.Slothful .

1250.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Incarceration : a) imprisonment b) forgi veness c) eviction d) examination Answer: a.Imprisonment .

1251.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Incite : a) excite b) pro is oke c) retard d) remember Answer: b.Pro is oke .

1252.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Incommunicado. a) unable to communi- b) open cate c) unprepared d) deaf Answer: a.Nable To Communi- .

1253.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Incongruous : a) harmonious b) conflicting c) concurrent d) simultaneous Answer: b.Conflicting .

1254.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Incontro is ertible : a) agreeable b) supportable c) undeniable d) formidable Answer: c.Undeniable .

1255.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Incumbent on : a) optional b) required c) electie d) facultative Answer: b.Required .

1256.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indecipherable : a) redundant b) obvious c) unclear d) crystalline Answer: c.Unclear .

1257.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indefatigable : a) untiring b) fickle c) fragile d) futile Answer: a.Untiring .

1258.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indigence : a) liberty b) indiscipline c) po is erty d) adherance Answer: c.Po is erty .

1259.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indigo : a) cobalt b) crimson c) garnet d) ruby Answer: a.Cobalt .

1260.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indispensable : a) relaxed b) una is oidable c) optional d) flexible Answer: b.Una is oidable .

1261.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indolent : a) inactive b) dynamic c) enthusiastic d) zealous Answer: a.Inactive .

1262.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Indolent : a) inactive b) vigorous c) energetic d) bouncing Answer: a.Inactive .

1263.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Inexplicable :((RRB exam.) ): a) confusing b) unaccountable c) chaotic d) unconnected Answer: b.Unaccountable .

1264.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Inflexible : a) obstinate b) acquiescent c) amenable d) accommodative Answer: a.Obstinate .

1265.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Inhibit : a) Unobstructed b) Unhindered c) Li ve d) Restrain Answer: d.Restrain .

1266.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Inimitable : a) familiar b) regular c) commonplace d) matchless Answer: d.Matchless .

1267.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insatiable : a) Satisfying b) Pleasant c) Placating d) Not satisfiable Answer: d.Not Satisfiable .

1268.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insinuate : a) glorify b) imply c) support d) denigrate Answer: b.Imply .

1269.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insipid : a) pungent b) tasteless c) spicy d) meaty Answer: b.Tasteless .

1270.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insol is ent : ((RRB exam.) ): a) poor b) bankrupt c) penniless d) broke Answer: b.Bankrupt .

1271.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insolence : a) impudence b) respect c) re is erance d) deification Answer: a.Impudence .

1272.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insomnia :(SSC): a) lethargy b) sleeplessness c) drunkenness d) unconsciousness Answer: b.Sleeplessness .

1273.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insouciance : a) gentle b) harshness c) soothing d) appreciation Answer: b.Harshness .

1274.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insouciance. a) impudence,rudeness b) courtesy c) etiquette d) respect Answer: a.Mpudence,rudeness .

1275.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Inspire : a) Verify b) Inspect c) Imitate d) Stimulate Answer: d.Stimulate .

1276.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Instigate : a) stir up b) antagonize c) aggra is ate d) excite Answer: a.Stir Up .

1277.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Insurgent : a) supporter b) rebel c) propeller d) demonstrator Answer: b.Rebel .

1278.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Integrate : a) divide b) separate c) break-up d) amalgamate Answer: d.Amalgamate .

1279.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Integrity a) shallowness b) moral soundness c) sonorousness d) solitude Answer: b.moral soundness .

1280.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Integrity a) solitude b) probity c) holiness d) unification Answer: b.probity .

1281.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Integrity a) wholeness b) holiness c) hollowness d) fragileness Answer: a.w .

1282.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Intimidate :((RRB exam.) ): a) to hint b) frighten c) bluff d) harass Answer: b.Frighten .

1283.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Intrigue : a) conspiracy b) politics c) unrest d) violence Answer: a.Conspiracy .

1284.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Intrigue : a) manoeu is re b) atmosphere c) devotion d) fear Answer: a.Manoeu is re .

1285.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Intrigue : a) plot b) atmosphere c) unrest d) climate Answer: a.Plot .

1286.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ipso factoa) by the fact itself b) of the fact c) about the fact d) upto the fact Answer: a.y the fact itself .

1287.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Irk : a) enthuse b) irritate c) eulogize d) extol Answer: b.Irritate .

1288.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ironic : a) serious b) sarcastic c) sincere d) hardened Answer: b.Sarcastic .

1289.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Irrefutable : a) Unrebuttable b) formidable c) questionable d) fragmentable Answer: a.Unrebuttable .

1290.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Irreplaceable : a) uni is ersal b) commonplace c) widespread d) matchless Answer: d.Matchless .

1291.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Itinerary : a) tour b) anni is ersary c) conference d) responsi ve Answer: a.Tour .

1292.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Jettison : a) retrie ve b) abandon c) protect d) sa ve Answer: c.Protect .

1293.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Jettison : a) sustain b) refurbish c) discard d) replenish Answer: c.Discard .

1294.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Jettison : a) throw away b) rescue c) recoup d) rescue Answer: a.Throw Away .

1295.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Jibe a) aggressi ve remark b) soft remark c) kind remark d) casual remark Answer: a.a .

1296.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Judgment : a) e is aluation b) faith c) conviction d) principle Answer: a.E is aluation .

1297.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Justifiable : a) valid b) fallacious c) spurious d) bogus Answer: a.Valid .

1298.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Kindle : a) sanguine b) anguish c) extinguish d) ignite, incite Answer: d.Ignite, Incite .

1299.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Lackadaisical : a) zestful b) enthusiastic c) apathetic d) dynamic Answer: c.Apathetic .

1300.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Lament : a) bewail b) rejoice c) celebrate d) delight Answer: a.Bewail .

1301.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Largesse : a) philanthropy b) meanness c) miserliness d) cupidity Answer: a.Philanthropy .

1302.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Laud : a) irritate b) praise c) irk d) impose Answer: b.Praise .

1303.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Lefto is er : a) relic b) fashionable c) chic d) current Answer: a.Relic .

1304.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Legacy : a) wealth b) acquisition c) bequest d) trust Answer: c.Bequest .

1305.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Legacy : a) wealth b) acquisition c) heritage d) trust Answer: c.Heritage .

1306.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Lethargic : a) zestful b) enthusiastic c) apathetic d) dynamic Answer: c.Apathetic .

1307.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Liberalise : a) control b) monitor c) regulate d) ease Answer: d.Ease .

1308.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Like to powder your nose(idiom): a) use bathroom b) use cosmetics c) hurt yourself d) co is er guilt Answer: a.u .

1309.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Linger : a) hasten b) delay c) hurry up d) hustle Answer: b.Delay .

1310.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Lingua Franca : a) common language b) dialect c) lingo d) all Answer: d all.

1311.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Listless : a) zestful b) enthusiastic c) apathetic d) dynamic Answer: c.Apathetic .

1312.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ma is erick a) orthodox b) unorthodox c) traditional d) dependent Answer: b.unorthodox .

1313.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Magnum Opus : a) mediocre b) work of genius c) state of art d) maiden work Answer: b.work of genius .

1314.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Magnum Opus a) masterpiece b) swan song c) last work d) first work Answer: a.m .

1315.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mangle : a) mash b) bash c) cash d) dash Answer: a.Mash .

1316.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mangle : a) crush b) brush c) crash d) trash Answer: a.Crush .

1317.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Manifold : a) scanty b) is aried c) deep d) homogeneous Answer: b.Varied .

1318.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mash : a) powder b) press c) pierce d) boil Answer: a.Powder .

1319.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Masses : a) distinguished b) exclusi ve c) hoi polloi d) superior Answer: c.Hoi Polloi .

1320.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Matchless : a) widespread b) uni is ersal c) commonplace d) irreplaceable Answer: d.Irreplaceable .

1321.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Maxim : a) aphorism b) story c) news d) report Answer: a.Aphorism .

1322.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Meander : a) wind b) bind c) mind d) find Answer: a.Wind .

1323.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Meander : a) wonder b) wander c) winder d) wind up Answer: b.Wander .

1324.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Meek : a) weak b) dominant c) flamboyant d) imposing Answer: a.Weak .

1325.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mellifluous : a) sweet b) flamboyant c) imposing d) intruding Answer: a.Sweet .

1326.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Merge : a) integrate b) divide c) separate d) breakup Answer: a.Integrate .

1327.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Merge : a) separate b) divide c) part d) amalgamate Answer: d.Amalgamate .

1328.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mess : a) imbroglio b) nutrition c) hospitality d) feast Answer: a.Imbroglio .

1329.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mindset : a) outlook b) stance c) position d) posture Answer: a.Outlook .

1330.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Mingle : a) mix b) divide c) detach d) disconnect Answer: a.Mix .

1331.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Miserliness : a) co is etousness b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Co is etousness .

1332.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Missi is e : a) order b) battle c) letter d) duty Answer: c.Letter .

1333.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Moderate : a) temperate b) fanatic c) latest d) chic Answer: a.Temperate .

1334.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Modest : a) temperate b) o is eractive c) radical d) militant Answer: a.Temperate .

1335.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Modicum a) small amount b) reasonable amount c) large amount d) is ery large amount Answer: a.s .

1336.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Monitor : a) ignore b) implore c) o is erlook d) o is ersee Answer: d.O is ersee .

1337.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Monitor : a) regulate b) renounce c) lea ve d) abandon Answer: a.Regulate .

1338.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Multiplex : a) homogeneous b) is aried c) skyscraper d) machinery Answer: b.Varied .

1339.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Myth : a) event b) accident c) incident d) fable Answer: d.Fable .

1340.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nag : a) pester b) acclaim c) applaud d) appro ve Answer: a.Pester .

1341.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Narcotic : a) agitator b) sedative c) muffler d) ruffler Answer: b.Sedative .

1342.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nascence : a) old age b) middle age c) birth d) adolescence Answer: c.Birth .

1343.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ne is ertheless : a) yet b) but c) if d) Notwithstanding Answer: d.Notwithstanding .

1344.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nemesis : a) is engeance b) fortune c) fa is our d) friction Answer: a.Vengeance .

1345.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nemesis : a) purification b) doom c) taint d) splendour Answer: b.Doom .

1346.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Neophyte : a) is eteran b) greenhorn c) senior d) experienced Answer: b.Greenhorn .

1347.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Neophyte : a) beginner b) is eteran c) harbinger d) old hand Answer: a.Beginner .

1348.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nexus : a) neighbourhood b) adjacent c) nearby d) link Answer: d.Link .

1349.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nibble : a) chew b) powder c) knead d) dough Answer: a.Chew .

1350.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nice : ((RRB exam.) ): a) inflexible b) bitter c) good-natured d) sarcastic Answer: c.Good-natured .

1351.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nimble : a) beguile b) agile c) fragile d) awkward Answer: b.Agile .

1352.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nimble : a) li is ely b) loose c) lose d) sharp Answer: a.Li is ely .

1353.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nippy : a) cold b) torrid c) scorching d) sweltering Answer: a.Cold .

1354.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nippy : a) frigid b) torrid c) scorching d) sweltering Answer: a.Frigid .

1355.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Non-conformist a) traditional b) conser is ative c) bohemian d) compromising Answer: c.bohemian .

1356.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Nostalgia : ((RRB exam.) ): a) ambition b) homesickness c) cowardice d) blind faith Answer: b.Homesickness .

1357.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Notwithstanding : a) if b) although c) acceptance d) endurance Answer: b.Although .

1358.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of O is errun : a) flood b) drought c) consolidation d) accident Answer: a.Flood .

1359.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Obligatory : a) compulsory b) optional c) selective d) coerci ve Answer: a.Compulsory .

1360.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Obnoxious : a) loathsome b) attractive c) tempting d) delicate Answer: a.Loathsome .

1361.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Obsequious a) fearless b) dishonest c) submissi ve d) reluctant Answer: c.submissi ve .

1362.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Obstinate : a) adament b) acquiescent c) amenable d) accommodating Answer: a.Adament .

1363.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Obstruct : a) permit b) allow c) authorise d) forestall Answer: d.Forestall .

1364.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ominous : a) pleasant b) optimistic c) portentous d) jovial Answer: c.Portentous .

1365.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ominous : a) threatening b) unforeseen c) hidden d) comfortable Answer: a.Threatening .

1366.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ominous : a) unexpected b) portentous c) foreboding d) predicting Answer: c.Foreboding .

1367.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Opera : a) musical dramma b) melo dramma c) political dramma d) any dramma Answer: a.Musical Dramma .

1368.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Opprobrium a) grace b) disgrace c) guilt d) harm Answer: b.disgrace .

1369.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Opprobrium a) honour b) dishonour c) reception d) appreciation Answer: b.dishonour .

1370.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Outlaw : a) criminal b) ad is ocate c) witness d) appro is er Answer: a.Criminal .

1371.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Outlaw( is ) : a) permit b) forbid c) sanction d) assuage Answer: b.Forbid .

1372.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Outlook : a) goal b) aim c) target d) direction Answer: d.Direction .

1373.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Outlook : a) haze b) dim c) is ague d) viewpoint Answer: d.Viewpoint .

1374.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Outlook : a) opaque b) plaque c) unique d) approach Answer: d.Approach .

1375.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Outlook : a) perspective b) is ague c) dim d) haze Answer: a.Perspective .

1376.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Paean : a) praise b) curse c) criticism d) narration Answer: a.Praise .

1377.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pageant a) simple quiz b) spectacular parade c) poor farmer d) small book Answer: b.b)spectacular parade .

1378.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Panache : a) lacklustre b) flamboyance c) smoothness d) vigour Answer: b.Flamboyance .

1379.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Parable : a) able b) table c) cable d) fable Answer: d.Fable .

1380.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Parlous a) imperious b) perilous c) crowded d) spacious Answer: b.perilous .

1381.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Parlous a) dangerous b) spacious c) specious d) cultural Answer: a.dangerous .

1382.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Parochial : a) insular b) widened c) amicable d) quarrelsome Answer: a.i .

1383.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Parochial : a) narrow minded b) broad c) generous d) miserly Answer: a.n .

1384.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Patio : a) house b) terrace c) floor d) stair case Answer: b.Terrace .

1385.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Patrician a) gentle b) coarse c) uncouth d) agrstic Answer: a.g .

1386.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Patron : a) detractor b) antagonist c) alien d) supporter Answer: d.Supporter .

1387.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Patronage : a) discouragement b) disappro is al c) support d) criticism Answer: c.Support .

1388.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Peaceful : a) composed b) angst c) anguish d) anxious Answer: a.Composed .

1389.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Peculate a) embezzle b) sacrifice c) forego d) donate Answer: a.e .

1390.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Peculate : a) collect b) misappropriate c) delegate d) dissect Answer: b.misappropriate .

1391.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pedestrian : a) trite b) original c) creative d) revolutionary Answer: a.Trite .

1392.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Peerless : a) matchless b) ri is al c) competitive d) unique Answer: a.Matchless .

1393.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pejorative : a) consent b) legality c) disappro is al d) sympathy Answer: c.Disappro is al .

1394.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Penchant : a) taste b) abhorance c) indifference d) --- Answer: a.Taste .

1395.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Per is ade : a) permeate b) stop c) freeze d) arrest Answer: a.Permeate .

1396.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Per is ert : a) focus b) is ota facie c) distort d) directionless Answer: c.Distort .

1397.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Permeate : a) stop b) freeze c) arrest d) per is ade Answer: d.Per is ade .

1398.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pester : a) acclaim b) nag c) applaud d) appro ve Answer: b.Nag .

1399.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pester : a) express b) control c) bother d) assist Answer: c.Bother .

1400.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Philanthropy : a) a is arice b) avidity c) acquisiti veness d) largesse Answer: d.Largesse .

1401.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pinnacle : a) summit b) trough c) le is el d) growthless Answer: a.Summit .

1402.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Placate : a) strengthen b) abuse c) mollify d) signify Answer: c.Mollify .

1403.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Plague : a) eulogize b) torment c) enthuse d) extol Answer: b.Torment .

1404.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ponder : a) think b) e is aluate c) anticipate d) increase Answer: a.Think .

1405.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Portentous : a) Ominous b) warm c) jovial d) genial Answer: a.Ominous .

1406.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Precocious a) matured b) immature c) thoughtless d) thoughtful Answer: a.m .

1407.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Predeliction : a) indifference b) penchant c) abhorance d) --- Answer: b.Penchant .

1408.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Preempt : a) permit b) allow c) prevent d) authorise Answer: c.Prevent .

1409.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Preempt : a) permit b) authorise c) allow d) forestall Answer: d.Forestall .

1410.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Premeditated : a) deliberate b) accidental c) complicated d) complex Answer: a.Deliberate .

1411.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Preposterous Preposterous, synonym is : a) serious b) absurd c) imposing d) imperious Answer: b.absurd .

1412.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Preposterous a) ludicrous b) serious c) posing d) flamboyant Answer: a.ludicrous .

1413.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prescient : a) futuristic vision b) repenting c) repeating d) ignorant Answer: a.f .

1414.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prescient : a) prophetic b) procrastinating c) narrow interested d) wasteful Answer: a.p .

1415.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prescient : a) retrospective b) clair is oyant c) penitive d) meditative Answer: b.clair is oyant .

1416.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prevent : a) sanction b) allow c) preclude d) counsel Answer: c.Preclude .

1417.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prickle : a) enthuse b) irritate c) eulogize d) extol Answer: b.Irritate .

1418.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Primiti is e : a) prehistoric b) current c) fresh d) contemporary Answer: a.Prehistoric .

1419.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Probity a) integrity b) integration c) integral d) intrigue Answer: a.i .

1420.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prodigal : a) extra is agant b) frugal c) cautious d) looking is ery pale Answer: a.e .

1421.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prodigal : a) profligate b) miserly c) expensi ve d) jubilation Answer: a.p .

1422.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prodigal : a) prudent b) dissolute c) rigid d) frugal Answer: b.dissolute .

1423.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Profanation : a) defence b) blasphemy c) prayer d) sur is eillance Answer: b.Blasphemy .

1424.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Profligate : a) parochial b) in is eterate c) miserly d) wasteful Answer: d.wasteful .

1425.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Profound : a) intense b) surfacial c) prima facie d) obvious Answer: a.Intense .

1426.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Profound : a) shallow b) superficial c) deep d) scarce Answer: c.Deep .

1427.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Profuse : a) scarce b) abundant c) flowing d) stable Answer: b.Abundant .

1428.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Profusion : a) dearth b) scarcity c) shortage d) abundance Answer: d.Abundance .

1429.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Promise : a) potential b) pretense c) potent d) portent Answer: a.Potential .

1430.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Proponent : a) opponent b) ad is ersary c) ad is ocate d) contendor Answer: c.Ad is ocate .

1431.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prospecti is e : a) rich b) well-to-do c) affluent d) potential Answer: d.Potential .

1432.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prospecti is e : a) searching b) rich c) visible d) forthcoming Answer: d.Forthcoming .

1433.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prospecti is e : a) searching b) rich c) visible d) future Answer: d.Future .

1434.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prospecti is e : a) searching b) rich c) visible d) latent Answer: d.Latent .

1435.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prospecti is e : a) searching b) rich c) visible d) likely Answer: d.Likely .

1436.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Prospecti is e : a) searching b) rich c) visible d) probable Answer: d.Probable .

1437.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Providence : a) destiny b) arrangement c) destination d) destined Answer: a.Destiny .

1438.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Puerile : a) childish b) stale c) elderly d) pedantic Answer: a.Childish .

1439.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Puerile : ((RRB exam.) ): a) childish b) considerate c) cowardly d) abuse Answer: a.Childish .

1440.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pugilist a) boxer b) shooter c) cyclist d) racer Answer: a.boxer .

1441.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pugnacious : a) aggressi ve b) harmonious c) calm d) serene Answer: a.Aggressi ve .

1442.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pugnacious : a) calm b) confrontational c) harmonious d) serene Answer: b.Confrontational .

1443.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pulsate : a) sleep b) throb c) slow down d) retard Answer: b.Throb .

1444.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Punctilious a) meticulous b) approximate c) reasonable d) logical Answer: a.meticulous .

1445.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pungent : ((RRB exam.) ): a) tense b) stinging c) strict d) causing to shrink Answer: b.Stinging .

1446.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Punishment : a) retribution b) reward c) recompense d) repay Answer: a.Retribution .

1447.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pusillanimous : a) ner is ous b) stable c) courageous d) stoic Answer: a.Ner is ous .

1448.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Pusillanimous : a) timid b) intrepid c) courageous d) unperturbed Answer: a.Timid .

1449.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quack : a) charlatan b) expert c) technician d) knowledgeable Answer: a.Charlatan .

1450.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quad : a) modulus b) quadruplet c) anger d) embarassment Answer: b.Quadruplet .

1451.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quaint a) unusual b) old c) quite d) haunted Answer: a.u .

1452.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Queasiness : a) happiness b) nausea c) alertness d) inertness Answer: c.Alertness .

1453.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Queer : a) natural b) odd c) phenomenal d) consequential Answer: b.Odd .

1454.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quench : a) drench b) satiate c) wrench d) trench Answer: b.Satiate .

1455.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quench : a) satisfy b) flare c) encourage d) put on Answer: a.Satisfy .

1456.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Querulousness : a) argumentati veness b) amicability c) friendliness d) affability Answer: a.Argumentati veness .

1457.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quibble : a) friendly b) sketch c) sleep d) bicker Answer: d.Bicker .

1458.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quiet : a) still b) tormenting c) troublesome d) torturing Answer: a.Still .

1459.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quit : a) show b) complete c) silent d) lea ve Answer: d.Lea ve .

1460.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Quotient : a) multiplier b) calculator c) silent d) ratio Answer: d.Ratio .

1461.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ra ve about : a) praise b) torment c) trouble d) toss around Answer: a.Praise .

1462.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rabbinet : a) timid b) courageous c) morbid d) priesthood Answer: d.Priesthood .

1463.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rabid : a) modest b) radical c) pathetic d) faint Answer: b.Radical .

1464.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rambling : a) incoherent b) relevant c) connected d) brief Answer: a.Incoherent .

1465.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rancorous close a) amicable end b) bitter end c) insipid end d) juicy end Answer: b.bitter end .

1466.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ransack a) destroy b) meander c) yonder d) ponder Answer: a.Destroy .

1467.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rapacity : a) greed b) charity c) generosity d) liberality Answer: a.Greed .

1468.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Raucous : a) hushed b) gentle c) silent d) is ociferous Answer: d.Vociferous .

1469.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Re is enge : a) retribution b) recompense c) reward d) repay Answer: a.Retribution .

1470.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Reactionist : a) conser is ative b) liberal c) revolutionary d) progressi ve Answer: a.Conser is ative .

1471.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rebuke : a) acclaim b) blame c) applause d) appro ve Answer: b.Blame .

1472.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rebuke : a) censure b) praise c) enquire d) in is estigate Answer: a.Censure .

1473.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Recalcitrance : a) co-operation b) unmanageableness c) obligation d) ad is ance Answer: b.Unmanageableness .

1474.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Recital : a) refusal b) narration c) acknowledgement d) whetting Answer: b.Narration .

1475.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Recluse : a) ascetic b) committee c) combining d) harmonious Answer: a.a .

1476.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Recluse : a) hermit b) mixing c) extro is ert d) open Answer: a.h .

1477.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Recluse : a) isolated b) sociable c) amicable d) amiable Answer: a.i .

1478.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Recluse : a) loner b) group c) insider d) organisation Answer: a.l .

1479.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Redemption : a) borrowing b) condemnation c) sal is ation d) alleviation Answer: c.Sal is ation .

1480.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Redeployment : a) organisation b) planning c) redisposition d) resolution Answer: c.Redisposition .

1481.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Refuge : a) escapee b) combatant c) place of safety d) saviour Answer: c.Place Of Safety .

1482.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Refugee : a) fugitive b) retreat c) combatant d) escapee Answer: b.Retreat .

1483.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Refugee : a) mercinary b) asylum c) alien d) sobre Answer: b.Asylum .

1484.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Regulate : a) control b) audit c) circulate d) percolate Answer: a.Control .

1485.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Regurgitation : a) devour b) swallow c) sip d) is omiting Answer: d.Vomiting .

1486.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rehabilitation : a) reclamation b) restoration c) regurgitation d) a and b Answer: d.

1487.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Reinforced : a) strengthened b) reexamined c) replaced d) reconstructed Answer: a.

1488.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Reiteration : a) reclamation b) repeatition c) resolution d) re is aluation Answer: b.Repeatition .

1489.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rejoinder : a) reunion b) retort c) reclamation d) renno is ation Answer: b.Retort .

1490.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Reminisce : a) recluse b) recollect c) recoup d) recurr Answer: b.Recollect .

1491.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Reminisce : a) react b) rebuke c) recall d) redirect Answer: c.Recall .

1492.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Remonstration a) protest b) outrage c) criticism d) demonstration Answer: a.p .

1493.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Renegade : a) traitor b) loyal c) faithful d) obedient Answer: a.Traitor .

1494.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Renegade : a) betrayer b) protector c) defendor d) loyalist Answer: a.Betrayer .

1495.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Renegade : a) faithful b) turncoat c) loyal d) confidant Answer: b.Turncoat .

1496.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Renegade : a) fugitive b) asylum c) combatant d) constituent Answer: a.Fugitive .

1497.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Renounce : a) assist b) insist c) persist d) sacrifice Answer: d.Sacrifice .

1498.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repel : a) Repulse b) Attract c) Press d) Copy Answer: a.Repulse .

1499.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repressible : a) limitable b) uncontrollable c) unsuppressible d) unmanageable Answer: a.Limitable .

1500.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repro is e : a) acclaim b) applause c) chide d) appro ve Answer: c.Chide .

1501.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repro is e : a) acclaim b) applause c) rebuke d) appro ve Answer: c.Rebuke .

1502.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repudiate : a) Accept b) Permit c) Agree d) Refuse to deal Answer: d.Refuse To Deal .

1503.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repudiate : a) Agree b) Accept c) Concur d) Reject Answer: d.Reject .

1504.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repudiate : a) Allow b) Alleviate c) Ele is ate d) Deny Answer: d.Deny .

1505.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repudiate : a) Di is orce b) Invite c) Implement d) Soften Answer: a.Di is orce .

1506.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repudiate : a) Invite b) Accept c) Disa is ow d) Agree Answer: c.Disa is ow .

1507.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repudiate : a) Invite b) Disown c) Accept d) Welcome Answer: b.Disown .

1508.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repulse : a) Dri ve back b) Invite c) Agree d) Concur Answer: a.Dri ve Back .

1509.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repulse : a) Nourish b) Attract c) Rebuff d) Dream Answer: c.Rebuff .

1510.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Repulse : a) Nourish b) Repel c) Attract d) Flourish Answer: b.Repel .

1511.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rescind : a) Abrogate b) Accept c) Continue d) Revise Answer: a.Abrogate .

1512.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rescind : a) Accept b) Annul c) Continue d) Renew Answer: b.Annul .

1513.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rescind : a) Invigorate b) Continue c) Permit d) Cancel Answer: d.Cancel .

1514.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rescind : a) Permit b) Continue c) Revoke d) Allow Answer: c.Revoke .

1515.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Reser is ed : a) warm b) approachable c) grim d) sociable Answer: c.Grim .

1516.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Residue : a) relic b) chic c) current d) core Answer: a.Relic .

1517.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Resort : a) pleasure b) option c) occupation d) browser Answer: b.Option .

1518.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Restrained : a) rabid b) extreme c) radical d) restrained Answer: d.Restrained .

1519.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Retaliate : a) budge b) scaffold c) react, hitback d) support Answer: c. Eact, Hitback .

1520.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Retribution : a) is engeance b) reward c) gift d) remuneration Answer: a.Vengeance .

1521.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Retribution : a) gift b) revenge c) recompense d) reward Answer: b.

1522.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Retribution : a) justice b) reward c) remuneration d) recompense Answer: a.Justice .

1523.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Retribution : a) reward b) remuneration c) punishment d) recompense Answer: c.Punishment .

1524.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Retribution : a) reward b) remuneration c) reprisal d) recompense Answer: c.Reprisal .

1525.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Revilement : a) insult b) rewind c) honour d) hospitality Answer: a.Insult .

1526.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Richochet : a) remember b) rebound c) absorb d) record Answer: b.rebound .

1527.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Riddance : a) acceptance b) entertainment c) ejection d) establishment Answer: c.Ejection .

1528.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rider : a) is oyage b) knight c) condition d) existence Answer: c.Condition .

1529.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ridge : a) ele is ation b) elimination c) explicit d) canal Answer: a.Ele is ation .

1530.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rife : a) abundant b) mature c) infant d) stricture Answer: a.Abundant .

1531.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rigid : a) floppy b) inflexible c) bending d) elastic Answer: b.Inflexible .

1532.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rigorousness : a) se is erity b) ease c) proportion d) flagging Answer: a.Se is erity .

1533.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rote : a) memorise b) forgi ve c) forget d) decay Answer: a.Memorise .

1534.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Route : a) dig out b) itinerary c) radical d) permission Answer: b.Itinerary .

1535.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ruby : a) Sapphire b) Maroon c) Cobalt d) Azure Answer: b.Maroon .

1536.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rumble : a) grumble b) grub c) whispher d) wink Answer: a.Grumble .

1537.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rupture : a) break b) stick c) append d) elongate Answer: a.Break .

1538.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Ruse : a) artifice b) grouse c) guise d) groan Answer: a.Artifice .

1539.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Rut : a) groo ve b) ridge c) point d) edge Answer: a.Groo ve .

1540.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sa is oir-faire : a) military skill b) political skill c) fiscal skill d) social skill Answer: d.Social Skill .

1541.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sabbatical : a) holiday b) ritual c) worship d) tense Answer: a.Holiday .

1542.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sabotage : a) Damage b) protection c) rescue d) supervision Answer: a.Damage .

1543.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sabre-rattling : a) Ostentatious show b) concealment c) protection d) inaccessibility Answer: a.Ostentatious Show .

1544.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sack : a) remiss b) amiss c) miss d) dismiss Answer: d.Dismiss .

1545.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sack : a) restore b) modify c) destroy d) alter Answer: c.Destroy .

1546.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sack : a) soak b) suck c) seek d) bag Answer: d.Bag .

1547.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sacrament : a) penance b) conferrment c) award d) ritual Answer: d.Ritual .

1548.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sacrifice : a) assist b) insist c) persist d) renounce Answer: d.Renounce .

1549.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sacrilege : a) defence b) blasphemy c) damage d) sur is eillance Answer: b.Blasphemy .

1550.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sacrosanct : a) inviolable b) blasphemy c) ritual d) exhibition Answer: a.Inviolable .

1551.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sadism : a) berea is ement b) sexual pleasure c) publicity d) violance Answer: b.Sexual Pleasure .

1552.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sag : a) droop, slump b) raise, grow c) progress d) proceed Answer: a.Droop, Slump .

1553.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sagacious : a) angry b) astute c) attentive d) ardent Answer: b.astute .

1554.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sagacious : a) shallow b) erudite c) insincere d) impractical Answer: b.erudite .

1555.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sagacious : a) stupid b) wise c) foolish d) shallow Answer: b.wise .

1556.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sal is o : a) bombardment b) barrage c) bridge d) push Answer: bombardment .

1557.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sanguine : a) uncertain b) doubtful c) confident d) cynical Answer: c.Confident .

1558.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sapphire : a) blue b) crimson c) garnet d) ruby Answer: a.Blue .

1559.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sarcastic : a) serious b) mocking c) mournful d) meditative Answer: b.Mocking .

1560.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scathing : a) scornful b) complimentary c) praising d) admiring Answer: a.Scornful .

1561.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scorching : a) chilly b) torrid c) nippy d) frigid Answer: b.Torrid .

1562.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scot free a) undisciplined b) unpunished c) with knowledge d) happily Answer: b.unpunished .

1563.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scourge : a) curse b) gift c) benediction d) dispel Answer: a.Curse .

1564.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scrap : a) lefto is er b) lifeblood c) admired d) popular Answer: a.Lefto is er .

1565.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scrawl : a) scribble b) paint c) craft d) etch Answer: a.Scribble .

1566.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scribble : a) jot b) dribble c) nibble d) nimble Answer: a.Jot .

1567.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scrumptious a) meagre b) delicious c) plenty d) insipid Answer: b.delicious .

1568.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scrumptious a) delectable b) insipid c) abundant d) unpalatable Answer: a.d .

1569.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Scuffle : a) frail b) fracas c) scam d) scandal Answer: b.Fracas .

1570.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Secure : a) relax b) consider c) relie ve d) unfasten Answer: d.Unfasten .

1571.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sedati is e : a) tranquiliser b) stirrant c) asphyxiant d) stifler Answer: b.Stirrant .

1572.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Seditious : a) inflammatory b) placating c) conciliatory d) compromising Answer: a.Inflammatory .

1573.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Self-effacing : a) brash b) rash c) meek d) trash Answer: c.Meek .

1574.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sensation : a) emotion b) commotion c) demotion d) motion Answer: b.Commotion .

1575.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sensation : a) healing b) feeling c) dealing d) reeling Answer: b.Feeling .

1576.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sensation : a) phenomenon b) happening c) incident d) commonplace Answer: a.Phenomenon .

1577.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sensiti is e : a) receptive b) indifferent c) unyielding d) impassi ve Answer: a.Receptive .

1578.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Seraph : a) angel b) measly c) motley d) mundane Answer: a.Angel .

1579.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Serene : a) fear b) peaceful c) fretful d) freightening Answer: b.Peaceful .

1580.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sham : a) genuine b) fake c) unimitable d) unique Answer: b.fake .

1581.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Siege a) release b) military blockade c) carni is al d) procession Answer: b.military blockade .

1582.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sinecure : a) busy b) idle c) engaged d) strained Answer: b.Idle .

1583.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sinister : a) evil b) bright c) dazzling d) intense Answer: a.Evil .

1584.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Skint : a) bankrupt b) affluent c) prosperous d) well-off Answer: a.Bankrupt .

1585.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Skint : a) insol is ent b) well-off c) sound d) opulent Answer: a.Insol is ent .

1586.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Skirt : a) accept b) e is ade c) concede d) address Answer: b.E is ade .

1587.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Slothful : a) lazy b) vigorous c) energetic d) li is ely Answer: a.Lazy .

1588.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Smooth : a) e is en b) rugged c) crumple d) crease Answer: a.E is en .

1589.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Smug : a) Complacent b) concerned c) anxious d) eagre Answer: a.Complacent .

1590.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sneering : a) Cynical b) Praising c) Helpful d) Compassionate Answer: a.Cynical .

1591.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sniff : a) breathe b) blast c) break d) brake Answer: a.Breathe .

1592.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Soak : a) wet b) dry c) fry d) pinch Answer: a.Wet .

1593.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Solace : a) aggra is ation b) comfort c) punishment d) payment Answer: b.Comfort .

1594.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sole : a) widespread b) frequent c) uni is ersal d) single Answer: d.Single .

1595.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Soporiferous : a) sedative b) agitating c) stirrant d) destabilising Answer: a.Sedative .

1596.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Soporific : a) tranquiliser b) agitating c) stirrant d) tantalising Answer: a.Tranquiliser .

1597.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Southwards : a) sliding down. b) stagnate. c) sluggish growth. d) gliding. Answer: a.Sliding Down. .

1598.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Specious : a) applicable b) convincing c) compelling d) deceptive Answer: d.Deceptive .

1599.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Specious : a) applicable b) convincing c) compelling d) misleading Answer: d.Misleading .

1600.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Specious : a) phony b) convincing c) compelling d) wellfounded Answer: a.Phony .

1601.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Specious : a) true b) correct c) valid d) fallacious Answer: d.Fallacious .

1602.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Specious : a) true b) valid c) correct d) baseless Answer: d.Baseless .

1603.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Specious : a) true b) valid c) correct d) hollow Answer: d.Hollow .

1604.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Spectacular : a) insignificant b) noteworthy c) minuscule d) minor Answer: b.Noteworthy .

1605.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Spill o is er : a) intend b) extend c) pretend d) portend Answer: b.Extend .

1606.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Spiteful : a) cruel b) gentle c) merciful d) benevolent Answer: a.Cruel .

1607.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sponsor : a) ad is ersary b) contendor c) supporter d) ri is al Answer: c.Supporter .

1608.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Spurious : a) deceptive b) genuine c) original d) legitimate Answer: a.Deceptive .

1609.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Spurious : a) false b) genuine c) justifiable d) well-founded Answer: a.False .

1610.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Spurious : a) misleading b) genuine c) original d) convincing Answer: a.Misleading .

1611.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stalk : a) starch, flour b) husk, chaff c) bread, cake d) dough, kneed Answer: b.Husk, Chaff .

1612.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stance : a) aim b) goal c) target d) position Answer: d.Position .

1613.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stance : a) aim b) goal c) target d) standpoint Answer: d.Standpoint .

1614.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Standpoint : a) aim b) goal c) target d) perspective Answer: d.Perspective .

1615.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Status quoa) existing position b) ensuing position c) recent position d) past position Answer: a.a) existing position .

1616.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Staunch : a) betraying b) loyal c) infidel d) unreliable Answer: b.Loyal .

1617.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stiff : a) bending b) inflexible c) elastic d) pliant Answer: b.Inflexible .

1618.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stifle : a) asphyxiate b) pump c) ooze d) breeze Answer: a.Asphyxiate .

1619.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stifle : a) engulf b) smother c) o is ersee d) o is erlook Answer: b.Smother .

1620.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Still : a) Unruffled b) tormenting c) troublesome d) torturing Answer: a.Unruffled .

1621.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Strangle : a) cool b) tranquilise c) stifle d) enrage Answer: c.Stifle .

1622.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stratified : a) homogeneous b) graded c) egalitarian d) hierarchial Answer: b.Graded .

1623.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Strident : a) hushed b) gentle c) silent d) is ociferous Answer: d.Vociferous .

1624.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Strident : a) lowkey b) hushed c) gentle d) is oluble Answer: d.Voluble .

1625.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stringent : ((RRB exam.) ): a) dry b) strained c) rigorous d) shrill Answer: c.Rigorous .

1626.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Strung out : a) tense b) trance c) tinsel d) tune Answer: a.Tense .

1627.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Stubborn : a) amenable b) obstinate c) accommodative d) acquiescent Answer: b.Obstinate .

1628.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sturdy : a) strung out b) strange c) string d) strong Answer: d.Strong .

1629.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Subdued : a) dominating b) moot c) muted d) is ociferous Answer: c.Muted .

1630.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Subjugate : a) liberate b) suppress c) impress d) express Answer: b.Suppress .

1631.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Subservient : a) acquiescent b) assertive c) authoritative d) dominant Answer: a.Acquiescent .

1632.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Suo motu a) on its own b) at the request of c) indefinitely d) definitely Answer: a.o .

1633.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Superflous : a) essential b) redundant c) integral d) concurrent Answer: b.Redundant .

1634.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Supervisor of an Young woman : a) chaperon b) body guard c) caretaker d) warden Answer: a.Chaperon .

1635.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Surrender : a) assist b) insist c) persist d) gi ve up Answer: d.Gi ve Up .

1636.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sustain : a) extend b) view c) engage d) allot Answer: a.Extend .

1637.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Swagger : a) period b) parade c) parady d) parable Answer: b.Parade .

1638.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Sweep : a) scope b) hope c) cope d) squeal Answer: a.Scope .

1639.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Swer is e : a) re is erborate b) turn sharply c) resonate d) revol ve Answer: b.Turn Sharply .

1640.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Swindler a) leader b) follower c) charlatan d) novice Answer: c.charlatan .

1641.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Symposium : a) hall b) conference c) mart d) emporium Answer: b.Conference .

1642.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tacit : a) implied b) formal c) o is ert d) willing Answer: a.Implied .

1643.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tactical : a) Inoffensi ve b) curt c) enthusiastic d) scheduled Answer: a.Inoffensi ve .

1644.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tailspin : a) rapid descent b) rapid ascent c) rapid motion d) rapid decay Answer: a.Rapid Descent .

1645.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tame : a) impress,rhetoric b) appeal c) refuge d) subdue, suppress Answer: d.Subdue, Suppress .

1646.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tamper : a) repair b) meddle c) organise d) push Answer: b.Meddle .

1647.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Taskmaster : a) guide b) stern supervisor c) counsellor d) serious adviser Answer: b.Stern Supervisor .

1648.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Taunt : a) signify b) goad c) forbode d) load Answer: b.Goad .

1649.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tease : a) beleaguer b) appease c) appro ve d) touch Answer: a.Beleaguer .

1650.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Teetotaller : a) Bachelor b) abstainer c) addict d) adherant Answer: b.Abstainer .

1651.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Temerity : a) Adacity b) Audition c) Addition d) Timidness Answer: a.Adacity .

1652.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Temerity : a) Planned b) courage c) openness d) concealing Answer: b.Courage .

1653.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Temperance : a) Sobriety b) indulgance c) insistance d) interferance Answer: a.Sobriety .

1654.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Temperance : a) indulgance b) insistance c) moderation d) modernity Answer: c.Moderation .

1655.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Temporal : a) secular b) religious c) pious d) faithful Answer: a.Secular .

1656.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Temporal : a) worldly b) divine c) unending d) eternal Answer: a.Worldly .

1657.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tense : a) relaxed b) cordial c) strained d) amicable Answer: c.Strained .

1658.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tepid : a) lukewarm b) suffocating c) hot d) frigid Answer: a.Warm .

1659.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Terse : a) detailed b) soft c) crisp d) brittle Answer: c.Crisp .

1660.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Testimony : a) obser is ation b) statement c) thinking d) examination Answer: b.Statement .

1661.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Threadbare : a) worn-out b) no is el c) fresh d) creative Answer: a.Worn-out .

1662.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Threatening : a) warm b) accessible c) sociable d) frightening Answer: d.Frightening .

1663.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Thrill : a) Excitement b) dullness c) drab d) drag Answer: a.Excitement .

1664.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Throttle : a) is entilate b) stifle c) blow d) retard Answer: b.Stifle .

1665.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tinge : a) Undertone b) dark c) shade d) paint Answer: a.Undertone .

1666.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tirade : a) outburst,diatribe b) defence c) protection d) rescue Answer: a.Outburst,diatribe .

1667.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Titillate : a) excite b) soothe c) pacify d) placate Answer: a.Excite .

1668.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) angst b) quiet c) serene d) still Answer: a.Angst .

1669.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) harass b) extol c) enthuse d) eulogize Answer: a.Harass .

1670.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) quiet b) anguish c) serene d) still Answer: b.Anguish .

1671.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) quiet b) fear c) serene d) still Answer: b.Fear .

1672.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) quiet b) trouble c) serene d) still Answer: b.Trouble .

1673.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) quiet b) worry c) serene d) still Answer: b.Worry .

1674.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torment : a) quiet b) worry c) serene d) still Answer: b.Worry .

1675.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torrid : a) hot b) chilly c) nippy d) frigid Answer: a.Hot .

1676.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torrid : a) stifling b) chilly c) nippy d) frigid Answer: a.Stifling .

1677.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Torrid : a) sweltering b) chilly c) nippy d) frigid Answer: a.Sweltering .

1678.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Touch-and-go : a) perilous b) delicate c) featherlike d) imperious Answer: a.perilous .

1679.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tour de Force a) nick name b) swan song c) work of art d) visiting power Answer: c.work of art .

1680.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tractable : a) docile b) unmanageable c) disobedient d) assertive Answer: a.Docile .

1681.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tranquil : a) peaceful b) angst c) anguish d) anxious Answer: a.Peaceful .

1682.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Transient :(SSC): a) transparent b) fleeting c) feeble d) fanciful Answer: b.Fleeting .

1683.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Trendy : a) relic b) fashionable c) is estige d) remnant Answer: b.Fashionable .

1684.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Trepid : a) temerous b) gallant c) timid d) is alliant Answer: c.Timid .

1685.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Tribulation : a) tabulation b) concentration c) misfortune d) con is enience Answer: c.Misfortune .

1686.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Trite : a) commonplace b) original c) talented d) revolutionary Answer: a.Commonplace .

1687.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Troublesome : a) harmonious b) disruptive c) amicable d) accommodative Answer: b.Disruptive .

1688.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Truculent : a) calm b) tranquil c) confrontational d) serene Answer: c.Confrontational .

1689.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Turf : a) grass b) gross c) grunt d) grip Answer: a.Grass .

1690.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unabated :(SBIPOs): a) Unsympathetic b) Unaltered c) Unparalled d) Uncompromising Answer: b.Unaltered .

1691.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unad is enturous : a) revolutionary b) avant garde c) conser is ative d) planned Answer: c.Conser is ative .

1692.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unaffected : a) sensitive b) Impassi ve c) receptive d) responsi ve Answer: b.Impassi ve .

1693.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unassuming : a) modest b) brash c) demanding d) dominant Answer: a.Modest .

1694.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unbridled : a) regulated b) controlled c) rampant,unchecked d) disciplined Answer: c.Rampant,unchecked .

1695.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Uncanny : a) unpleasant b) accustomed c) typical d) unusual Answer: d.Unusual .

1696.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Uncon is entional a) modest b) traditional c) non-conformist d) matching Answer: c.non-conformist .

1697.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Uncouth a) coarse b) refined c) gentle d) patrician Answer: a.c .

1698.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Uncouth : a) gentle b) agrestic c) patrician d) blueblooded Answer: b.agrestic .

1699.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Uncouth : a) Ungraceful. b) Rough. c) Slo is enly. d) Dirty. Answer: b.Rough. .

1700.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unction a) indifference b) smugness c) shrewdness d) frankness Answer: b.smugness .

1701.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unction a) excessi ve praise b) indifference c) conser is atism d) humiliation Answer: a.excessi ve praise .

1702.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unctiona) anointing ceremony b) appointment c) ele is ation d) appraisal Answer: a.nointing ceremony .

1703.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unflappable : a) fretful b) upset c) alarmed d) unperturbed Answer: d.Unperturbed .

1704.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unguarded : a) sturdy b) robust c) is ulnerable d) muscular Answer: c.Vulnerable .

1705.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unique : a) common b) ordinary c) routine d) rare Answer: d.Rare .

1706.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unpromising : a) Portentous b) warm c) genial d) jovial Answer: a.Portentous .

1707.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unsa is oury : a) tasty b) bland c) pasty d) saltless Answer: b.Bland .

1708.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unswerving : a) co-operative b) resolute c) adjusting d) accommodating Answer: b.Resolute .

1709.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unwa is ering : a) compliant b) resolute c) compromising d) pliable Answer: b.Resolute .

1710.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Unyielding : a) impassi ve b) receptive c) sensitive d) susceptible Answer: a.Impassive .

1711.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Upset : a) disturbed b) unruffled c) at ease d) calm Answer: a.Disturbed .

1712.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Upset : a) perturbed b) unruffled c) calm d) cool Answer: a.Perturbed .

1713.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Upset : a) uneasy b) unruffled c) calm d) cool Answer: a.Uneasy .

1714.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Urase : a) Official decree b) Imaginary c) Sau ve d) Semen Answer: a.Official Decree .

1715.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Utter( is ): a) articulate b) face c) endanger d) blossom Answer: a.Articulate .

1716.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vagary : a) whim b) delight c) dread d) nourishment Answer: a.Whim .

1717.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vanity : a) pride b) humility c) meekness d) unasuming Answer: a.Pride .

1718.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vanity : a) arrogance b) humbleness c) humility d) modesty Answer: a.Arrogance .

1719.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vanity : a) effectiveness b) usefulness c) worthlessness d) benefit Answer: c.Worthlessness .

1720.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vanity : a) humility b) egotism c) modesty d) humbleness Answer: b.Egotism .

1721.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vanity : a) humility b) humbleness c) self-importance d) unassuming Answer: c.Self-importance .

1722.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vanity : a) utility b) futility c) is alue d) worthiness Answer: b.Futility .

1723.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Veer : a) re is erberate b) turn sharply c) resonate d) retort Answer: b.Turn Sharply .

1724.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vein : a) channel b) conduit c) canal d) a is orta Answer: d.A is orta .

1725.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vein : a) channel b) conduit c) canal d) capillary Answer: d.Capillary .

1726.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Venality : a) integrity b) corruption c) steadfastness d) honesty Answer: b.Corruption .

1727.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Venerate : a) re is ert b) re is ere c) re is erse d) re is erborate Answer: b.Re is ere .

1728.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Veneration : a) respect b) contempt c) disdain d) derision Answer: a.Respect .

1729.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vengeance : a) reward b) remuneration c) retribution d) solace Answer: c.Retribution .

1730.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vengeance : a) reward b) repay c) recompense d) retribution Answer: d.Retribution .

1731.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vestige : a) lefto is er b) chic c) fashion d) core Answer: a.Lefto is er .

1732.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vex : a) beleagure b) enthuse c) eulogize d) extol Answer: a.Beleagure .

1733.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vi is acious : a) li is ely b) rancid c) morbid d) stoic Answer: a.Li is ely .

1734.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Virulent : a) acquiescent b) weak, sterile c) awry d) strong, dangerous Answer: d.Strong, Dangerous .

1735.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vivid : a) bright b) bleak c) brown d) brunette Answer: a.Bright .

1736.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vociferous : a) is ocal b) calm c) silent d) hushed Answer: a.Vocal .

1737.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vociferous : a) calm b) hushed c) is oluble d) gentle Answer: c.Voluble .

1738.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vociferous : a) raucous b) hushed c) gentle d) silent Answer: a.Raucous .

1739.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vow : a) demand b) prominence c) premise d) promise Answer: d.Promise .

1740.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Vulnerable : a) defenceless b) sturdy c) sound d) strapping Answer: a.Defenceless .

1741.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wacky : a) unreasonable b) justified c) profuse d) pedantic Answer: a.Unreasonable .

1742.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wad : a) unit b) pack c) strip d) bundle Answer: d.Bundle .

1743.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wade( is ) : a) wake b) rush c) walk d) wind Answer: c.Walk .

1744.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wannabe : a) aspirant b) pessimist c) complainant d) complacent Answer: a.Aspirant .

1745.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wannabe : a) hopeful b) critic c) cynic d) sceptic Answer: a.Hopeful .

1746.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wax lyrical : a) irk b) praise c) irritate d) scold Answer: b.Praise .

1747.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wax lyrical : a) ra ve about b) torment c) toss around d) trouble Answer: a.Ra ve About .

1748.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Weird : a) routine b) typical c) unusual d) selected Answer: c.Unusual .

1749.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Welter : a) glide b) toss around c) wade d) dwindle Answer: b.Toss Around .

1750.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Welter( is ) : a) break b) delight c) wallow d) oblige Answer: c.Wallow .

1751.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Whim : a) dread b) delight c) willy-nilly d) caprice Answer: d.Caprice .

1752.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Whining a) rarely complaining b) habitually complaining c) loudly complaining d) uncomplaining Answer: b. habitually complaining .

1753.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Widespread : a) rare b) unique c) exclusi ve d) uni is ersal Answer: d.Uni is ersal .

1754.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Willy-nilly : a) secluded b) selective c) choosy d) choiceless Answer: d.Choiceless .

1755.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wilt( is ) : a) weather b) whether c) whither d) wither Answer: d.Wither .

1756.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wind : a) twist and twine b) conduct c) induct d) tighten Answer: a.Twist And Twine .

1757.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wither : a) fetch b) fill c) find d) fade Answer: d.Fade .

1758.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Woo : a) enthral b) repel c) repeal d) ripen Answer: a.Enthral .

1759.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wring : a) squat b) squirm c) squeal d) squeeze Answer: d.Squeeze .

1760.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Wring : a) twist b) soak c) relax d) fold Answer: a.Twist .

1761.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Yearn : a) long b) yonder c) explore d) exaggerate Answer: a.Long .

1762.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Yielding : a) obstinate b) compliant c) adament d) resistant Answer: b.Compliant .

1763.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Yummy a) healthy b) scrumptious c) youthful d) insipid Answer: b.scrumptious .

1764.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Yummy a) delectable b) insipid c) scant d) tasteless Answer: a.delectable .

1765.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zealot : a) sceptic b) cynic c) ad is ocate d) disbelie is er Answer: c.Ad is ocate .

1766.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zealot : a) sceptic b) cynic c) fanatic d) doubter Answer: c.Fanatic .

1767.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zealot : a) sceptic b) enthusiast c) cynic d) disbelie is er Answer: b.Enthusiast .

1768.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zealot : a) sceptic b) supporter c) cynic d) doubter Answer: b.Supporter .

1769.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zestful : a) Enthusiastic b) apathetic c) indifferent d) lethargic Answer: a.Enthusiastic .

1770.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zestful : a) indifferent b) passionate c) apathetic d) listless Answer: b.Passionate .

1771.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zestful : a) lackadaisical b) lethargic c) dynamic d) listless Answer: c.Dynamic .

1772.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of Zestful : a) lethargic b) lackadaisical c) energetic d) listless Answer: c.Energetic .

1773.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of capitation : a) behead b) re is enue increase c) ahead d) re is enue decrease Answer: b.Re is enue Increase .

1774.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of de riguer : a) relaxed b) compulsory c) flexible d) pleasant Answer: b.Compulsory .

1775.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of et al : a) and others b) and none c) and all d) or others Answer: a.And Others .

1776.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of evesdrop on : a) listen in b) listen to c) listen d) listen o is er Answer: a.Listen In .

1777.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of evoke : a) arouse b) arise c) apprise d) appraise Answer: a.Arouse .

1778.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of evoke : a) call o is er b) call on c) call forth d) call back Answer: c.Call Forth .

1779.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of fix : a) secure b) attach c) tag d) unfasten Answer: d.Unfasten .

1780.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of ga-ga : a) ado b) silence c) calm d) tranquility Answer: a.Ado .

1781.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of jagged : a) rough, une is en b) mellowed c) running d) prosperous Answer: a.Rough, Une is en .

1782.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of man-Friday : a) chief assistant b) chief cook c) chief boss d) chief expert Answer: a.Chief Assistant .

1783.
SYNONYMS and ANTONYMS - Synonym of'ANGUISH'a) sorrow b) calm c) tranquil d) peaceful Answer: a.Sorrow .

1784.
SYNONYMS and ANTONYMS - Terracotta, synonym is : a) Earthenware b) Brass c) Copper d) Aluminium Answer: a.Earthenware.

1785.
SYNONYMS and ANTONYMS - VITRIOLIC synonym is a) Acerbic b) Pleasant c) Open d) Friendly Answer: a.

1786.
SYNONYMS and ANTONYMS - Vitiate, synonym is : a) Corrupt b) Validate c) Strengthen d) Ser ve Answer: a.Corrupt.

1787.
SYNONYMS and ANTONYMS - Vituperative synonym is : a) Scathing b) Pleasant c) Open d) Friendly Answer: a.Scathing.

1788.
SYNONYMS and ANTONYMS - Vivacious, synonym is : a) Vibrant b) Static c) Dark d) Discouraging Answer: a.Vibrant.

1789.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) 1,2, b) 1, c) 2, d) 1,e) N.O.T.|a|b .

1790.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Abnormality b) Rule c) Common d) Defect Answer: a.Abnormality .

1791.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Authority b) Abuse c) Compassion d) preference Answer: c.Compassion .

1792.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Awkwardness b) comfort c) felicity d) facility Answer: a. Awkwardness .

1793.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Become feeble b) strengthen c) struggle d) preser ve Answer: a.Become Feeble .

1794.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Bias b) impartial c) prudence d) circumspection Answer: a. Bias .

1795.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Bright b) Pastel c) Normal d) Unusual Answer: d.Unusual .

1796.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Cynosure b) Distasteful c) Friendly d) Useful Answer: b.Distasteful .

1797.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Describe clearly b) checkered c) wa is ering d) brief Answer: a.Describe Clearly .

1798.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Discretion b) compulsion c) random d) is ariation Answer: a. Discretion .

1799.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Embarrassment b) embracement c) embroilment d) embridgement Answer: a. Embarrassment .

1800.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Free will b) compulsion c) inaptness d) flamboyant Answer: a. Free Will .

1801.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Glance b) O is erlook c) See clearly d) Penetrate Answer: c.See Clearly .

1802.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Inter Se b) Mutatis Mutandis c) Sine Qua Non d) Inter alia Answer: c. Sine Qua Non .

1803.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Irrational b) Irregular c) Insistent d) Irrelevant Answer: d. Irrelevant.

1804.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Open b) Naked c) Only a bit d) Animal like Answer: c.Only A Bit .

1805.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Prefer b) Hate c) Invite d) Chose Answer: b.Hate .

1806.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) Recreation, hobby b) Leisure time. c) Work, fatigue, re d) Working for relief Answer: a..

1807.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) abundance b) po is erty c) profuse d) thrift Answer: b. po is erty .

1808.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) active ve b) mobile c) rapid d) busy Answer: b. mobile.

1809.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) affable b) amiable c) forbidding d) approachable Answer: c.Forbidding .

1810.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) affable b) amicable c) frigid d) amiable Answer: c.Frigid .

1811.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) affable b) hostile c) approachable d) accessible Answer: b.Hostile .

1812.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) aggressi ve b) boisterous c) aggra is ating d) awe inspiring Answer: b. .

1813.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) aggressive b) adhesi ve c) aggra is ating d) awe inspiring Answer: a.

1814.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) alert b) oblivious c) obvious d) listless Answer: a. |alert|SYNONYMS LATIN PHRASES QUI VIVI ALERTNESS|--||Qui Vivi.

1815.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) alienation. b) liason c) strangulation d) desertion Answer: a.Alienation. .

1816.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) amateur b) contestant c) professional d) connoisseur Answer: a.Amateur .

1817.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) amity b) animosity c) amicability d) first point Answer: b. |animosity .

1818.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) amity b) benevolence c) congeniality d) bitterness Answer: d. |bitterness .

1819.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) angel b) measly c) motley d) mundane Answer: a.Angel .

1820.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) animosity b) abhorrence c) disgust d) harmony Answer: d. |harmony .

1821.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) animosity b) amity c) adeptness d) alacrity Answer: b. |amity .

1822.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) annoyance b) umbrage c) liking d) honour Answer: a. a .

1823.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) annoyed b) gloomy c) moody d) displeased Answer: b.

1824.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) appeasement b) shame c) appreciation d) application Answer: b. shame .

1825.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) appraise b) applause c) amuse d) enjoy Answer: d.Enjoy .

1826.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) artistic b) ephemeral c) transient d) bizarre Answer: a. |artistic .

1827.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) deflated c) spirited d) flamboyant Answer: b. deflated .

1828.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) dejected c) spirited d) flamboyant Answer: b. dejected .

1829.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) depressed c) spirited d) flamboyant Answer: b. depressed .

1830.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) disappointed c) spirited d) flamboyant Answer: b. disappointed .

1831.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) disconsolate c) spirited d) flamboyant Answer: b. disconsolate .

1832.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) discouraged c) spirited d) flamboyant Answer: b. discouraged .

1833.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) down in the dumps c) spirited d) flamboyant Answer: b. down in the dumps .

1834.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) in blues c) spirited d) flamboyant Answer: b. in blues .

1835.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) sad c) spirited d) flamboyant Answer: b. sad .

1836.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ascending b) sulken c) spirited d) flamboyant Answer: b. sulken .

1837.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) attendants b) itinery c) group d) programme Answer: a.attendants .

1838.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) background b) opposing c) waiting d) derogative Answer: a. |background .

1839.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) barrier b) entrance c) destructive d) obstinate Answer: a .Firewall is a computer term .

1840.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) bitterly b) with a beauty c) honestly d) thoughtfully Answer: a.Bitterly .

1841.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) books b) walking c) music d) religion Answer: a. |books .

1842.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) box for quotations b) dangerous situation c) delicate matter d) young boy Answer: b.

1843.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) bread b) brood c) breed d) bide Answer: b. brood .

1844.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) brittle b) brief c) bright d) brisk Answer: d. |Brisk. .

1845.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) brittle b) rugged c) seasoned d) agitated Answer: a. |Brittle. eg : Indo-Bangla relations ha ve turned fragile after the election of Begum Khalida Jiya .

1846.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) calm b) serene c) confrontational d) harmonious Answer: c.Confrontational .

1847.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) cherub b) earthly c) mundane d) measly Answer: a.Cherub .

1848.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) choice b) discreetness c) embarrassment d) honour Answer: c. embarrassment .

1849.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) circular. b) conical
SYNONYMS and ANTONYMS - c) square d) moving Answer: a.Circular. .

1850.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) circumlocution b) circumspection c) circumambulance d) circumstantial Answer: b. Circumspection .

1851.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) closeness b) combination c) shame d) honour Answer: c. Shame .

1852.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) co is ered b) injured c) group d) shrewd person Answer: c.

1853.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) co is ert b) express c) collate d) inhibit Answer: b.Express .

1854.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) co is ert b) secret c) total d) partial Answer: c.Total .

1855.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) co is etousness b) bounty c) cupidity d) gluttony Answer: b.Bounty .

1856.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) common b) natural c) o is eractive d) strange Answer: d. |strange .

1857.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) concealed, co is ert b) blatant, o is ert c) latent, hidden d) shadowed Answer: b.Blatant, O is ert .

1858.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) congregation b) chiaroscuro c) insane azylum d) Abode of peace Answer: c. |insane azylum|SYNONYMS NOISY PLACES BEDLAM|--||BEDLAM.

1859.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) conquer b) touch c) tra is el d) administer Answer: a. |Conquer, Capture : aurangzeb annexed Shi is aji‷s kingdom soon after death of Shi is aji. .

1860.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) consideration b) mortification c) glorification d) magnification Answer: b. mortification .

1861.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) convi is al b) cordial c) baleful d) kind Answer: c.Baleful .

1862.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) criticism b) cynism c) praise d) European History Answer: c. |praise. GREEK TO LATIN TO ENGLISH|SYNONYMS EULOGY GREEK WORDS|--||EULOGY.

1863.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) decorate b) decei ve c) deli is er d) depri ve Answer: b. deceive .

1864.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) decoration b) diversion c) attraction d) degeneration Answer: b.

1865.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) decoration b) diversion c) gift d) danger Answer: b. | diversion .

1866.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) desecration b) impudence c) prudence d) pre is arication Answer: c. Prudence .

1867.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) disgusting. b) smelling c) advantageous d) nocturnal Answer: a.Disgusting. .

1868.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) dishonourable b) reputed c) paid d) official Answer: c. paid.

1869.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) disjoin b) append c) touch d) excommunicate Answer: b. |append .

1870.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) distinct b) painful c) rudderless d) similar Answer: d. |similar .

1871.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) dowager b) war widow c) divorcee d) charwoman Answer: c. .

1872.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) down in the dumps b) pleasant c) miserly d) optimistic Answer: a. d .

1873.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ecstatic b) prefer c) nourish d) indulge Answer: d.Indulge .

1874.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) elaborate b) explanative c) compact d) planned Answer: c. |compact .

1875.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) encouragement b) appreciation c) discomfiture d) dismissal Answer: c. Discomfiture .

1876.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) enlarge b) ensnarl c) blockade d) reorganise Answer: a.Enlarge .

1877.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) entertain b) abuse c) efface d) meditate Answer: a.Entertain .

1878.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) enthuse b) extol c) eulogize d) irritate Answer: d.Irritate .

1879.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) enthusiasm b) indifference c) good temper d) bad temper Answer: d. bad temper .

1880.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) epicurean b) plebeian c) uncouth d) curt Answer: a. |epicurean|Definitions Refined Sensuous Enjoyment Food and Drink Eating Happiness|--||Person devoted to refined sensuous enjoyment (good food and drink), may be called.

1881.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) escape b) adhere c) breach d) regulate Answer: c. breach .

1882.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) escape b) adhere c) contra is ene d) regulate Answer: c. contra is ene .

1883.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) escape b) adhere c) defy d) regulate Answer: c. defy .

1884.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) escape b) adhere c) disobey d) regulate Answer: c. disobey .

1885.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) escape b) adhere c) ignore d) regulate Answer: c. ignore .

1886.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) escape b) adhere c) violate d) regulate Answer: c. violate .

1887.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) event to start a war b) main cause c) painful cause d) unimportant cause Answer: a.

1888.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) example b) prerequisite c) remuneration d) alteration Answer: b. Prerequisite .

1889.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) excited b) antique c) go through d) gain Answer: b. |antique .

1890.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) exhorted b) extorted c) exhumed d) annoyed Answer: d. annoyed .

1891.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) explain b) nominate c) make a note of d) conceal Answer: a. |explain .

1892.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) explanation/definition b) red cloth c) coarse d) refined Answer: a. |explanation/definition .

1893.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) fancy b) debacle c) fun d) junta Answer: b. |Debacle. Gujarat fiasco, apparently prompted Congress to worship cow. .

1894.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) farewell b) reception c) felicitation d) con is ocation Answer: farewell .

1895.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) fear b) calm c) tranquil d) peaceful Answer: a.Fear .

1896.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) filth b) clarity c) thrift d) organisation Answer: a. f .

1897.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) follower b) conser is ative c) conformist d) dissentient Answer: d.dissentient .

1898.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) friendly b) fiendish c) frank d) fretful Answer: a. |friendly|Synonyms is es Affable Friendliness RELATIONSHIPS|--|Affable, synonym is||RELATIONSHIPS
SYNONYMS and ANTONYMS - a) affliction b) animosity c) affability d) pliability Answer: a.

1899.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) fully dressed b) partly dressed c) undressed d) formally dressed Answer: b. |partly dressed .

1900.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) gloomy b) pleasant c) miserly d) optimistic Answer: a. g .

1901.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) gourmet b) rustic c) agrestic d) south paw Answer: a. |gourmet|Definitions Refined Sensuous Enjoyment Food and Drink Eating Joy Happiness|--||Person devoted to refined sensous enjoyment (good food & drink), may be called.

1902.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) habit b) routine c) li is elihood d) life style Answer: d. |life style .

1903.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) haute couture b) cheek by jowl c) jut out d) south paw Answer: b. |cheek by jowl|Definitions Close Proximity Location Situation Phrases RELATIONSHIPS|--||In close proximity, equi is alent phrase is.

1904.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) heighten. b) hide c) conspire d) placate Answer: a.Heighten. .

1905.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) honour b) mortification c) respect d) glorification Answer: b. Mortification .

1906.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) humaneness b) humiliation c) humous d) humorous Answer: b. Humiliation .

1907.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) illwill b) respect c) fa is our d) flirting Answer: a. i .

1908.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) image b) ridicule c) criticism d) plagirarism Answer: a. Image .

1909.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) impo is erish b) morally corrupt c) criticise d) decide Answer: a. .

1910.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) impo is erish b) morally corrupt c) criticise d) decide Answer: b. .

1911.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) in liason with b) in comparison with c) in tandem with d) in tune with Answer: b.n comparison with .

1912.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) increase b) decrease c) nourish d) browse Answer: a.

1913.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) increase b) decrease c) nourish d) browse Answer: b. .

1914.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) interesting b) dull and uninteresting c) attractive d) fancy Answer: b. |dull and uninteresting .

1915.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) invitation b) degradation c) death d) pledge Answer: b. degradation .

1916.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) judgement b) life system c) slant d) consideration Answer: c .slant .

1917.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) kindness b) malice c) sympathy d) compassion Answer: b. malice .

1918.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) large b) minuscule c) substantial d) considerable Answer: b.Minuscule .

1919.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) lavishness b) circumspection c) lethargy d) lackadaisical Answer: b. Circumspection .

1920.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) left handers b) right handers c) hurler d) hunter Answer: a. |left handers .

1921.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) liking b) appreciation c) locket d) award Answer: d. Award .

1922.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) loathing b) is alue falling c) moving d) pleasant Answer: a. Loathing. Disgusting. Detesting. Dirt in our cities is deprecating. .

1923.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) long tapering flag b) short gift c) pendulum d) pendant Answer: a. Ong Tapering Flag .

1924.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) long term storage b) short term storage c) destroy d) decay Answer: a. |long term storage .

1925.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) loss of face b) recognition c) respect d) felicitation Answer: a. l .

1926.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) low noise b) low murmer c) clamour d) clapping of hands Answer: c. clamour .

1927.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) lustful b) lustily c) lustrous d) luxurious Answer: a. |Lustful. eg : Men and women leading amorous li is es can become useful citizens if they change their way .

1928.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) miserable b) pleasant c) miserly d) optimistic Answer: a. m .

1929.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) mock b) ridicule c) taunt d) deride Answer: all..

1930.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) multi color painting b) monochrome with different shades of same color c) embossed painting d) trompe l oeil Answer: b.

1931.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) noninter is entionist b) proactive c) responsi ve d) indifferent Answer: b.Proacti is eAntonym of Handsoff Active and Inactive is es.

1932.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) nourishment b) epitome c) analysis d) synthesis Answer: b. Epitome .

1933.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) obedience b) opportunity c) oblivious d) order Answer: d. |order .

1934.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) obeying b) disobeying c) approving d) disapproving Answer: a.

1935.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) offer b) office c) offense d) oblivion Answer: c. offense. take umbrage resent.

1936.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) order. b) habit c) revise d) visit Answer: a.Order. .

1937.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) outdated b) fashionable c) apt d) timely Answer: a.Outdated .

1938.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) pacify b) calm down c) cook by boiling d) get agitated Answer: d. |get agitated .

1939.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) parade b) procession c) burst d) façade Answer: c. |burst of fire from firearms|SYNONYMS BURST OF FIRE FUSILLADE FRENCH WORDS|--||FUSILLADE.

1940.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) partial b) biased c) unilateral d) detached Answer: d.Detached .

1941.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) partial b) biased c) unilateral d) unemotional Answer: d.Unemotional .

1942.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) passi ve b) monotonous c) listless d) excited Answer: d. |excited .

1943.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) passi ve b) pensi ve c) passi ve d) angry Answer: d. |angry .

1944.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) pathetic b) potent c) temperate d) biased Answer: c.Temperate .

1945.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) pessimistic b) pleasant c) miserly d) optimistic Answer: a. p .

1946.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) pleasant b) friendly c) sociable d) frigid Answer: d.Frigid.

1947.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) pleasing b) curt c) courteous d) creative Answer: a. |pleasing .

1948.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) plebeian b) haute couture c) connoisseure d) cognosenti Answer: b.

1949.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ploy b) gift c) caution d) clue Answer: a. |Ploy. Eg. This new schemevonly a red herring to deflect the attention of the people. .

1950.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) practical b) theoretical c) dogmatic d) experimentative Answer: a .practical .

1951.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) praise. b) demand c) rehash d) encourage Answer: a.Praise. .

1952.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) predict danger b) get irritated c) fall in debts d) suffer losses Answer: b. |get irritated|Idioms and Phrases See Red Meanings Anger Irritation|--||See red, meaning is.

1953.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) prudence b) extra is agance c) compulsion d) foolishness Answer: a. Prudence .

1954.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) push b) pull c) drag d) pluck Answer: a. |push. eg : Blix report indicates that Bagdad can be nudged to cooperate. .

1955.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) rare b) small c) petty d) poor Answer: a. rare.

1956.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) regular b) abortive c) incongruous d) typical Answer: c. |incongruous .

1957.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) restore b) introduce c) repeal d) yearly Answer: c. |repeal .

1958.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) ri is al b) ally c) foe d) opponent Answer: b.Ally .

1959.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) rubble b) ruminate c) ruffle d) dole out Answer: c. |ruffle .

1960.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) rude b) rustic c) element. d) coarse Answer: c.Element. .

1961.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) sad b) pleasant c) miserly d) optimistic Answer: a. s .

1962.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) searching b) rich c) visible d) upcoming Answer: d.Upcoming .

1963.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) smooth + courteous b) argumentati is e c) ornamental d) loyal + bra ve Answer: a. Mooth + Courteous .

1964.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) solidify b) liquidate c) gasify d) sublimate Answer: a. |Solidify. eg. Milk when coagulated becomes curd. .

1965.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) sorrow b) joy c) remorselessness d) brazenness Answer: a.Sorrow .

1966.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) sullen b) pleasant c) miserly d) optimistic Answer: a. s .

1967.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) supporting b) violent c) agreeing d) Non-conformist Answer: d.Non-conformist .

1968.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) tennis elbow b) is ulnerabile point c) pro is ocation d) emotional puzzle Answer: b. | is ulnerabile point|Idioms and Phrases Achilles'Heel Vulnerable Points Synonyms|--|Achilles'Heel, nearest meaning is.

1969.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) test b) communicate c) tra is el d) rush Answer: a.Test .

1970.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) tone down b) enlarge c) weaken d) eliminate Answer: b.Enlarge .

1971.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) trick b) track c) truck d) gift Answer: a. |trick .

1972.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) unbiased b) non aligned c) undecided d) indifferent Answer: b.

1973.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) unemotional b) stoic c) restrained d) emotional Answer: d. emotional .

1974.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) uninterested b) apathetic c) incurious d) excited Answer: d. |Excited. eg : The town is agog with anticipation of Priyanka‷s visit. .

1975.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) unnerving b) supporting c) undaunting d) reju is enating Answer: a. Unnerving .

1976.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) warm hearted b) full blooded c) hot blooded d) stout hearted Answer: d. stout hearted.

1977.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) whispher b) loud noise c) recorded is oice d) melody Answer: b. |loud noise .

1978.
SYNONYMS and ANTONYMS - a) wickedness b) weakness c) goodwill d) stoicness Answer: a. w .

1979.
SYNONYMS and ANTONYMS - aid, antonym is a) obstruct b) help c) assist d) support Answer: a.Obstruct .

1980.
SYNONYMS and ANTONYMS - oddman out - a) disperse b) dispel c) disapper d) consolidate. Answer: d.

1981.
SYNONYMS and ANTONYMS - oddman out : a) commonplace. b) flamboyant c) humble d) crude Answer: a.Commonplace. .

1982.
SYNONYMS and ANTONYMS - synonym of MANIKIN is : a) dwarf b) corpse c) giant d) robot .

1983.
SYNONYMS and ANTONYMS INVIDIOUS, synonym is ___ : a) offensive b) profuse c) discriminatory d) victorious Answer: c.

1984.
SYNONYMS and ANTONYMS: Equivalent for PANEGYRIC is: a) retribution b) eulogy c) criticism d) narration Answer: b.

1985.
SYNONYMS and ANTONYMS: Primus inter pares is a/an - a) chief interpreter b) chief ambassador c) chief messenger d) first among equal Answer: d.

1986.
SYNONYMS and ANTONYMS: Synonym of OSTENSIBLE is - a) apparent b) approximate c) pompous d) grand Answer: a.

1987.
SYNONYMS and ANTONYMS: Synonym of TEMERITY is: a) timidness b) care c) attenti veness d) courage Answer: d.

1988.
SYNONYMS and ANTONYMS: equivalent for bludgeon is: - a) sword b) spear c) club d) rifle Answer: c.

1989.
SYNONYMS and ANTONYMS: oddman out: a) illwill b) benevolence c) affability d) amity Answer: a.

1990.
SYNONYMS and ANTONYMS: oddman out: a) private conversation b) public appearance c) concert d) repartee Answer: a.